вторник, 6 ноември 2012 г.

Спящата феичка

Обожавам си тази торта и имайте късмет да не ми я харесате!!! Ако не прочета минимум двайсет коментара колко е сладурска, мислете му!!! :)))
Поръчката дойде от Огняна по повод първия рожден ден на малката й дъщеричка Никол. Идеята беше за едноетажна торта в пастелната гама, осеяна с нежни цветчета, върху която да има малка феичка, сгушена в цвете. Към нея Оги ми поръча и четири къпкейкчета, съчетани стилово с дизайна. За вкус си избра шоколадов еклер. Като любопитен факт искам да вмъкна, че съществува нещо като мода при избора на пълнеж. В определен момент по незнайни причини даден вкус става най-популярен и предпочитан и месеци наред се избиват само него да поръчват. После, отново тъй спонтанно, модата му минава и на ред идва нещо друго. Наблюдавам тази закономерност непрекъснато през годините. Еклеровите торти определено се задържаха най-дълго на върха. В един момент вече ми беше писнало да ги правя и такова отегчение ме налягаше щом чуех "еклерова". Водачи в класацията са били и Вероника (ягодовата), Тирамисуто и After eight. Към днешна дата най-вървежни са Провансалската със сини сливи и Нутела.
Но да се върна на тортата за Никол. Цялостната идея за визията й ми хрумна от една панделка на точки, която наскоро си бях купила от Слънчогледи. Толкова я харесвах, че нямах търпение да сътворя нещо в тези цветове и да използвам и нея като част от дизайна. Един етаж, обаче, ми се стори недостатъчен, затова реших да направя двуетажна торта. Голямото предизвикателство в случая беше феичката. Искаше ми се да прилича на съвсем малко момиченце, защото Никол все пак ставаше само на една годинка. Прецених, че ако е полегнала да спинка, ще изглежда още по-бебешореста и сладка. Направих й дебели бузки и пухкави ръчички и крачета. Облякох я в разкошна рокличка - обожавам как воланчетата подчертават щръкналото дупе! Сложих й и шапчица - нали е феичка. А тя си напухка меката тичинка като възглавничка, сгуши се сред венчелистчетата на разцъфналото цвете и скоро заспа сладко, сладко. Казах на Девин да пази тишина, за да не я събуди, а той поиска да я целуне за лека нощ. Направо да се разплачеш от умиление!!! 
Кексчетата декорирах в същата цветова гама. Направих охлювче, за да си има феичката приятелче; гъбки, за да има къде да се скрие, ако завали дъждец; пеперудка, която да я повози на крилете си и розички, от чиито листенца да си ушие нова рокличка. Всичко беше толкова приказно и сладурско!  Дано и вие се влюбите в нея, както аз. 








74 коментара:

  1. Бубе, наистина е много сладка и умиляваща. Как да не я харесаме - изобщо нямаше нужда от зловещи заплахи:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха! Чак пък зловещи! Ама явно съм доста страшна, щом все пак ми се вързвате. Радвам се, че ти харесва! Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Тортата е просто уникална !! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно сладка, обожаваме я! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси! И на мен ми е много сладка и си я обичам страшно.

      Изтриване
  4. Ауууу, разкошотия! Всичко е изпипано до съвършенство!

    ОтговорИзтриване
  5. аз лично бих написала поне 20 коментара толкова е уникално нежна и красива,просто суперска .Цветовете са едни от любимите на голямата ми дъщеря,която е на 14 години и би духнала свещичките на точно тАкава торта.Страхотна е като всичко което се изработва от ръцете на Буболинка:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И един е предостатъчен. Благодаря ти от сърце! И честно да ти кажа, аз съм на 38, но също бих духнала свещички върху такава торта. хахаха!

