вторник, 25 септември 2012 г.

За доктора с любов

Днес ми се наложи да посетя личната ни лекарка, за да взема извинителни бележки за децата. През последните няколко дни цялото семейство се тръшнахме с гадния ентеровирус, който върлува напоследък. Беше кошмарно, но вече сме на крак! Та, докато бях при докторката, се присетих, че през годините съм правила разни сладки нещица като подарък в знак на благодарност към лекарското съсловие. Част от тях вече съм ви показвала, но някои все още си стоят по папките със снимки и чакат да видят бял свят. Ето, че дойде и техният ред.
За лекарите у нас мога да говоря много, но не ми се ще да навлизам надълбоко в темата. Попадала съм на всякакви - и добри, и лоши, и такива, които се чудя как изобщо могат да се нарекат "лекари", но като цяло изпитвам огромно уважение към професията им и към онези от тях, които са призвани да я практикуват с хъс, желание и компетентност. Лекарите са тези, от които пряко зависят нашето здраве и живот и когато те се отнесат към нас с нужното внемание, разбиране и професионализъм, няма как да не ги уважаваме и да им бъдем вечно признателни. 
Тази публикация ще е като позитивен списък с имена на лекари, които лично познавам и ще се радвам, ако в коментарите си го допълните с още много достойни за уважение и признателност имена. Нека заедно им благодарим. Те го заслужават!!!



Тази торта бе за д-р Румяна Станчева и целия персонал в зъболекарския кабинет на МЦ"Пансанус". Занесохме им я с децата, за да се почерпят за рождените дни на Денис и Девин миналото лято. За нашата стоматоложка съм ви разказвала и друг път, но няма как да не спомена отново, че тя е невероятен човек и супер професионалист. Цялото семейство много си я обичаме и уважаваме.  За нея съм правила и ето тази мини тортичка, като изненадка за рождения й ден по-миналта година, а за следващия тя самата ми поръча истинска голяма торта. 

За коледите пък сме й подарявали курабийки. 

Това е футболната торта за д-р Бранимир Костадинов от "Света Ана". Той е заклет фен на LIVERPOOL и затова решихме, че подобен подарък за рождения му ден ще го зарадва много. Д-р Костадинов спаси живота на един човек, когото цялото ми семейство обичаме безкрайно. Винаги ще сме му благодарни и признателни. 

Девизът на LIVERPOOL "You'll never walk alone" е изписан отстрани на шалчето
 Най-топли чувства таим и към д-р Цветан Георгиев от детска херургия в Пирогов, който преди няколко години оперира Давид. Изключителен професионалист и много мил и внимателен към малките си пациенти. Де да бяха всички лекари като него!!! За Коледа го зарадвахме с кутия курабии. 


А тази бебешка количка от захарно тесто направих и подарих на гинеколожката ми д-р Людмила Калева за Бабин ден преди цели четири години. Ако се питате защо в количката има мече, а не бебе, веднага ще ви отговоря. По онова време все още бях съвсем начинаеща в занаята и дори и не съм си помислила, че бих могла да сътворя нещо, наподобяващо бебенце. Но дори и така се надявам, че съм успяла да зарадвам поне малко д-р Калева. Обичам тази жена и съм й безкрайно благодарна за всичко, което е направила за мен. Познавам я повече от десет години  и се възхищавам на работата й, на отношението й, на професионализма. 

  
Накрая пак ще се върна на личната ни лекарка д-р Йорданка Николова. При нея сме сравнително отскоро, откакто предшната ни семейна докторка Зоя Найденова се пенсионира. Много е отзивчива и знам, че мога да разчитам на нея по всяко време и за всичко, а това е особено важно, когато имаш три деца, които често боледуват или се контузват. За нея са тези малки кокетни къпкейкчета. 





За малко да пропусна и съседката под нас - Деси, която е прекрасен пулмолог и неведнъж съм разчитала на нейната диагноза, когато момчетата са били болни. Благодаря ти от сърце, Деси! 



4 коментара:

  1. Хм, изненадана съм, че под тази толкова хубава публикация все още няма коментари! Нещата, които си направила за докторите са много хубави, но още по-хубаво е, че си се сетила да направиш този жест и си го направила с любов за всеки един от хората, на които си благодарна! Защо повече хора не умееха да изказват благодарността си и то по толкова изтънчен начин като теб?!?!? Но понеже вече те познавам добре, не се учудвам ни най-малко, че си го направила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти призная, и аз съм изненадана! Толкова ли пък хората са недоволни от лекарите в наши дни, че нито един не се реши да назове името на доктор, който му е помогнал. Ако е така, би било много жалко. Не че и аз самата не съм била разочарована десетки пъти, но все пак мисля, че в България все още има достойни и истински лекари, които имат и призванието, и уменията, и желанието да практикуват своята професия.

      Изтриване
  2. Аз не съм от София, но ще си кажа мнението по въпроса за докторите тук в Пловдив, сравнени с тези във Виена. Щом е българско, значи за нищо не става, а виж... на запад всичко е страхотно. Е, да, ама не!!! Мога да сложа ръка на сърцето си и да си призная, че съм сто пъти по-доволна от нашите специалисти тук, отколкото от онези във Виена. Те имат модерни апаратури и болниците и поликлиниките им са безупречно оборудвани. Но подготовката на докторите им нещо куца. Ако нашите специалисти отидат да работят на запад, при онази материална база, равни няма да имат!!! Имам достатъчно опит с доктори и на двете места!!! Доволна съм от невролога д-р Иванов, който по много компетентен начин отхвърли поставена от австрийски лекар диагноза и се оказа напълно прав, доволна съм от акушер-гинеколозите: д-р Топалова, д-р Ставрев, д-р Матев (от Селена), изключително съм благодарна на бившия ми личен лекар д-р Неделчев, а зъболекарката ни е златна!!! Казва се д-р Копринка Чорбаджиева-Пунчева. Страхотен педиатър е д-р Молева, доволна съм и от д-р Заимова!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, супер! Какъв дълъг позитивен списък!!! Благодаря ти, че го сподели!

      Изтриване