Страници

вторник, 5 октомври 2010 г.

Пантофки за проходили крачета

Ето, че моята най-малка и най-редовна клиентка Калина направи първите си стъпки. И съвсем естествено мама Ели направи поредната поръчка - торта за прощъпулника. Дизайнът е краден. Писах писмо до дамата, направила тортата оригинал, с молба да ми позволи и аз да направя такава, но тя така и не ми отговори. Нямаше как - наложи се да плагиятствам най-безцеремонно. Дали изпитвам угризения??? Не! Забавлявах се страхотно докато я правих, получи се сладурска и кокетна, мама Ели я хареса... Какво повече мога да искам?!?!? Най-мъничкият ми син Девин също много й се радваше. Постоянно ме питаше кога ще дадем обувчиците на бебе КалинИ (той така я нарича), дали ще й станат, сега боса ли ходи, като не са при нея. Мечо пък му беше толкова любим, че искаше да го целува и да си го гушка, но не го огря, естествено. 
Тази торта ми донесе и допълнителна радост - най-накрая се запознах лично с Ели и със самата Калина, като дойдоха да си  вземат тортата. А каква фотосесия са спретнали двете послучай празника!!! Просто приказка. Непременно я разгледайте тук.
Повече детайли може да видите тук

4 коментара:

  1. Бубе,
    и тук да изкажа възхищението си! Прекрасна изработка,много дребни детайли, които искрят и пряват тортата сладурска и изпълнена с живот :) Красота и изящество, каквито се полагат на една малка принцеса :)

    ОтговорИзтриване
  2. Бубе, благодаря ти за тортата - красива, много нежна, със страхотни детайли и невероятно вкусна беше.За мен беше удоволствие и да я снимам :) Обувчиците не ни даде сърце да ги изядем, така, че стоят за спомен на рафтче в детската стая!

    ОтговорИзтриване
  3. Zdraveite, kade moga da nameria receptata z atazi torta? Interesuva me kak prigotviate maslenia krem, s koito majete trotata predo polagane na fondanta - imate li recepta za nego? Blagodaria

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Маслен крем правя като към 250 гр размекнато истинско масло прибавям постепенно 400 гр пудра захар. През цялото време разбивам с миксера. на няколко пъти добавям и по малко топло прясно мляко (общо около 100 мл). На финала слагам и една водна чаша трохички от блат, но те не са задължителни. с така приготвения крем измазвам цялата торта и прибирам да стегне в хладилника поне за около половин час. След като нанесеният оп тортата крем стегне (стане твърд на пипане), изваждам и измазвам повторно. Докато тортата е в хладилника, остатъкът от масления крем е на стайна температура, защото трябва да е мек и пухкав, за да се нанася и разстила лесно. Обикновено две измазвания са напълно достатъчни, за да има тортата гладка повърхност и правилна форма. След като и вторият слой стегне, тортата е готова за "обличане" със захарно тесто. Успех!

      Изтриване