      Изтриване
  6. Еее, страхотна е Бубе- така е - който си има момиче се радва на цветенца, а който си има момче поръчва кучета и коли:))) Не че нашето Снупи не беше разкош:))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Във всяка нещо си има чар, така че колите с нищо не са по-лоши от цветята. Много често си се питам сама себе си кое ми е по-приятно да правя - момичешки или момчешки торти и категоричен отговор нямам. Все си мисля, че момичешките са по-хубави, но и сред момчешките имам толкова любими. Важно е децата да са щастливи и да им се радват!

      Изтриване
  7. Толкова сладка,приказна и съвършенна е тази торта,че като я гледам съм като омагьосана! Всъщност така е с всичките ти торти - толкова са красиви! Възприемам ги повече като произведение на изкуството, а не като нещо за ядене. Моите искрени поздравления и пожелания за още творчески идеи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря и за високата оценка, и за хубавото пожелание! Аз самата винаги съм възприемала декорираните торти повече като изкуство, отколкото като храна, но истината е, че те са и двете. Затова и външният им вид, и вкусовите качества трябва да са еднакво добри.

      Изтриване
  8. Чудна е! Нежна, сладка и с щипка вълшебство, съвсем като в приказка :)

    ОтговорИзтриване
  9. Не е сладурска, а сууупер сладурска ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не просто ит благодаря, а мноооооого ти благодаря! :))))

      Изтриване
  10. Бубе, невероятна е!Поздрави от Варна от цялото ни семейство!
    Дафина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Дафи! А на теб да са ти честити на патерици и двамата рожденици! Най-сърдечни пожелания за здраве и късмет!

      Изтриване
  11. Бубе,редовно следя приказните вълшебства,които твориш.Това е поредното!

    ОтговорИзтриване
  12. Не знам защо все не ви достига внимание от страна на читателите. Достатъчно сте талантлива, достатъчно любов и подкрепа получавате от близки, познати и непознати, за да е нужно сама да се хвалите или да изисквате похвала. Не подценявайте вкуса на читателя - той сам ще изкаже възхитата си. Не подценявайте и интелигентността му - той има умствения капацитет да прозре смисъла в тънките намеци за поне 20 позитивни коментара.
    Тортата ви, както винаги е изпипана - като детайл, цвят, композиция. Развийте тази хармоничност и в самата себе си, за да не дразните със самохвалство и престорена скромност. И да не получавате коментари, колкото да ви доставят удоволствие.

    Лора Иванова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мисля, че има нещо лошо в това, човек да търси одобрение и да му се радва, когато го получава. Изключително съм благодарна на всички, които ценят и харесват това, което правя. И никога не бих си позволила да подценя вкуса на когото и да било. В конкретния случай се пошегувах и съм сигурна, че тези, които наистина ме познават, са го разбрали. Няма никакви намеци, но се извинявам, ако някой се е почуствал засегнат, обиден или подценен по някакъв начин.
      Съжалявам, че съм ви подразнила с моето самохвалство и престорена скромност, но аз наистина се гордея и радвам с постиженията си, независимо под каква форма са. И не мисля, че е неморално, лошо или нередно човек да споделя тази радост. Друг е въпросът, че много хора не могат да приемат чуждите успехи и това ги дразни. Има далеч по-пагубни чуства като омразата, злобата, завистта, които наистина пречат на една личност да има вътрешна хармония, отколкото удоволствието, което човек изпитва от добре свършената работа.
      Надявам се да не ме разберете погрешно и да решите, че съм се подразнила или засегнала от вашия коментар. Напротив! Благодаря ви за споделеното. Приемам критиката, но не мога да се съглася с вашата позиция.

