tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post9078251010515834049..comments2023-11-13T09:55:45.609+02:00Comments on Bubolinkata: Честит ми рожден ден!Bubolinkatahttp://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-16586417159363940942013-01-22T17:56:00.613+02:002013-01-22T17:56:00.613+02:00Hello,
this is a wonderful blog here.
Really great...Hello,<br />this is a wonderful blog here.<br />Really great cakes and cookies.<br />Where did you get the cookie cutters for the bird come from?<br />I am looking for such a long time, but have not found any.<br />Greetings<br />SandraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07795370137818518831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-25444075914703155942012-03-30T11:30:18.149+03:002012-03-30T11:30:18.149+03:00Разбира се, че не е!!! Благодаря ти!Разбира се, че не е!!! Благодаря ти!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-19376903044704369512012-03-30T07:31:34.372+03:002012-03-30T07:31:34.372+03:00Бубе ,пожелавам ти много здраве ,много любов,много...Бубе ,пожелавам ти много здраве ,много любов,много усмивки от щастие!Винаги да се радваш на семейството си!<br />Никога не е късно,надявам се за едно хубаво пожелание!Нелиhttps://www.blogger.com/profile/17435172698438974903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-79288756699738760652012-03-20T21:42:58.520+02:002012-03-20T21:42:58.520+02:00Благодаря ти отново.Благодаря ти отново.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-36256017794416761562012-03-20T18:32:08.242+02:002012-03-20T18:32:08.242+02:00Да, точно така, води се моделираща маса или захарн...Да, точно така, води се моделираща маса или захарна паста. това, което тук в България наричат фондан, всъщност е нещо като захарна глазура, но с нея се заливат сладкиши, вафли , торти и като застине става като захарно покритие. Поне аз така мисля, не съм си купувала и не мога да твърдя тяхната какво точно представлява. Така че фигурки от нея не се правят, просто янма как да стане. Трайността на ММ е 1 година.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-15655460157211099752012-03-20T13:27:54.376+02:002012-03-20T13:27:54.376+02:00Бубе много ти благараря.Току що се обадих и аз във...Бубе много ти благараря.Току що се обадих и аз във тази фирма,казаха ми че това се водело моделираща паста на 11,98 за кг.Но имало и фондан на 3,61лв за кг,но не ставал за фигурки.Ти имаш ли идея защо не става,и тогава за какво би трябвали да става.А каква е трайността на ММ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-14505285174666329112012-03-20T10:15:26.637+02:002012-03-20T10:15:26.637+02:00Този белгийския, който аз ползвам, е на цена 83.60...Този белгийския, който аз ползвам, е на цена 83.60 лв.(кофа от 7 кг)Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-18256112772591186002012-03-17T21:10:31.841+02:002012-03-17T21:10:31.841+02:00Kолко струват 7 кг. фондан?Kолко струват 7 кг. фондан?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-81298712635348235782012-03-15T10:50:53.743+02:002012-03-15T10:50:53.743+02:00Bube благодаря ти много за обяснението.Желая ти о...Bube благодаря ти много за обяснението.Желая ти отново здраве и радост за всички обичани от теб хора.Чакам наистина с нетърпение какво ще сътвориш за Великден.Пусни нещо в аванс,за да ни амбицираш и направиш и нашия празник по цветен.Спорна работа.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-41938556762749569972012-03-15T09:41:59.009+02:002012-03-15T09:41:59.009+02:00Когато рисуваш разтваряш малко боичка в малко алко...