събота, 11 декември 2010 г.

Торти с феички


Преди известно време ми се наложи в рамките на една седмица да направя две торти на тема Тинкърбел. И двете бяха за прекрасни малки госпожици, които празнуваха пети рожден ден. Бях много щастлива от предоставената ми възможност и в същото време доста притеснена дали ще се справя подобаващо на очакванията. Държа да отбележа, че и двете майки, които ми поръчаха тортите, бяха от любимата ми категория - ентусиазирани, организирани, изцяло отдадени на подготовката за празника, нетърпеливи и емоционални колкото и самите деца. Обожавам да контактувам с такива хора, защото неусетно ме заразяват с техния ентусиазъм и ме зареждат положително. И двете торти направих с огромно желание и любов, и двете ми доставиха истинско удоволствие, и с двете ми беше трудно да се разделя. За съжаление на снимките далеч не изглеждат толкова красиви, колкото бяха в действителност, което много ме натъжава. Снимките са единственото, което остава от тортите и когато те не са добри, направо ми се плаче...

Първата торта беше за Вики. Имах за модел снимка на друга торта, която Тони (майката на Вики) си беше харесала, но реших да импровизирам и да не се придържам много към дизайна. Запазих основните цветове - лилаво и зелено, но в доста по-пастелни нюанси. Останалото си дойде от самосебе си. Щеше ми се да не прекалявам нито с цветовете, нито с детайлите, а в същото време тортата да не остане постна - все пак бе за детски празник. Притеснявах се и от доста малкия размер на феичката, която се губеше на фона на голямата торта. Много съм доволна от деликатните детайли, които успях да постигна благодарение на роял айсинга (имам предвид малките точици и ефирните тревички). Работата с него е истинско удоволствие - бързо, лесно и ефектно! Мисля, че в крайна сметка се получи една много стилна, нежна и красива торта.


Другата рожденичка се казваше Юлиана. Благодаря на майка й Силвена, която ми помогна изключително много с идеите си относно дизайна на тортата. Хрумката за къщичката е изцяло нейна. Беше ми отбелязала и с точност до секундата  кои моменти от филмчето да изгледам, за да видя детайлите. Другите задължителни елементи, които трябваше да присъстват в декорацията, бяха пеперудите и цветята от венчето. Сиси ми беше споменала, че любимата феичка на Юлиана е Сребърна мъгла, а не Тинкърбел, затова реших да сложа нея. В последствие се оказа, че съм направила груба грешка, защото тя всъщност изобщо не участва във филмчето с къщичката и на децата веднага им е направило впечатление. Какво ми остава освен да се извиня, да си посипя главата с пепел и тихичко да се оправдая, че все пак съм майка само на момчета и у дома шансът да се гледа момичешки филм е нулев, което пък обеснява моето невежество по въпроса. 
Въпреки допуснатата грешка съм много доволна от крайния резултат. А още по-доволна съм, че в рамките на няколко дни успях да сътворя две коренно различни като визия и дизайн торти на една и съща тема.  














 

 А това е първата ми торта, която правих по темата. Беше за рождения ден на Божидара - по-малката дъщеричка на приятелката ми Марги.


 

7 коментара:

  1. леле, страхотни са! Това ли са онези торти, дето се вайкаше, че ще останат бе снимки? Много са им хубави снимките даже!
    (пак ми се снима торта! :-))

    ОтговорИзтриване
  2. Точно за тези се тюхках, Лоис! Много ме е яд, че не можа да ги снимаш, особено тази с къщичката, защото има доста детайли и цветове по нея. Живот и здраве, дано някой ден отново имам щастието да ми гостуваш.

    ОтговорИзтриване
  3. Тъй като Силвена, майката на Юлиана, има проблем с публикуване на коментара, ме помоли да го направя от нейно име:
    "Бубе, и тук още веднъж да благодаря за невероятно красивата торта за Юлиана!!
    А за присъствието на Сребърна мъгла (всъщност участва си във филмчето, но не и в сцените с къщичката), аз се чудех дали да ти споделям реакцията на децата и май не трябваше, като виждам, че го отчиташ чак за грешка! Няма такова нещо, те просто констатираха за миг, а през останалото време се любуваха на тортата! Всеки малък детайл беше оценен подобаващо - табелката, пътечката от копчета, вратичката, звънчето, покривът.. всичко! На някои снимки, които ти изпратих се вижда Юлиана колко щастлива беше, а това е най-голямото доказателство, че подобно нищожно недоразумение не е фатално за общото УАУ от тортата!
    Освен това, тъй като къщичката си остана почти невредима, на следващия ден ми хрумна да поканим най-добрата й приятелка отново, за да видят заедно дали случайно не се е хванала феичка (както е във филмчето). Разбира се, беше се хванала - правилната феичка – Зън Зън. ;) Още много й се радваха двете приятелки, играха си дълго с къщичката, хапваха..
    Така че, Бубе, можеш да си спокойна и да си кажеш -"Заслужаваше си!".;)"

    ОтговорИзтриване
  4. тортите са страхотни - поздравления! дали е възможно да направите и за нашата дъщеричка торта с тинкър бел и останалите феи, защото това са нейните любимки. на първи април, тя става на две години и много иска такава торта - с къщичката и феите:) ние сме от пловдив, ако е възможно, много ще се радваме!
    моят e-mail e ambar83@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Охххх Господи моля те почни да правиш пак торти за поръчки ... УНИКАЛНИ СА!Седя и ги гледам и не мога да повярвам,че е създадено от ръцете ти.Тортите са изящни !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. kak moga da se svarga s vas za torta blagodaria

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можете да ми пишете на мейла lyubaz@abv.bg
      Но поръчки не приемам, с изключение на сватбени торти.

      Изтриване