вторник, 11 януари 2011 г.

Торти за момчета

И трите торти, които ще ви представя днес, са за рождените дни на момчета.

Тази беше за втория рожден ден на Яни. Поръчката дойде от майка му Биляна - изключително стилна и елегантна дама. Изобщо покрай тия торти се запознах с толкова прекрасни жени, че вече почвам да съжалявам, че не съм мъж. Прави са хората като казват, че българките са най-красивите в света. Но стига съм се отплесвала! Да се върнем на тортата. Зададената ми тема бе филмчето "Мадагаскар", тъй като Яни и брат му са му страшни фенове. Поразрових се из нета за идеи и най-много ми допадна тази с дървения сандък. Оригиналът може да видите тук. Голям зор видях с фигурките на животните. Когато правиш конкретен герой, трябва да пресъздадеш максимално точно специфичния му вид, черти, изражение, а това не е никак лесна задача. Като цяло мисля, че се справих добре. Децата веднага ги разпознаха, а това ми беше напълно достатъчно. Харесва ми как се получиха самият сандък и надписът върху него. Супер доволна съм и от снимките. До гуша ви дойде да мрънкам как тортите са по-хубави в действителност, но ето че сега няма да го направя. 

Тази я правих за третия рожден ден на най-малкия син на Мими Пеева (преводачката) - Калоян. Първоначалният замисъл бе Питър Пан, но впоследствие Мими ми подхвърли идеята за торта на тема  In the night garden. Това е образователна програма за малки дечица, по която учат и в детската градина на Коки. Щом видях цветните и симпатични герои, моментално бих дузпата на Питър Пан. Мисля, че се получи много весела и сладурска торта. За жалост, краят й не е бил никак добър, тъй като, доколкото разбрах, е пострадала сериозно по време на транспортирането до детската градина. Вината е отчасти моя, защото за повечето ми торти нямам подходящ размер кутии и ги предавам само върху подложки. 


Третият рожденик е доста по-голям - навърши цели 16 години! Казва се Виктор и е син на наши съседи - прекрасни хора, от които постоянно получаваме дрешки, обувки, лакомства и подаръци за момчетата. Не случайно Девин ги нарича "нашите мили съседи". Много се чудех каква торта би била подходяща за 16-годишно момче. Самият Вики нямаше никакви претенции относно дизайна, но държеше вкусът да е много шоколадов. В крайна сметка дизайнът ми се получи доста детски, но пък няма нищо лошо човек завинаги да запази детето в себе си. Хрумна ми числото 16 да присъства под формата на кексчета и във всяко да има забодена свещичка. Денис пък реши, че ще е по-забавно, ако свещичките са негаснещи. Ако не с друго, поне с това успяхме да изненадаме Виктор. Голямо духане и смях паднали!


10 коментара:

  1. Какво да кажа-винаги намирам, че твоите торти превъзхождат първообраза си! Втората ми е съвсем нова като дизайн, но е много веселичка!
    Всички са превъзходни, Бубе!

    ОтговорИзтриване
  2. И трите са много хубави Бубе, но фаворит като че ли ми е Мадагаскар :)

    ОтговорИзтриване
  3. Бубе, Бубе,
    страхотни торти си сътворила както винаги. Хубаво е когато виждам, че имало и правоъгълни такива. С дизайна си се справила блестящо. Всички много пи допадат. Продължавай да радваш хората все така непрестанно.

    ОтговорИзтриване
  4. Бубе, и аз от тази момчешка серия си харесах най-много Мадагаскар, но другите две по нищо не отстъпват като замисъл и изпълнение. И аз като Дани да отбележа наличието на правоъгълни торти, имат своя чар, определено.

    ОтговорИзтриване
  5. Привет Бубе :):):)
    Всеки път когато отворя колоритните ти, сладки и невероятни странички си казвам "Пу за мен":) обаче поглеждайки всяко следващо твое творение, отново казвам "Пу за мен":)
    Не намирам думи за да ги опиша подобаващо:):):):)Но са фантастични и единствени:)
    Благопожелавам ти сладки дни и нощи:)

    ОтговорИзтриване
  6. Бубе, ти си нашата гордост!

    ОтговорИзтриване
  7. Първата ми е абсолютен фаворит! Невероятна!

    ОтговорИзтриване
  8. Казвам се Мария. Възхищавам се искрено на всичко, което правиш. Искам да попитам какви бои използваш и от къде ги купуваш? E-mail: m_praskova@abv.bg Благодаря!

    ОтговорИзтриване