Когато рисуваш разтваряш малко боичка в малко алкохол - ром, коняк, водка. Проблемът е, че някои бои не се разтварят в алкохол , а се пресичат. За тях използваш вода. Алкохолът е за предпочитане, защото се изпарява страшно бързо и така рисунката съхне, а не лъщи, а и захарноот тесто си остава непокътнато. От водата се разлигавя малко или много. Винаги преди да почнеш да рисуваш върху тортата изпробваш боите на едно малко парченце захарно тесто - да видиш дали това е желаният цвят след като изсъхне или не. Светлите нюанси с изпаряването на алкохола изсветляват доста и понякога могат да изчезнат напълно. Затова се пробва. Ако се налага добавяш още боя, за да засилиш цвета. Ако пък цветът е прекалено силен, добавяш малко алкохол. Под малко разбирай няколко капчици. Работи се с много малки количества и боя, и алкохол. Виж, ако ще боядисваш цялата торта, тогава ти трябва и повече боя. Рисува се с най-обикновени четки за рисуване.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-83826587497674376422012-03-14T14:12:49.566+02:002012-03-14T14:12:49.566+02:00А когато рисуваш?А когато рисуваш?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-44093487768255117122012-03-14T08:50:32.953+02:002012-03-14T08:50:32.953+02:00Торти за гледане да искаш. Имам толкова много да п...Торти за гледане да искаш. Имам толкова много да показвам. А фонданът е в кофи от по 7 кг. Друга разфасовка няма. Геловите бои не се разреждат. Взимаш и директно нанасяш във тестото,след което месиш до постигане на равномерен цвят. Ако искаш по-пастелен и светъл нюанс, слагаш по-малко количество боя и обратното. Но винаги се започва с малко количество тесто и боя, за да се прецени реалния цвят.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-41078375519987482772012-03-13T18:50:26.552+02:002012-03-13T18:50:26.552+02:00Bube може ли да кажеш
цената на най голямата разфа...Bube може ли да кажеш<br />цената на най голямата разфасовка бял фондан от тази фирма.А геловите бои разреждат ли се с нещо?Благодаря ти предварително.По повод на това, че си спряла да правиш торти по поръчки жалко за нас(не поръчителите), а очакващите с нетърпение да влезат в блога ти и да видят нещо уникално.Дано да са повече приятелите до теб, на които не можеш да откажеш,та да се възхищаваме и ние на творенията ти.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-67941080574777715882012-03-11T20:30:43.761+02:002012-03-11T20:30:43.761+02:00Благодаря ти! радвам се, че блогът ми те е вдъхнов...Благодаря ти! радвам се, че блогът ми те е вдъхновил. <br />Тесто си купувам готово, внос от Белгия, на фирма Алимко в София. Оцветявам си го сама най-вече с гелови бои. А за приспособяване на всякакви нещица за инструменти - редовно го правя.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-19879500928830316242012-03-11T17:28:55.263+02:002012-03-11T17:28:55.263+02:00Да си жива и здрава!Направи ме много щастлива,защо...Да си жива и здрава!Направи ме много щастлива,защото благодарение на теб(попадайки случайно на блога ти) се запалих да украсявам кексчетата си!Купих си готов фондан,бои,резци идр.А колко неща от кошовете с детски играчки използвах,не е истина.Залепих отделните цветенца и листенца с мед.Имам няколко въпросчета,извинявай сигурно вече някъде си отговаряла,ти сама ли си правиш фондана,сама ли го оцветяваш?Какви непрофесионални инструменти(извадени от къде ли не)може да се ползват?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-23391482348670478572012-03-09T14:10:06.343+02:002012-03-09T14:10:06.343+02:00Не мога да не постна пожеланието към мен от цялото...Не мога да не постна пожеланието към мен от цялото ти семейство!!!<br /><br />НА БУБЕТО<br />Б ъди страхотната, ноповторимата<br />У смихнатата, винаги добра<br />Б езумно влюбена<br />О бичана<br />Л юбимата на всичките жена!<br />И нека миговете да са истински<br />Н а пук на всичко и така....<br />К ато принцеса да си в приказки<br />А в тортите да си една!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-45390976915482886432012-03-09T11:42:19.911+02:002012-03-09T11:42:19.911+02:00Благодаря! честит празник и на вас! Писах ви на да...Благодаря! честит празник и на вас! Писах ви на дадения мейл.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-20930057025352047282012-03-09T11:41:43.070+02:002012-03-09T11:41:43.070+02:00Мерси, Мани!
