tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post6206910994984660920..comments2023-11-13T09:55:45.609+02:00Comments on Bubolinkata: 100 -та ми торта!!!Bubolinkatahttp://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-52201757486467310632017-07-30T08:18:23.860+03:002017-07-30T08:18:23.860+03:00Да си го закупя предстой ни първи рожден ден на мо...Да си го закупя предстой ни първи рожден ден на моя син и много ми хареса влакче с вагончета ще си платя колкото трябва.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-79828551620094751082017-07-30T08:15:20.403+03:002017-07-30T08:15:20.403+03:00Правите ли са фигурки например влакчето.Правите ли са фигурки например влакчето.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-69241427215347498322014-04-28T15:53:51.097+03:002014-04-28T15:53:51.097+03:00Многоо Ви благодаряМногоо Ви благодаряСтефка Георгиеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-40586865849085469712014-04-23T12:22:02.935+03:002014-04-23T12:22:02.935+03:00Ами ще се постарая. Локомотивчето е правено само о...Ами ще се постарая. Локомотивчето е правено само от захарно тесто. Боядисвате си тестото в желаните от вас цветове и оформяте на ръка отделните части, след което сглобявате. Вагончетата са направени от слепени с течен шоколад обикновени бисквити - от най-малките като размер. Слепвате 4 или 5 за всяко вагонче и оставяте в хладилника да стегне шоколадът. След това разточвате захарното тесто на не много тънко и от него изрязвате ленти, с които обвивате слепените бисквити отстрани. Отгоре поставяте правоъгълниче от захарно тесто, така че бисквитите да не се виждат. Отгоре посипвате с шарени бонбонки или цветни захарни пръчици, за да е по-весело. Отстрани залепвате кръгчета за колела и готово. Надявам се, че съм била достатъчно подробна. Ако има нещо неясно, пишете пак. Успех и весел рожден ден като му дойде времето!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-72749238451574706282014-04-16T22:01:38.698+03:002014-04-16T22:01:38.698+03:00И ако може многоооо подробноИ ако може многоооо подробноСтефка Георгиеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-80422816892987640512014-04-16T21:45:20.690+03:002014-04-16T21:45:20.690+03:00Здравейте.Синът ми става на годинка през юни и мно...Здравейте.Синът ми става на годинка през юни и много бих искала да му направя такова влакче.Ако не е много нахално искам да ви помоля да опишете малко по подробно как се прави .Благодаря предварително:)Стефка Георгиеваnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-12957447978365187582012-02-05T13:45:40.279+02:002012-02-05T13:45:40.279+02:00Ели, пиши ми на личната поща - lyubaz@abv.bg
На др...Ели, пиши ми на личната поща - lyubaz@abv.bg<br />На драго сърце ще ти отговоря на всички въпроси и ще ти дам нужната информация.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-60889753998176032792012-02-03T09:54:13.270+02:002012-02-03T09:54:13.270+02:00Благодаря Люба! Единственото, което ще те попитам ...Благодаря Люба! Единственото, което ще те попитам е мога ли ако при опитите си с импровицация и въобращение да сътворя торта някъде се запъна, да ти пиша на мейлът за да ме посъветваш. Аз тепърва ще трябва да си купя подходящ миксер, тортена форма, някакъв нож, и някои готварски принадлежности, в нова къща съм и на практика нямам пълна кухня. Другото, което ме впечатлява при теб е тортената украса и бих те питала, къде в София мога да купя такива бои и моделираща маса, но на дребно, защото повече от 2 торти няма да могада направя за начало. /Тайната на двете торти е в това че дъщеричката ми става на две годинки през март и ще и трябват два броя./ Ако си доволна от някоя фирма, моля да ми препоръчаш откъде да купя качествени продукти на дребно. /Ако не ти се пише тук може и на мейлът ми./ А и да ти се представя - аз съм Ели. Приятно ми е!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-42792338888092642602012-02-03T08:16:24.571+02:002012-02-03T08:16:24.571+02:00Човек никога не бива да се отказва от мечтите си. ...Човек никога не бива да се отказва от мечтите си. Понякога дори само мисълта за тях ни дава криле и ни прави по-щастливи, вдъхновени и креативни. Дори никога да не ги сбъднем, трябва да вярваме в тях и в себе си. <br />Тортоправенето наиситна е много скъпо и трудоемко занимание, но когато човек има желание, всичко се постига. Ако наистина го искаш, ще успееш. Аз също започнах от нулата. Нямах си нищо и импровизирах с всякакви подръчни материали. Тъй че - дерзай и чакам да видя творенията ти!!!<br />Единственият ми съвет е да не пренебрегваш детенцето заради тортите. Нищо не е по-важно от децата. А когато са малки те имат нужда най-вече от мама - щастлива, спокойна и готова да ги гушка и обича всяка една секунда.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-81832288744459851542012-02-02T14:04:59.688+02:002012-02-02T14:04:59.688+02:00Извинявам се за лошия правопис по-горе, но детето ...Извинявам се за лошия правопис по-горе, но детето ми беше в скута и много бързах с писането. :) Още веднъж - адмирации!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-16429387582738140782012-02-02T13:31:42.534+02:002012-02-02T13:31:42.534+02:00По образование съм икономист-счетоводител, но сега...