      Изтриване
    2. Имате право да не се съгласявате, но начинът, по който го направихте... Първоначално много ме обидихте, но после ми стана тъжно за вас. Все пак, аз просто минах от тук, казах нещо различно от обичайните коментари, получих отговор и продължавам нататък. А вие оставате със себе си, в живота си, където, ако някой не ви харесва на 100%, то значи ви мрази и завижда (каква тежест само). Но животът не е черно-бял и точно вие би трябвало да знаете колко много цветове и колко много нюанси има в този свят. И все пак, в моя коментар, вие избрахте да видите само лошото и пропуснахте нюанса. Жалко, защото бях посочила и някои силни ваши черти. Моята грешка беше, че не посочих само тях.
      Лора Иванова

      Изтриване
    3. Явно е, че не ме харесвате, макар да виждате в мен и някои силни черти. Няма да оспорвам или опровергавам мнението ви за мен. И това, че то е негативно или критично не ме плаши или разстройва. Ако исках само положителни коментари, най-вероятно щях предварително да одобрявам всеки един и едва тогава да позволявам публикуването му в блога. Наивно и глупаво е да мисля, че всеки трябва да ме харесва (мен, живота ми, семейството, това, което правя). Още по-малоумно би било да се стремя към подобно нещо.
      Не знам с какво точно съм ви обидила, но се извинявам. Надявам се този спор да не е причина да спрете да посещавате блога и да оставяте своите коментари (независимо какви са те).
      Що се отнася до моя личен свят, той е достатъчно шарен и в него се чуствам наистина щастлива. Затова не бива да ви е тъжно за мен и да считате, че съм жалка и нещастна душица.
      Надявам се с това нещата между нас да са изяснени и ще помоля всеки, който е оставил коментар под тази публикация, защото се е почуствал длъжен да го направи, да премахне съдържанието му.

      Изтриване
    4. Уважаема Лора, Вие чувство за хумор нямате ли ;) Защо толкова буквално възприемете думите на Бубето. Освен, че е таланлива тортена фея, тя е дама с много фино чувство за хумор и ако сте чели някои от постовете и сигурно сте го забелязала. А и защо да не се похвали сама, основания за това хиляди :))

      Изтриване
  13. Бубе,ако дизайнерите на панделката видят как са те вдъхновили ще ти изпратят хиляда различни десена ;-) Какво може да направи една панделка ако имаш златни ръце,а? ;-);-) Феята е просто приказно красива,а рокличката и е като истинска! Ти си феята-магьосница на тортите! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, това би било супер! Обожавам панделки! Още като дете бях влюбена в тях. Татко ми носеше най-различни от Русия, докато живееше там. До ден днешен вляза ли в кинкалерия и се прехласвам по ролките с панделки. Та ако ми изпратят, ще ти дам и на теб. Сигурна съм, че ще им намериш идеалното приложене в страхотните ти картички. Целувки!

      Изтриване
  14. Разкоооооош! Всъщност да поискаш да те похвалят не е никак нещо лошо, стига останалите да са достатъчно широкоскроени да го приемат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз мисля, че няма нищо лошо в това, но всеки има различна гледна точка. Радвам се, че тортата ти харесва! Благодаря ти!

      Изтриване
  15. Почувствах се длъжна да напиша коментар именно с цел да кажа, че никой никога не би могъл да ме накара да напиша такъв, ако аз самата не го сметна за необходимо!
    Светът е шарен, точно така, и чувството за хумор е една от най-добрите и най-полезните за него (СВЕТА) и нас качества! Ако всичко приемаме през призмата на твърде сериозното, то тогава ще ни се стори адски тежко да живеем. Да се усмихваме,хора! :)
    Тортата е прекрасна, мила, нежна и заслужава да бъде харесвана и похвалена!
    Целувки, Бубе! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ани! И за мен чуството за хумор е изключително важно качество и страшно ценя и харесвам хората, които го притежават. Наистина какво по-хубаво от това да гледаме на света с усмивка, да можем да си подарим усмивка (на себе си, на хората около нас)?!? Нито за миг не спирам да вярвам, че доброто същестува и че дори да е по-малко от злото, то е много по-силно. както казват кубинците Venceremos! (ще победим!!!)