Дървото го паривх с текстурна подлож...Мерси, Мани! <br />Дървото го паривх с текстурна подложка, която една приятелка, Ради, ми подари. Представлява прозрачен релефен лист с формат А3 или А4 (не съм много в час с размерите). Напарвен е от нещо като пластмаса, но се огъва лесно. Като разточиш тестото го слагаш отгоре и притискаш, за да се отпечата релефът. Много е готино. Има най-различни шарки - за дърво, за камъни, на цветенца, фигурки... <br />А свещниците са ми от китайски магазин за левче. Светлето Бонин ме светна, че по тези магазини има и доста прилични и стилни нещица и сега съм вманиачена да ги навестявам от време на време в търсене на нещо готинко.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-16156640651032076932012-03-09T11:35:40.625+02:002012-03-09T11:35:40.625+02:00Thanks a lot, Silvia. Unfortunately I have no time...Thanks a lot, Silvia. Unfortunately I have no time to write both in Bulgarian and English. Sorry for that.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-74907375802043307482012-03-09T11:34:15.605+02:002012-03-09T11:34:15.605+02:00Мерси, Иве! Дано не е много тежичка само тая фея, ...Мерси, Иве! Дано не е много тежичка само тая фея, че и без друго имам още толкова неща, които лежат на раменете ми. :)))Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-36994384605625052932012-03-09T09:28:45.369+02:002012-03-09T09:28:45.369+02:00Здравейте, Честит 8-ми Март от мен :)
Възхищавам...Здравейте, Честит 8-ми Март от мен :) <br /><br />Възхищавам се на работата Ви и много бих искала да се свържа с Вас :) Ако имате възможност, моля да ми дадете актуален контакт, на който бихме могли да говорим в подробности за бъдещи проекти ....<br />Моето име е Мерсина Секулова и e-mail-ът ми е mersina.sekulova@gmail.com :)<br /><br />Мерси.Мерсиhttps://www.blogger.com/profile/16200909154858593484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-56696472968320486712012-03-07T23:22:55.996+02:002012-03-07T23:22:55.996+02:00Божествени - и тортата, и рожденичката! Още веднъж...Божествени - и тортата, и рожденичката! Още веднъж те поздравявам по случай 27-мия ти рожден ден! ;) <br />Не мога да се сдържа и ще те попитам - как успя да постигнеш толкова добра прилика с дърво? А ако не кажеш, признавай тогава, че си използвала истински дървени летвички! <br />Курабийките са уникално нежни и красиви!<br />Влюбих се и в свещниците ти!Мануела Мироноваhttps://www.blogger.com/profile/05704440199181128608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-19444758281449851982012-03-06T23:10:14.080+02:002012-03-06T23:10:14.080+02:00...I wish you wrote in english!!!
your cakes are s......I wish you wrote in english!!!<br />your cakes are so full of colours and beauty!!<br />silviaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-16438842525207909422012-03-06T19:46:25.350+02:002012-03-06T19:46:25.350+02:00Ооо, възрастта е усещане! И на колкото се чувства ...Ооо, възрастта е усещане! И на колкото се чувства човек, значи е на толкова и си личи! <br />Точно на Дани за картичката! <br />А живи и здрави ще стигнем и до тортата, и до проверката дали съм била права!Miss Emeraldhttps://www.blogger.com/profile/00349561015458379437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-5139105894275073552012-03-06T13:01:46.090+02:002012-03-06T13:01:46.090+02:00Бубе закъснели честитки за празника, бъди жива и з...Бубе закъснели честитки за празника, бъди жива и здрава. И нека на рамото ти винаги е кацнала феята на фантазията. Поздрави от мен.<br /><br />Ива.Ivaalexhttps://www.blogger.com/profile/07419216920762739985noreply@blogger.com