tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post6898661232700874647..comments2023-11-13T09:55:45.609+02:00Comments on Bubolinkata: Тортата на Хриси или първи опит в стил Алън ДънBubolinkatahttp://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-33313328438649901182014-06-16T23:32:48.021+03:002014-06-16T23:32:48.021+03:00О, да! Само с фондан е абсурд! И аз съм пробвала, ...О, да! Само с фондан е абсурд! И аз съм пробвала, но нищо не става. Причината е ,че фонданът не изсъхва напълно както гъмпейста и телчетата просто се измъкват или разкъсват прикрепените на тях листенца. А поради това ,че остава някакво количество влага, фонданът е и доста по-тежък, което допълнително прави нещата още по-трудни и невъзможни. Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-35089975730900892242014-06-16T17:33:43.481+03:002014-06-16T17:33:43.481+03:00Благодаря за отговора, все пак цветя с телчета май...Благодаря за отговора, все пак цветя с телчета май не могат да станат здрави от друго, освен от гъмпейст, така, че смятам да пробвам този, който вие сте използвали, иначе с фондан само не стават, чупят се,поне на мен. Всичко хубаво ви пожелавам :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00625453662490692475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-14584938285135522332014-06-11T12:50:17.230+03:002014-06-11T12:50:17.230+03:00Здравейте, Йоанна! Само веднъж съм си купувала гъм...Здравейте, Йоанна! Само веднъж съм си купувала гъмпейст. Беше на фирма Satin Ice. Има го в магазина на Аромасхаус. Продава се в кофичка от 1 кг на цена 26.70 лв. Не мога да кажа какво е качеството му в сравнение с други марки, но ми се струва добро. Принципно гъмпейста е доста твърд и затова го смесвам с малко количество обикновен фондан. На мен ми е трудно да работя с подобен вид тесто, тъй като съхне адски бързо и съответно трябва да се работи много бързо. Но пък като изсъхне е доста здрав и сравнително нечуплив. Но като цяло работата с такъв тип пасти е деликатно нещо и си трябва практика. Пожелавам ви успех и ще се радвам да споделите дали сте доволна от тази марка или не. Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-52142410445631045312014-06-09T15:45:54.694+03:002014-06-09T15:45:54.694+03:00Здравейте! Мога ли да попитам каква марка Гъмпейст...Здравейте! Мога ли да попитам каква марка Гъмпейст използвате, понеже ми предстои изработка на цветя с телчета, а много се напатих от непроверени теста?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00625453662490692475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-84108786105515713642013-07-21T10:43:45.752+03:002013-07-21T10:43:45.752+03:00Наистина съм абсолютно самоука в областта на сладк...Наистина съм абсолютно самоука в областта на сладкарството и декорирането. Започнах съвсем на шега. Първоначално си набавих всичката нужна информация от нета, а после започнах и с практиката. Желанието да експериментирам с нови и нови неща и да ставам все по-добра ме стимулираше и в един момент бях тотално пленена и омагьосана от това изкуство. <br />Фондан си купувам готов, защото не мога да се справям с домашноприготвените захарни теста. Все не ми се получават като хората и работата с тях не ми е приятна. Използвам белгийски фондан, внос на фирма Алимко. Купувам си и гъмпейст, от който изработвам цветята на тел. Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-46431978357682502792013-07-20T23:41:04.710+03:002013-07-20T23:41:04.710+03:00Невероятнии торти! Ти си един прекрасен пример...Невероятнии торти! Ти си един прекрасен пример как човек може да се научи сам и да постигне толкова много с мерака си. Удивителнии торти..Фондана сама ли си го правиш че да се моделират токова красиви фигурки или просто са нуйни сръчни ръце и мерак?? :ДAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-32803887975316765842013-07-14T15:31:45.606+03:002013-07-14T15:31:45.606+03:00Много, много благодаря!