      Изтриване
  16. Невероятна красота! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  17. Незнам кое очаквам с по-голям интерес следващата ти торта или разказа за нея?!?!?Но едно знам, че благодарение на разказите ти, тортите не са само красиви снимки, а сякаш виждам как си ги направила, колко любов и старание си вложила в тях, как ги възприемат семейството ти и рожденниците за които са предназначени!!!Рядко пиша коментари, но само едно мога да кажа: не спирай да правиш торти, и още повече не спирай да разказваш техните истории......
    Поздрави, Елица Стаменова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Ели! радвам се, че и за теб всяка моя торта си има история, душа, характер. Дори и на половина да успея да предам емоциите около всяка от тях, това е постижение за мен. Само така и вие можете да се докоснете до магията, до онова специално нещичко, което ги прави по-различни от масовопроизвежданите торти. Обещавам ти още много истории. :)))

      Изтриване
  18. Здравей, Бубе! (позволявам си да те поздравя така, защото доста време ''те чета'') ;)
    Аз никога не пиша коментари (само like-вам), просто защото всеки път съм възхитена от всичко, което си сътворила и от тортите, и от публикациите към тях, и някакси ми е тъпо всеки път да трябва да пиша едни и същи работи, породени от възхищението ми :)))))) Дано ме разбираш какво имам предвид.....Само ще ти кажа, че ти си не само талант, ти си някакво чудо...идейна си, знаеш как да го направиш и на всичкото отгоре пишеш със захлас :)))))) Понеже едва ли ще имам възможността да вкуся от тортите ти (живея в чужбина), с такова нетърпение чакам публикациите ти и се чувствам като малко дете в сладкарница :))) Такова удоволствие изпитвам всеки път като чета и като гледам :) Нямам търпение да стигна до края на статията и после съжалявам, че съм я прочела толкова бързо.....:)))))
    За дамата, която се изказа негативно, мога само да кажа, че или няма чувство за хумор, или нейният свят не е толкова шарен както твърди тя....Но няма лошо, всеки има право на мнение....Това, което ми направи лошо впечатление е, че тя казва: ''аз просто минах от тук, казах нещо различно.....и т.н.'' Но цялостното и отноüение показва, че тя не просто е минала и оставила коментар, а доста детайлно те е разучила и проследила дейността ти до сега, щом говори каква си и какво семейство имаш, и дали си удовлетворена от живота или не!!! Мисълта ми е, че като ще изказваме мнение поне да сме честни и да не се правим на интересни.....
    Еми това е :) Само да кажа, че ако не беше тази дама, сигурно никога нямаше да се ''престраша'' да напиша коментар :))))
    Най-сърдечни поздрави и продължавай да бъдеш това, което си.....СЕБЕ СИ...!!! :)
    Хубава вечер ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дамата, която се изказа негативно има питане към всички, които така мило я категоризираха със всякакви обобщения в опит да се покажат по-добри и толерантни от нея. Нима няма в живота ви поне един човек, който не одобрявате напълно, и въпреки това го уважавате по един или друг начин? Нима няма нито един човек, в когото намирате недостатък, но в същото време го оценявате в онази област, която му е силна страна? Защо това, че направих разделение между Буболинката като творец и Буболинката като човек, ме направи ниско интелигентна? Поставихте в коментара ми думи, които не съм написвала. Люси, която сте коментирала по-долу, къде съм казала, че Буболинката не е обичана и не е талантлива? Аз написах един обективен коментар за това, което ми харесва в изпипаните торти на авторката и това, което не ми харесва в някои нейни изказвания, и се оказа, че разтоварвам негативни емоции, че светът ми е сив и какво ли още не. Но добре - тълпата винаги е по-високо интелигентна от отделния индивид и определя правилата. Само се надявам всички да проявите честност поне към себе си, и когато в някой утрешен ден изпитате в себе си и позитив и негатив към някой човек, да се сетите за всички категоризации, в които ме вкарахте днес, защото мога да се дразня на човека без да подценявам твореца.
      Лора Иванова

      Изтриване
    2. За мен, ако един човек оцени друг като талантлив, най-малкото е запознат с по голяма част от труда му.Ако един човек каже за друг,че получава достатъчно подкрепа от близките му би трябвало да се познавате и да си споделяте.А, ако не се познавате и ти го пишеш, ме навява мисълта, че си чела нейните публикации, които наистина са като изповеди.Е как си чела и не си усетила за какъв иронизиращ себе си човек става въпрос.За какво самохвалство, за какво изискване на похвали тогава става въпрос.Това е само мое мнение.Не знам дали можеш да го разбереш.

