вторник, 9 октомври 2012 г.

За близнаци и тризнаци

Наближава третият рожден ден на Сами и Боби (близнаците на Светлето и Ицето Бонин), а аз още не съм ви показала тортите им за миналия. 
Темата беше джунгла и маймунки, а основно идеята за дизайна почерпих от парти артикулите, които Светлето беше купила за празника. Да не ви обеснявам освен тях, с колко още неща се беше подготвила по темата, че един ден няма да ми стигне. Показвам ви само малка част от тях. Светлето ми ги беше снимала и пратила на мейла, за да добия представа за стйлинга на партито.
Минералните водички бяха с етикетчета с маймунки.

Тези чашки Светлето бе изработила сама. Вътре са пълни с бонбони във формата на банани. Към всяка чашка имаше и голяма плюшена маймуна, подарък за всяко едно детенце, присъствало на рождения ден.

Клечки маймунки за хапките. Имаше и курабийки- маймунки, шоколадови бонбони - маймунки, кексчета, декорирани с маймунки и какви ли не още вкусотии. А за децата най-голямата атракция бе машината за захарен памук.

А тези са ми най-любими от всичко. Това са баджове, които домакините раздаваха на входа на всеки от гостите. За Девин като момченце имаше син, а за мен - розов. До ден днешен си ги пазим и често си ги слагаме и се правим на маймунки - братче и сестриче. Девин измисли тази игра и много я обича. Супер готино си преправя гласчето и е толкова сладък!!!

Приборите, разбира се отново с маймунки
Празничната блузка и шапка на Сами

И съответно блузката и шапката на Боби
Уникална е тази жена и не мога да спра да й се дивя и възхищавам на идеите, ентусиазма и желанието, с което подготвя и организира всичко. Трябва да отдам заслуженото и на Ицето, който също дейно участва и помага в приготовленията. Щастливи са тия деца с такива мама и татко!!! 
А ето ги и тортите. 





Те бяха една съвсем миниатюрна част от цялото тържество, на което имах удоволствието да присъствам лично. Но пък обраха доста овации, което ме накара да се почуствам много горда и щастлива. Като вкус едната беше Черноморец, а другата - шоколадов еклер. За обличането на етажите в кафяво за първи път използвах оцветения фондан dark chocolate на Satin Ice. Купих си го от магазина на Aromashouse. Като отворих кутията в първия момент останах втрещена. Тестото беше черно. Хрумна ми да го размеся с бял фондан и се получи страхотен кафяв цвят. И на вкус е супер - точно като шоколад. За работа също е много приятно. От него моделирах и маймунките, което значи, че и за фигурки е подходящо. Тъй че, с чиста съвест го препоръчвам на всички.
Много ме радва как се получиха лианите с бананите - докарах ги точно като на салфетката. Изобщо приликата с парти артикулите беше очебийна и повечето гости на рождения ден я забелязаха. А какво разграбване на маймунки падна!!! Имаше сигурно 30 деца и всяко искаше да си хапне шоколадова маймунка.  
Щастливите рожденици

След близнаците дойде ред да правя торта и за тризнаци. Толкова се развълнувах като прочетох мейла на Деси - горда майка на трима малки юнаци. Молеше ме аз да направя тортата за първия рожден ден на нейните тризначета - Иван, Георги и Стефан. Нямаше как да откажа на подобно предизвикателство. Деси искаше триетажна торта с основни цветове синьо и зелено, но като цяло да бъде много пъстра и весела. На всеки от етажите трябваше да бъде изписано името на едно от братчетата по ред на тяхното появяване на бял свят. Първи са родил Иван, след него - Георги и накрая - Стефан. 
За вкус Деси се спря на Кармен, а на мен се падна задачата да избера дизайна на тортата. Дълго време се чудих и накрая реших да копирам една от най-стилните и весели детски торти, които съм виждала. От три години си я пазех в папката "любими" и все се надявах някой ден да имам повод да я направя и аз. И ето, че този ден дойде. Не ми се получи толкова съвършена като оригинала, но пак много си я харесвам. Още повече, че беше за такъв специален повод. 