По образование съм икономист-счетоводител, но сега съм безработна с малко детенце в къщи /под 2 години/. Замислих се и аз преди време да пробвам да правя такива торти - първо, защото съм любител художник /върви ми в рисуването, и в писането на стихове, но са само хоби/, второ, защото от дете обожавам тортите и мога да правя хубави тортени блатове и сладкиши, в смисъл други неща не мога да готвя изобщо, за манджа изобщо не искам да помислям, трето, защото ми доставя искрено удоволствие да пробвам нови творчески идеи, все имам такива, четвърто, защото от сладко мога да жиея, като захарно чудовище съм, похапвам сладкиши по цял ден без да ми се отразят на теглото,....и пето- детето тепърва ще има много Рожденни дни, а децата заслужават красиви изненади. В моето детство аз нямах коизнае какви торти, бяха съвсем простички. Но като споделих преди време идеята ми за преквалификация пред семейството и роднините си, ме обявиха за луда, в смисъл - първо, ще ощетя детето си с моята ангажираност, второ - материалите за моделиране и приборите и продуктите за готвене са скъпи, откъде пари, като не работя в момента и трето - ако не ги продавам, ако нямам поръчки, реално печалба няма да има, а оттам и средствата за финансиране на нови торти ще липсват, не на последно място - трябва да ми се покажат някои техники.......И така отложих този момент, но наистина ме сърбят ръцете да се пробвам, макар и само с една тортичка джобен формат... Като тинейджърка си мечтаех да си имам своя мака сладкарничка в раиона, в който живея, и да се събирам там с мои приятели, за съжаление тази мечта се оказа трудно осъществима....а сега в предивид на кризата, съвсем нереална. Ако човек не срещне подкрепа по пътя към мечтите си, те едва ли ще станат реалност. Поздравявам Ви: за смелостта, за идеите, за креативността, за амбицията, за маисторлъка, за радостта от произведенията ви, за това, което сте сътворили и ще сътворите! sluntse@abv.bg Няма да се представям само за да не се натрапвам излишно. Прекрасен Блог, прекрасни торти!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-79061468279006583132011-06-11T19:02:02.807+03:002011-06-11T19:02:02.807+03:00Невероятни торти.Невероятни торти.галяnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-52958067796134450192011-02-20T23:42:00.214+02:002011-02-20T23:42:00.214+02:00Поздравления!!! Страхотни торти! Когато човек наме...Поздравления!!! Страхотни торти! Когато човек намери призванието си, това е интригуващо и вдъхновяващо!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-54065400881872765562011-02-13T19:49:57.847+02:002011-02-13T19:49:57.847+02:00za s1jalenie az s16to tv1rde k1sno p0opadnah na va...za s1jalenie az s16to tv1rde k1sno p0opadnah na va6ite torti ,mnogo sa hubavi .pojelavam vi uspehi za napred v tova ne tolkova leko zanimanieemiliq petrovahttps://www.blogger.com/profile/01576317646279143262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-18525593397825118762010-12-01T10:29:47.229+02:002010-12-01T10:29:47.229+02:00И за още 100! Невероятна си! :)И за още 100! Невероятна си! :)Alhzarhttps://www.blogger.com/profile/16922132099536310849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-41486064505593002252010-12-01T00:41:45.272+02:002010-12-01T00:41:45.272+02:00От доста време се разхождам из кулинарното блог пр...От доста време се разхождам из кулинарното блог пространство, отначало като читател, после и като блогър. За моя изненада сравнително късно попаднах на твоя блог, какъв пропуск само...Мога дъъъълго, дълго да седя пред монитора и да се наслаждавам на твоите торти - цветни, весели, елегантни, нежни, ефирни, вълшебни, приказни...Толкова различни и всяка носеща свое настроение и магия.<br />Пожелавам ти много вдъхновение и още стотици торти, с които да доставяш радост и вълнение!<br />Сърдечен поздрав!Letyhttps://www.blogger.com/profile/12313122569597081379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-22180676233960575372010-11-30T22:16:47.477+02:002010-11-30T22:16:47.477+02:00Ей, Бубе, разсмя ме много с последната част от пуб...Ей, Бубе, разсмя ме много с последната част от публикацията. И аз знам - човек си, щото съм те виждала и те познавам, при това много готин и добър :)<br />Относно минусите - до болка ми е познато чувството да обещаеш нещо и да го изпълниш. Няма как, болен - здрав, на тръстиката. Докато не си наемем помощници :)<br />А за плюсовете, ти желая да се множат и да стават все повече и повече.<br />Поздравления и честита 100-тна торта :)Daniela Dinevahttps://www.blogger.com/profile/00087972351276610828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-10430144069759410242010-11-30T21:01:33.602+02:002010-11-30T21:01:33.602+02:00Все пак не си човек:) Не искам да ти пиша прочувст...Все пак не си човек:) Не искам да ти пиша прочувствен коментар, с това как ти желая още хиляди торти да направиш:) Ще кажа само, че искренно се радвам на ентусиазма и вдъхновението ти! Торти така и така ще ти се наложи да правиш, защото при това съвършенство, със сигурност няма да те оставят да си починеш от пърчки:)Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.com