      Изтриване
    3. Десислава Маринова7 ноември 2012 г. в 23:18

      Тълпата не претендира, че е високо интелигентна или по-интелигентна от Вас....Просто ми стана много интересно как Вие смеете да коментирате Буболинката като ЧОВЕК след като не я познавате лично....Само тези, които са прекарали време с нея могат да твърдят, че я познават до някаква степен, а останалите, включително и аз, я коментираме като творец...
      Иначе имате пълното право, че човек може да изпитва едновременно и позитив и негатив кьм дадена личност, но в случая ми се струва малко неуместно да изпитвате чак пък негативни чувства към жената, която просто се е пошегувала в статията си, което е очевадно........
      Десислава Маринова

      Изтриване
    4. Деси, радвам се, че си се престрашила!!! Още повече се радвам, че публкицаиите ми те зареждат положително и гостуването ти в блога ми ти е приятно. Добре дошла си отново и отново!
      Люси, напълно съм съгласна с теб. И аз мисля, че хората, които ме познават и тези, които ме четат редовно, би трябвало да са наясно, че често се шегувам и не всичко трябва да се тълкува сериозно.
      Лора, нормално е когато ти правиш заключения и характеризираш хората и те да си позволят да ти отвърнат със същото. Не виждам защо ти да имаш правото да го правиш, а ние - не. В случая няма криви и прави. Всеки има позиция и мнение и ги отстоява и защитава. Абсолютно съм съгласна с теб, че всеки човек има и добри, и лоши черти и ако останалите имат претенцията да са обективни, те трябва да виждат в него и положителното, и негативното. Смея да твърдя, че аз постъпвам точно така и за мен няма само "бели" или само "черни" хора (нямам предвид расите, да не вземеш сега и в расизъм да ме обвиниш).

      Изтриване
  19. Аз не разбрах, госпожа Лора Иванова просто минава от тук, за да разтовари отрицателните си емоции или иска да ни покаже колко е ниско интелигентна.Ако тя е запозната колко талантлива и обичана от близки,познати и непознати е Бубето, как така не е разбрала какво чувство за хумор и самоирония има.Няма нужда да ни анализира нас,четящи с удоволствие блога.Обичам те, Бубе. Да поясня, че съм от непознатите.Мечтая си един ден да стана от познатите.А, Бубе станахме ли вече 20?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Двайсет сигурно сте станали, ама каквато съм лакомия за хорско одобрение, само толкова не ми стигате. :))) Продължавайте с позитивните коментари, че иначе ще взема да се разплача от самосъжаление.
      А сега сериозно! Убедена съм, че Лора е високоинтелигентна жена, съдейки по начина й на писане и изразяване. И наистина съжалявам, че се развихри целият този дебат около нея. Никой от нас не я познава и нямаме право да я съдим или упрекваме за каквото и да било. Упреците й бяха насочени единствено и само към мен и не ми се искаше да въвличаме и вас в тези отношения. Но се оказа неизбежно.

      Изтриване
    2. Ако писането и изразяването и се отдават и ги упражнява тук, то четенето и разбирането нещо и куцат.

