понеделник, 13 декември 2010 г.

Две торти за едно семейство


Не рядко се случва хората в едно семейство да имат съвсем близки рождени дати (както е и при две от моите момчета). Така е и в семейството на Зорница, която се свърза с мен, за да ми поръча две торти едновременно - за съпруга й Владо и за малката й дъщеричка Александра, които са рожденици в два последователни дни.
За таткото тортата трябваше да е нещо, свързано със Сан Франциско - един от любимите му градове, свързан с много спомени и преживявания. Нямаше какво да го мисля - беше ясно, че Golden Gate ще присъства на всяка цена. Реших, че най-удачният вариянт е да го нарисувам, тъй като подобна конструкция е много трудно да се изработи от захарно тесто. Сградите върху тортата са абстрактно копие на истинските такива. Като цяло тортата не блести с някакъв изключителен дизайн и изработка, но пък стана стилна и идейна. Мъжът ми и децата много й се превъзнасяха, което страшно ме учуди, но пък те, горките, грам не могат да рисуват и всичко, мацнато с бои, което прилича на нещо, много ги впечатлява. Надеждата ми е в Девин (най-малкият), който още преди да навърши две годинки, започна да рисува и има доста добри попадения. Не случайно през цялото време ,докато бях бременна с него, ми се рисуваше и издрасках сума тефтери. Лошото е, че и алкохол ми се пиеше, а принципно таквиз напитки не близвам. Най-много да стане някой художник пианде. 

За Али тортата бе копие на една, която майка й си беше харесала страшно, но искаше да има малко повече буболечки по нея. Оригиналът е на една  от приятелките ми във FLICKR, за която съм ви споменавала и друг път - казва се Лиса, живее в Австралия и има четири момчета. Тортите са и само хоби, но са невероятни! Мечтая си един ден и аз да постигна нейното съвършенство. Тук можете да им се полюбувате. Именно тази торта и моята с цветята за първия рожден ден на Калина, бяха победители в августовския конкурс на групата за детски торти (повече инфо тук). Излишно е да казвам колко бях щастлива, ама ще го направя все пак. 
Но да се върнем на тортата. След като помолих Лиса за разрешение да копирам дизайна й и тя бе така добра да ми позволи, се залових за работа. Удоволствие, удоволствие и пак удоволствие! Така премина цялостният процес по направата на тортата. И за да е още по-пълно удоволствието, за капак имах и страхотния шанс да се запозная с една невероятна фотографка - Лоис Слокоски, която дойде вкъщи специално, за да снима тортата. Бях на седмото небе от радост! Най-накрая и моя торта да бъде щракната професионално. А за запознанството ми с Лоис толкова се вълнувах! Преди това само се бях възхищавала на страхотните й фотографии, но и през ум не ми е минавало, че един ден ще ми дойде лично на гости. Вие пък може да й погостувате на сайта или в блога й. Само не го правете на гладно, защото рискувате да се удавите в собствената си слюнка. ха-ха!
И тази торта страшно си я харесвам и обичам, защото стана много весела и сладурска - също като малката Алинка, за която я направих. Тя дойде заедно с мама и татко да си я вземе от вкъщи. Най-много се впечатли от малките калинки, които се опитваше да изчопли с палавите си пръстенца, а Зори и Владо подскачаха отстрани в паника да не съсипе тортата. Бяха толкова готини!!! Пожелавам им от все сърце да си останат такова прекрасно семейство! 

4 коментара:

 1. Абе, Бубе,
  откъде намираш толкова сили и енергия да твориш такива чудеса, незнам?! Много са хубави и двете торти. Детската направо ме плени!

  Поздравления отново и весела снежна седмица ти желая :)

  И ми се иска някоя коледна да видя скоро тук ;)

  ОтговорИзтриване
 2. И на мен ми се искааааа да видя коледна :)Много са хубави Бубе, направо страхотни..... :)

  ОтговорИзтриване
 3. INAINTE DE A CITI POVESTE ACESTOR TORTURI AM CREZUT CA L-AI FACUT PENTRU MINE :PODUL RUSE-GIURGIU=PODUL PRIETENIEI. FOARTE FRUMOASE TORTURILE

  ОтговорИзтриване
 4. Very nice blog, Thanks for sharing great article.
  You are providing wonderful information, it is very useful to us.
  Keep posting like this informative articles.
  Thank you.

  From: Field Engineer
  Get to know about A Computer Repair Technician.

  ОтговорИзтриване