неделя, 3 юни 2012 г.

Пеперудената фея

Лятото все още не е настъпило официално, но аз го чакам с такова нетърпение! Не ми стигат стресът и страхът, които преживях от кошмарното земетресение, ами и безкрайните дъждове, които го последваха, съвсем ме смазаха психически. След тази подтискаща и мрачна пролет, копнея за слънце и топлинка. И тъй като днес е слънчево и почти лятно, съответно и моето настроение е такова. Фантазирам за поляни, изтъкани от зелена трева и хиляди полски цветчета, над които прелитат и танцуват красиви пеперуди. Затова реших да ви запозная и с моята Пеперудена фея. 


Тази торта правих миналото лято за първия рожден ден на една малка принцеса - Йоана. Майка й Анелия искаше тортата да бъде нежна и красива, отрупана с малки цветчета, а отгоре да има феичка. Както знаете, обожавам да правя точно такива торти, затова нямах търпение да спретна и тази. Много се притеснявах как ще се справя с феичката. Човешките фигури винаги ме плашат. От интернет си свалих снимки на десетина статуетки на феи в най-различен стил и пози. Пробвах се да изработя няколко от тях - легнала, поседнала, подпряна на гъбка, но не ми се получи. Страшно се разстроих и реших да прибегна до най-лесния вариант - изправена феичка с дълга до земята рокля. Искаше ми се да изглежда колкото се може по-миловидна, защото все пак беше за съвсем малко момиченце. Рокличката й направих като от листенца и дръжчици на цветя - малко в стил Палечка. На гърба й сложих пеперудени крилца, а на главичката - венче. Мисля, че стана много сладка и красива. Накрая я посипах със звезден прашец и заприлича на истинска феичка. Самата торта напарвих максимално изчистена и в нежни ненатрапчиви цветове, за да не отвлича вниманието от основния акцент. Около двата етажа сложих зелени венчета, а между цветчетата - пеперуди. Несъмнено, това е една от най-любимите ми торти. Щастлива съм, че и Анелия много я хареса. 



Пак по нейна молба сътворих и още нещо сладко. За годишнината от брака им искаше да подари на съпруга си кутия с любимите му бонбони - трюфели. Но кутията трябваше да е от захарно тесто във формата на сърце и с капак, отрупан със сърчица, върху който да седи малко сладко мече. В добавка изработих и картичка, чието послание бе откъс от песента на Браян Адамс Heaven

За настроение ето и малко снимки на пеперуди и цветя, които също са от миналото лято. Както вече съм ви споделяла, отидем ли на вилата, грабвам фотоапарата и цял ден търча по поляните в преследване и дебнене на хвъркати. 







 








12 коментара:

  1. Справила си се блестящо! Феята е като жива!
    Снимките са невероятни!

    ОтговорИзтриване
  2. Razkoshna torta i snimki!!!

    ОтговорИзтриване
  3. draswete. ja tolka hatjela skasat, kak otschen klasna twaje torte. bolschoi kompliment. priwet at germany. irina

    ОтговорИзтриване
  4. Бубе,вълшебна е! Толкова нежна,истинска и жива!
    А пеперудите са като извадени от учебник по биология :) Супер!
    Хриси

    ОтговорИзтриване
  5. В типично твой стил, много приказна и прекрасна торта. Поздравления, Бубе

    ОтговорИзтриване
  6. Тортата, самата феичка, както и кутията, са станали великолепни и отново си се справила блестящо! Вчера пътувахме в провинцията и тъй като времето беше великолепно, слънчево, успях да се насладя на страхотна зеленина и... нацъфтели, нацъфтели макове!!! Разкошни! Сега твоите снимки спомагат още повече за настроението ми! Още повече, че днес ме чака доста работа!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей!Много нежна торта!Създава много ефирно настроениеПоздрави и комплименти!Не знам само как се реже такава торта.Вили

    ОтговорИзтриване
  8. Обичам да се наслаждавам на творбите ти.
    Сладорийките ти просто нямат нужда от коментар, ама и с фотоапарата си те бива!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ви благодаря, че сте удостоили с вниманието си моите снимки и творения. Щастлива съм, че са ви харесали.

    ОтговорИзтриване
  10. Много нежна е тортата!На мен също ми е много трудно с човешките фигури,лицата и дланите най-много,така че те разбирам.Всеки път съм искала да си поръчам силиконови калъпи и все се отказвам.
    Тортата е прекрасна ,каквато си и ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм се изкушавала с тия молдове, ама нещо не ми се дават толкова пари. А и като размер всеки път различни фигурки трябват. Така че действам сама доколкото мога и това е. радвам се, че и така творенията ми ти харесват! Благодаря ти!

      Изтриване
  11. Много красиви макроснимки!

    ОтговорИзтриване