      Изтриване
  20. Приказната и мечтаеща торта и описанието за всеки миг на появата и са в пълен синхрон. Тя ще остане във виртуалното пространство заедно с другите, неописани от мен с думи, защото не ми стигат. Дали все пак за сладкоароматноиграещите не намерите материал, за да станат детски площадки???
    "От всеки сладък миг - площадка!" За многократна употреба.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление не можах да разбера предложението ви за детските площадки. Ако мислите, че по някакъв начин мога да съм полезна, моля ви да ми споделите идеята си.

      Изтриване
  21. Бубе, тортата е невероятно сладурска,толкова е нежна и изпипана!Просто няма как човек да я подмине с безразличие:)Бих я like-нала и сто пъти, ако можех, пък се разписах и с коментар ;)Ти си страхотен творец, и не по-малко невероятен човек, радвам се, че имам късмета да те познавам лично:)))

    ОтговорИзтриване
  22. Тортата е разкошна както и всички други.Видях и много исках да Ви поздравя но не остана време.Е сега го правя .Вие ми доставяте радост с тези прекрасни снимки и занимателни истории . Някои хора са лишени от чувство за хумор и възприемат всичко буквално.За втори път правя шоколадов крем по Вашата рецепта и ако можех и поне наполовина да украся тортата като Вас ...Ще продължавам да следя блога Ви с интерес защото ми носи само радост иположителни емоции!Вили

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Вили! Написаното от вас може само да ме радва и ми дава стимул да продължа напред. След като това, което носи радост и положителни емоции на мен, може да действа така и на останалите, продължавам да го споделям.

      Изтриване
  23. Бубе,както винаги-разкошна торта-нежна,изчистена и носеща много топлина и любов. Феичката е приказна и, в същото време, толкова истинска-прав е Девин....предполагам,че, ако се наведеш да я цункаш,можеш да усетиш и дъха й.

    И,понеже те познавам и като творец, доста отдавна, и като човек-по отскоро,мога да кажа,че ,за разлика от дамата,която успя да „натъжиш” с неща, което е прозряла в характера ти, само четейки между редовете , единствено мога да се радвам за теб-за шарения свят,в който живееш,за хармонията,която си постигнала, с прекрасните неща,които създаваш , за любовта,която получаваш от познати и непознати и успяваш и да й отвърнеш,но ,най-вече,за изключителното ти чувство за хумор и самоирония,които,обаче, оперираните от подобни усещания хора, трудно могат да уловят....виж,за такива хора ми става наистина тъжно и само мога да ги съжалявам, именно за нюансите в живота, до които никога няма да успеят да се докоснат.
    И, с риск да решиш,че те „мразя и ти завиждам” :):) ще си призная,че не ти харасвам „непостоянството”тук и това,че доста беше поразредила публикациите по едно време. Надявам се в зимните месеци да станеш по- редовна :))
    Хриси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти имам омразата и завистта на теб!!! :)))) Приемам критиката и се надявам вече по-редовно да списвам по някое забавно материалче.
      Радвам се, че тортата ти харесва. И да уточня, че Девин така и не успя да целуне феичката. Допира до "чужди" торти му е напълно забранен. Като ставаше на три, му правих торта с Матю и Маккуин (две колички от онимационното "Колите"). Тях му дадох да си ги целува колкото си иска и трябва да ти кажа, че гледката колкото беше умилителна, толкова бе и лигава (в буквалния смисъл на думата). колите накрая направо лъщяха от целувките му - като боядисани с металик. Хихихихи!
      И за финал да ти кажа, че съм супер щастлива, че и ти си част от шарения ми свят. Прегръдки!