17 коментара:

  1. Stefina-Бубе, тортите с маймунките са прекрасни-как ги измисляш такива красиви-евела.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Теди! Обожавам да измислям дизайни по зададена тема. В случая изобщо не ми беше трудно, тъй като имах салфетката, която сама по себе си е супер готина. А то като си нясно с цветовете и отделните детайли, останалото си идва само.

      Изтриване
  2. Ехааа, жестоки са! Супер веселяшки и свежи! Поздравявам те,както винаги :), за оригиналните изпълнения!
    Хриси

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни - и тортите и рождениците!
    Нали няма да имаш против да добавя линк към снимките в един пост за торти за близнаци от моя блог "За близнаците" :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Разбира се ,че нямам нищо против. Снощи ти гостувах в блога и много ми хареса. Пожелавам ти все повече читатели!!!

      Изтриване
  4. Цвети - тортите са много, много сладурски - както винаги,разбира се !

    ОтговорИзтриване
  5. Бубе, най-сетне ми остана време за моето любимо виртуално кътче в очакване да изпадна в онова блажено състояние на възхита и ведро настроение! Много ти благодаря, че за пореден път ми направи този подарък! Страхотни са и двете торти! Очарована съм от подготовката за близнаците! Чак съжалих, че и аз не съм била на рождения ден! :) Относно втората торта или по-точно по повод коментара ти към нея имам критика! Не може да кажеш на бялото черно - то от километри се вижда, че твоята торта е в пъти по-красива и естетически издържана от оригинала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен пък ми е толкова приятно ,че се отбиваш на гости и всеки път ми оставяш по някой толкова прекрасен коментар. Благодаря ти!!!
      А за рождения ден на близнаците наистина всеки, който не е бил, може да съжалява. Аз, лично, за първи път присъствах на нещо подобно. Светлето е страхотен човек и изпипва всичко до последното детайлче. Но най-важнжото е, че го прави с огромна любов. Възхищавам юй се от цялото си сърце и душа. Тази събота сме канени на третия рожден ден на Боби и Сами и нямам търпение да се насладя на поредното невероятно изживяване. После ще разказвам пак!
      А за оригинала на тортата с влакчето да не си посмяла да казваш, че е по-лоша от моята!!! това ми е любимата торта и не давам на никой да говори лошо за нея. Моята също си я бива, все пак толкова любов и старание вложих, но аз си оставам влюбена в оригинала.

      Изтриване
    2. Хи хи :)))) И аз казвам същите неща за твоите оригинали, ама още преди някой да е посмял да нарече моята торта хубава :))) Но в интерес на истината до сега никой не ми е казвал, че моята е по-добра от оригинала :)))) Аз съм пристрастна, затова не ме съди строго! ;)

      И понеже днес е събота, представям си как в момента си заредена с толкова много положителни емоции от партито, че нямаш търпение да ги споделиш! Чакам с нетърпение и тортата (не може да не си я правила ти), и декорацията, и двамата пораснали бонбона! Да са им живи и здрави!!!

      Изтриване
    3. Сигурна съм, че и това ще стане!
      А партито на близнаците мина и беше страхотно! надявам се в най-скоро време да успея да направя един обстоян репортаж за събитието. Имам доста снимков материал и много емоции, само време да ми остане. Тортите аз ги правих и отново бяха съвсем в стилистиката на цялостната концепция. Но засега нищо няма да разкривам.

      Изтриване
    4. Знаех си аз, че лъжичка по лъжичка ще ни поднасяш инфото :) Хм... не остава нищо, освен на чакаме с нетърпение! :)

      Изтриване
  6. Здравейте, бихте ли могли да ми кажете откъде майката на рожденниците е поръчвала парти аксесоарите, ако е възможно ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Част от тях да куупвани от България, друга са поръчвани от интернет сйтове и ebay, а някои ги е правила тя самата. Светлана е една изключително креативна, дейна и старателна майка. Подготовката за всеки рожден ден й отнема мнооооооооого дълго време - да не кажа цяла година. Щом мине един рожден ден, почва моментално да планира следващия до най-малката подробност.

      Изтриване
  7. Pravite li o6te takiva krasivi torti I kak moga da se svarja s vas za pora4ka

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Много отдавна не правя торти по поръчка. Всичко най-добро!

      Изтриване