понеделник, 19 декември 2011 г.

За ангелската чудотворителница и за едно бебе

Както знаете, тази неделя участвах в благотворителния базар, организиран от Фондация "Искам бебе" и Сдружението на жените военнослужещи. Благодаря на Божана за любезната покана и на Вера за организационните подробности. Много отдавна си мечтаех да бъда част от нещо подобно и ето, че мечтата ми се сбъдна. Седмици наред се вълнувах за това събитие и подготвих всичко с много старание и любов. Като любител на статистиката няма как да не се отчета в цифри. Изпекох 24 цитросови и 36 шоколадови кексчета, които декорирах с бял ганаш и листенца имел от захарно тесто. Част от кексчетата не оцеляха до базара (нали децата ми пощръкляват като надушат аромата на топли мъфини!!!). Изпекох и над 200 курабийки  - половината с ванилия, а другата половина - канелени. От тях към 70-80 декорирах с фондан и опаковах индивидуално в целуфанени торбички с панделка и етикетче. Останалите покрих с ледена глазура и ги опаковах по пет в пакетче.  Направих и над 150 малки сладки, тип бонбон. Половината бяха със сладко от смокини и орехи, а другите кокосови Рафаело. Тук е моментът да благодаря на съпруга ми, който страшно много ми помогна и през цялото време ме подкрепяше.
Бързам да благодаря от все сърце и на всички вас, които дойдохте на благотворителния базар във военния клуб и дарихте пари и надежда в навечерието на най-светлия християнски празник Коледа!!! Щастлива съм, че бях част от тази инициатива, срещнах толкова познати лица и се запознах с много нови, видях някои от дечицата, за които съм правила торти, открих невероятно талантливи млади хора и най-важното - допринесох, макар и мъничко, за сбъдването на нечия мечта. С ваша помощ успях да събера и даря на фондация "Искам бебе" сумата от 381 лв. За моя огромна радост изкупихте всичко, което бях приготвила. От останалите щандове накупих подаръци за най-скъпите ми хора и така дарих още парички за каузата. А тя наистина си заслужава!!! Децата са най-големият дар и богатство и мога да си представя какво е да искаш бебе и да не можеш да имаш. Винаги съм си мислела колко е несправедливо някои жени да раждат и да захвърлят рожбите си, а други никога да не могат да изпитат вълшебството да бъдат майки. И четирите пъти, когато със съпруга ми сме работили за бебе, нещата не се получаваха от раз. Месеците чакане направо ме съсипваха! И това са само няколко месеца!!! А хората, които опитват с години и не успяват?!? Едва ли има по-свидна и съкровена мечта от тази да станеш родител. Тези хора трябва да бъдат окуражавани и подкрепяни от обществото, а не съжалявани и квалифицирани като "вманиачени". Близо 300 хиляди са регистрираните безплодни семейства в България. Статистиката е страшна, нали? И ако по Коледа наистина стават чудеса, то нека чудото бъде за всички тях!!! 
част от декорираните курабийки

Благодаря на Ивейн, че ме щракна минути преди началото на базара.
 Много се колебаех каква торта да ви представя днес, но мисля, че именно бебешка би била най-подходяща. Това е тортата, която направих за новороденото бебче на Евтим и Хриси - малкият Петър. Поръча ми я моята приятелка Жени, която се бе заела с организирането на партито изненада послучай изписването на бебчо от родилния дом. Към тортата трябваше да направя и 20 курабийки. Идеята за дизайна ми хрумна от една картичка, която бях видяла преди доста време в интернет. Мисля, че се получи доста симпатична и сладурска бебешка торта. Курабийките, естествено, бяха със същите мотиви и чудесно я допълваха. Най-накрая ми се отдаде възможност да си използвам и кътера за бебешко боди, който Божана ми донесе от Щатите още пролетта. За декорацията на празника пък се погрижи Светлето Бонин, която, както вече съм ви споменавала, освен артистична, е и невероятно креативна и сръчна натура. Та с общи усилия успяхме да направим събитието още по-вълнуващо и красиво. Да е жив и здрав малкият Петър и да расте щастлив и обичан!!!
Сигурна съм, че някои от вас, след като прочетат тази публикация, ще имат сълзи в очите. На вас, момичета, пожелавам от цялата си душа и сърце след около 9 месеца - година, очите ви да са отново пълни със сълзи, но от щастие!!!! Прегръщам ви и се моля за вас!

9 коментара:

  1. Страхотна си, Буболинче! Поздравления за теб и за съпруга ти за старанието, което сте положили за благотворителния базар! Дано много, много бъдещи майки да разберат прекрасната новина за очаквано от тях бебче още тази Коледа!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. лелееее научих че Евтим милошев има бебе от телевизията но че ти си им правила тортата е просто невероятно ,познаваме се Евтим от деца нашите родители бяха много близки семейства. Жени едва ли ме помни но е спретнала предполагам страхотна изненада на брат си ,поздравления за бебешката торта наистина е много сладурска да им е честито бебчето и да носи с здраве името на дядо си Петър и да радва баба си Веска

    ОтговорИзтриване
  3. <3 Бубе, обичам те! И курабийките и тортите, и голямото сърце, което имаш!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна, курабийките и тортата и те! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ти си БОГИНЯ. Аз нямам думи.Машина ли си, компютър ли си, робот ли си. Аз съм ти фенка.

    ОтговорИзтриване
  6. Приказни са и бисквитите, и мъфинките, и тортата.

    ОтговорИзтриване
  7. Бубе, толкова рядко срещана доброта има в теб и може би именно тя се претворява в тези красоти, които правиш! Искрено съжалявам, че нямаше как и аз да присъствам на събитието!
    Въпреки че, не съм от онези хора, които ежедневно копнеят за най-голямото и истинско щастие на света - да станат родители, аз също се просълзих от поста ти!!! С цялата си душа желая на всяко такова семейство минимум едно детенце да им се роди, за да осмисли живота им, на донесе усмивки по лицата им и топлина в сърцата им!

    ОтговорИзтриване
  8. Анастасия Кисимова21 декември 2011 г. в 9:31

    Люба, поздравявам те от цялото си сърце и душа! Абсолютно нереално и приказно е всичко, излязло от ръцете ти и зная, че това се постига с адски, ама наистина адски много труд, а за желанието и любовта...те не подлежат на никаква подобна категоризация! Подготвям писмото си до теб от...от...тортите за близнаците на Светлето Бонин /просто те бяха първите, които видях/ и мисля, че все пак скоро ще успея да го напиша! На цялото ти семейство желая светли и щастливи празници!

    ОтговорИзтриване