      Изтриване
  24. И Айнщайн е бил неразбран от много хора, но велик. Не се засягай от хора или коментари, които не могат да те засегнат. В България няма такъв сладкар, който да изработва такива шедьоври, като твоите торти /и на вкус и на вид/. Бъди здрава и винаги така талантлива, защото радостта сред хората от това, което правиш, е неописуема. Свидетел съм на реакциите им, когато гледат и консумират шедьоврите ти, а и аз съм една от тях. Да живеят вечно хора като теб! Поздрави и наслука! Таня Димитрова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки коментар, насочен към мен, ме засяга. Друг е въпросът какво е значението му за мен и до каква степен ще ми повлияе. Пак ще кажа, че уважавам и ценя правото на всеки да има и изразява мнение, както и да критикува, стига да го прави искрено и с градивна цел.
      А що се отнася до тортите, никога не съм твърдяла или имала самочуствието, че са най-красивите, най-оригиналните, най-изпипаните или каквото и да било от тоя род. Има къде ,къде по-талантливи, способни и опитни момичета от мен, на които искрено се възхищавам и радвам. Но с ръка на сърцето твърдя, че всяка моя торта е сътворена с много любов и старание и всяка една си я обичам като собствено дете (макар някои да си ги харесвам повече, други - по-малко). Това, че има хора като теб,Танче, ме прави истински щастлива и винаги ми е давало стимул да продължа напред. Имала съм толкова тежки и трудни моменти, но винаги съм си казвала, че нямам право да се предавам и да разочаровам хората, които са ми се доверили. А да видиш как някой се просълзява от радост и възхищение, когато си види тортата, това е нещо наистина безценно. Това е нещо, което ме прави истински щастлива. И да, в такива моменти се гордея със себе си и не разбирам защо трябва да го крия или да скромнича. Нима не е чудесно да подариш на някого усмивка? А аз съм подарила на стотици.

      Изтриване
  25. Госпожо Иванова, не смея да пиша тук, защото думите не стигат, а и ме е страх да не разваля усещането на останалите. Да си бяхте останали с минаването само... Бубе искренно се възхищавам на всяко твое творение и продължавам да твърдя, че са нечовешки идеални. Поздрави Камен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Камене! Явно си много смел мъж (не че съм го подлагала някога под съмнение) щом дръзваш да се навреш сред толкова много женуря и то настроени не особено позитивно. :))) Опасна работа сме това жените, ей!
      Когато започнах да се занимавам с тортите, а после и да списвам блога, изобщо не предполагах, че мъжете се интересуват от подобни неща, че им обръщат внимание и най-важното, че могат да ги оценят. В последствие останах изключително приятно изненадана, че всъщност съм била в голяма заблуда. Едни от най-големите и впечатляващи комплименти съм получавала именно от мъже, за което ви благодаря от сърце!!!
      А за нечовешки идеалните торти за жалост не си прав. във всяка виждам по нещо, което ми се ще да съм направила по-добре, но това пък ме мотивира да ставам все по-добра, и по-добра.

      Изтриване
  26. Тортата е просто супер, нямам думи! Иска ми се да бях вдъхнала и нейния аромат, а вкусът направо се усеща!толкова нежно нещо трябва да предизвиква само положителни емоции и мили коментари, всичко останало е излишно. Г-жа Иванова , струва ми се, трябва два си намерите друго поприще за коментарите си,не разваляйте божествения вкус на тези сладки чудесни парченца щастие!
    Не знам как ние, от по-далечните градове, бихме могли да се сдобием поне за един-едничек повод с подобно чаровно удоволствие. Има ли начин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам ,че тази торта ви харесва! Благодаря за милите думи!
      А що се отнася до поръчка, към момента не приемам такива поради ред обстоятелства, за което моля да ме извините.

      Изтриване
  27. ССССупер, супер, супер, нямам думи, само желание да имам възможност някой ден да поръчам такова очарование да присътства и за някой наш щастлив ден!Разгледах сто пъти всяко детайлче на тази прелестна торта, благодаря за доставеното удоволствие!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз отново Благодаря! Много уважавам хората, които обръщат внимание на детайла. За мен е радост да доставям удоволствие!