И тортите , и писането ня...Много, много благодаря! <br />И тортите , и писането нямат нищо общо с образованието ми или с професионалните ми изяви. И двете са нещо, което просто идва от сърцето ми и ми доставя огромно удоволствие и удовлетворение. Хубавото е, че радва и други хора, което ме прави още по-щастлива и ме вдъхновява допълнително. <br />Искрено се надявам някой ден да имам възможността да издам книга, а защо не и няколко, посветени на различна тематика. Мисля, че ще ми бъде много интересно и забавно. Но всичко с времето си. Само да съм жива и здрава!!!<br />Всичко най-добро и на вас!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-81350764115742848952013-07-12T14:27:39.190+03:002013-07-12T14:27:39.190+03:00Мило момиче, всичко ,което исках да ти кажа, гледа...Мило момиче, всичко ,което исках да ти кажа, гледайки и четейки твоите произведения /защото те са такива/, вече ти е казано и написано от хората преди мен.Не зная какво друго работиш /щом като тортите са ти хоби/, но стилът на писане е уникален. Смяла съм се до сълзи с твоите описания и смятам, че всичко, което си сътворила наистина трябва да излезе в книга. И тортите и начина им на приготвяне, и преживяванията ти заслужават издаване на книга. Ха тогава да видя аз майстора Алън Дън. Не се впечатлявай от лошите думи - те са от хора, които не могат да достигнат твоите върхове.Издай книга - ще видиш колко много хора ще си я купят.Бъди здрава и успех ! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-18601639104869815162012-10-07T17:59:02.611+03:002012-10-07T17:59:02.611+03:00Благодаря ти! караш ме да се изчервявам.Благодаря ти! караш ме да се изчервявам.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-27691595536496836892012-10-06T23:16:51.597+03:002012-10-06T23:16:51.597+03:00Прекрасна си!Прекрасна си!Нелиhttps://www.blogger.com/profile/17435172698438974903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-40106733965296697652012-08-23T13:14:19.300+03:002012-08-23T13:14:19.300+03:00Благодаря! нямам представа каква е тази игра, но щ...Благодаря! нямам представа каква е тази игра, но щом си преценила, че заслужавам номинация, така да бъде. Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-53796183069743628302012-08-23T11:32:00.798+03:002012-08-23T11:32:00.798+03:00Здравей Буболинке, много харесвам блога ти и затов...Здравей Буболинке, много харесвам блога ти и затова те номинирам за блогърската игра Liebster Blog Award.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07522828293226491889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-13335262417613837402012-08-10T09:30:26.835+03:002012-08-10T09:30:26.835+03:00Много се радвам, че ти харесва! А книга за Дън ням...Много се радвам, че ти харесва! А книга за Дън няма да има. :))) Човекът толкова много си има.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-87969909732434904532012-08-10T09:28:16.056+03:002012-08-10T09:28:16.056+03:00Винаги съм на разположение да питаш, ако съм пропу...Винаги съм на разположение да питаш, ако съм пропуснала нещо.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-89725063455389135632012-08-10T09:27:24.906+03:002012-08-10T09:27:24.906+03:00Много ти благодаря, Светле! Както неведнъж съм каз...Много ти благодаря, Светле! Както неведнъж съм казвала, признанието и оценката, които получавам от вас, правят всичко още по-завършено и прекрасно. А какво по-хубаво от това с една торта да зарадваш не само рожденика, а и още много хора.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-30109458089234668122012-08-10T09:25:29.400+03:002012-08-10T09:25:29.400+03:00Благодаря ти, Ани! Не ме четкаш, а??? Почуствах се...Благодаря ти, Ани! Не ме четкаш, а??? Почуствах се като мацната с голямата баданарка. Хихихих! Наистина съм мнооооооооооого далеч от уменията и съвършенството на Алан, но за мен винаги водеща е емоцията. Предпочитам тортите ми да са по-нескопосанички, но да предизвикват чуства - и у мен, и у хората, за които съм ги сътворила. <br />Чакам да ми се обадиш, че любопитството ме загриза!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-7080259877365815222012-08-10T09:22:30.754+03:002012-08-10T09:22:30.754+03:00Не ти, а аз трябва да благодаря, защото емоцията и...Не ти, а аз трябва да благодаря, защото емоцията и вълнението, които изпитах покрай тая торта, са нещо наистина страхотно! Целувки и прегръдки!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-26244703424956847732012-08-09T12:55:09.882+03:002012-08-09T12:55:09.882+03:00Бубе,цветето е съвършено!В първият момент си помис...Бубе,цветето е съвършено!