      Изтриване
    2. Ние сме влюбени в тази феичка и тортата!И понеже малките деца искат всичко красиво, което видят , реакцията на моето беше същата .Тя изяви желание да направим такава фея, като ще направи тя бузките, да може да я целува:)Пожелаваме много позитивни емоции на Вас и Вашето семейство!Мерси за красивото вдъхновение, което ни давате!
      Ина и Елина

      Изтриване
    3. Ами от мен пък много целувки по бузките на вашата малка феичка. :))) Благодаря за споделеното и за пожеланията. Всичко най-добро и на вашето семейство!

      Изтриване
  28. Наистина е много ,много сладурска!:)))

    ОтговорИзтриване
  29. Всичко което правите е уникално, изпипано, перфектно. По вашата идея направих и аз торта за голямата ми дъщеря, която тази година е на вълна феи и цветовете перфектно се вързаха и с роклята й. Надявам се не се сърдите, че съм ви копирала идеята, макар и моето да е доста аматьорско и нескопосано, но за една майка най-важно е детето й да е щастливо.
    Благодарности от мама Анна и Вики!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как мога да се сърдя за подобно нещо!?!? Напротив - това може само да ме радва. Ще ми е приятно да видя вашето творение. Можете да ми пратите снимка на мейла. Пожелавам много щастие на цялото ви семейство!

      Изтриване
  30. Бубе, привет, мога ли да те попитам големите бонбонено-лилави цветя по борда на тортата с какъв резец са направени /може ли линк/? Въхру тях притискаш ли вайнер и какъв? И аз имам подобно петлистно цветче-резец, но моето стои по много различен начин. Цветята по тортата са страхотни! Много нежно се е получило! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези цветя са правени с един от кътерите на Уилтън от комплекта им за цветя. По-конкретно - малкото цвете с пет листенца, леко заострени в краищата. То е само едно в комплекта - имам предвид, че няма няколко размера от него. Със същия кътер са правени и по-тъмнолилавите цветенца, само че те с апросто изрязани и не съм ги дообработвала после. Докато светлолилавите съм ги къдрила листенце по листенце с клечка за зъби. Много обичам тази техника, защото както виждаш придава съвсем различен вид на цветчето. След като накъдря всяко листенце, поставям цветчето върху меката дебела гъба (пак от комплекта на Уилтън) и с помощта на малкото топче от инструментите притискам в средата, за да се вдлъбне леко.

      Изтриване
    2. Много благодаря Бубе! Аз нямам накъв комплект, но имам едно петлистно китайско цвете - комплектът е с 4 размера цветчета води се резци с бутало. Но не ги правя с клечка за зъби и не са заострени листенцата. Само с топчето ги натискам в средата. Ще потърся да купя такова цвете с остри крайчета, но само едно /не ми е нужен цял комплект/. Сега правя едни пролетни цветя и се усетих, че ми липсва разнообразие Бубе, много са ми еднообразни формичките за цветя на явно... Иначе като притисна вайнер зебелязах, че върху ПИКО няма особен ефект, а аз не ползвам гъмпейст и май само за него има ефект вайнер.

      Изтриване
    3. Да, и аз ги имам тези китайските. Тях също можеш да си ги накъдриш с клечка за зъби, както и да приложиш други техники. С един и същ резец правя по няколко вида цветя. Просто импровизирам. А фондана също може да се обработва с вейнери и няма никакъв проблем. На мен ми се получава. Всъщност аз имам само един силиконов вейнер за цвете - ето този
      http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=498
      Подарък ми е от Петя от Ксеркс и много си го обичам. Работата с него е много лесна, а ефектът - суперски.

      Изтриване
  31. Здравей тортите са ти уникални.
    Може ли да те помоля да ми кажеш как си направила тази торта? Малката ми принцеса скоро прави своя първи рожден ден и искам да се опитам да й направя аз тортата. Най-лесно е да купя торта,може да не е същата,но имам огромното желание аз да я приготвя. Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е жива и здрава малката принцеса! А относно молбата Ви - много ми е трудно да ви помогна. Как само с думи да ви кажа как точно е направена тортата??? Ако имате някакъв конкретен въпрос - задайте го!

      Изтриване