В първият момент си помислих, че са истински живи цветя;-) Предлагам ти да напишеш книга и аз лично ще я изпратя на Алан Дън! ;-)dani's cardshttps://www.blogger.com/profile/03773527139482923031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-91708660340101961442012-08-07T00:12:45.859+03:002012-08-07T00:12:45.859+03:00Бубе, благодаря за подробното обяснение. А дори и ...Бубе, благодаря за подробното обяснение. А дори и тези подробности да разказваш , убедена съм че ще го направиш в твоя увлекателен , закачлив стил и няма как да е скучно.Люсиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-48218340991048015342012-08-06T21:48:27.998+03:002012-08-06T21:48:27.998+03:00Бубе, тая публикация я чета от два часа на порцийк...Бубе, тая публикация я чета от два часа на порцийки и току мина пред компютъра да се порадвам на тортата. Не съм срещала, човек който да разказва толкова увлекателно....<br />А тортата - за нея просто вече, наистина, напълно нямам, нямам думи колко е красива, впечатляваща и перфектна!!!!!!<br />Много, много ме радваш!Svetoslavahttp://sunnytas-gorgeous-little-things.blogspot.com/2011/12/merry-christmas.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-9749409943138284702012-08-06T19:04:57.605+03:002012-08-06T19:04:57.605+03:00Странно, не ми дава да коментирам с нещо по-различ...Странно, не ми дава да коментирам с нещо по-различно от профил в Гугъл... <br /><br />Бубе, както винаги - велика си! Тоя Дън не знам колко е голям, но ти си на световно ниво, при това хич не го казвам, за да те четкам. Цветето, дето направи на моята торта, беше толкова истинска, че хиляда ръце го пипаха, за да се уверят. <br /><br />Искрени поздрави от мен! <br /><br />(трябва да ти звънна тея дни да ти споделя една новина/идея ;))Анhttp://www.inansroom.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-86866183519657121502012-08-06T18:03:46.460+03:002012-08-06T18:03:46.460+03:00Изключителна икебана!!! С невероятно живи,нежни и ...Изключителна икебана!!! С невероятно живи,нежни и естествени цветчета...а листенцата на бръшляна,все едно бяха откъснати от храста. Още не мога да се разделя с тази красота...жалко,само,че самата торта не беше безкрайна :))Ако това е едва "първи опит" как ли ще изглеждат втори и трети? За покритието...просто нямам думи-нямаше една дупчица,една неравност или кривина-безспорно-опънато перфектно!<br />Бубе,благодаря ти за пореден път за незабравимите емоции,които ми подари с цялата подготовка и реализация на тази вълнуваща изненада!!!<br />ХрисиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-58809058238481046752012-08-06T17:58:17.623+03:002012-08-06T17:58:17.623+03:00Благодаря ти, Люси! Аз умишлено избягвам да навлиз...Благодаря ти, Люси! Аз умишлено избягвам да навлизам в подробности, за да не съм скучна на тези, които не се занимават с торти. Но за теб разбира се ,че ще споделя повечко инфо. За най-малките листенца ползвам от най-тънката тел (мисля, че е 36 или 34 като номер). С нарастване големината и съответно тежестта на листата, използвам по-дебела тел, за да не се огъва. Поставянето на телта в даденото листо ми е супер трудно и страшно ме изнервя. Купих си и специална дъска, с която се образуват по-дебели улейчета, в които да се пъхне, но пак ми е трудно. Брашляна го направих от по-светъл цвят тесто и отпечатах релеф. Като изсъхна го минах по повърхността с намацани с петъл дъст пръсти и така вдлъбнатите жилки останаха бели, а останалата част от листото се оцвети в по-тъмно. Стана готино и ефектно. Цялата композиция я набичих в пиафлора, увита в стреч фолио, а отстрани прикрих с панделката.Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-23738399422823471312012-08-06T17:51:57.339+03:002012-08-06T17:51:57.339+03:00Мерси, Дани! Знам си аз, че имаш страхотно чувство...Мерси, Дани! Знам си аз, че имаш страхотно чувство за хумор и кой друг, ако не ти, би оценил писаниците ми по достойнство!? Продължавам в същия дух, да знаеш!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5717052759123437384.post-52871165333764948152012-08-06T17:50:27.258+03:002012-08-06T17:50:27.258+03:00Много ти благодаря, Вили!Много ти благодаря, Вили!Bubolinkatahttps://www.blogger.com/profile/02720731093799126039noreply@blogger.com