понеделник, 19 ноември 2012 г.

Благодаря ти, Мина!

Благодарение на моята варненска приятелка Мина Бакалова, вчера имах удоволствието да преживея нещо много вълнуващо и положително. 
Предаването на Станция Нова по Нова ТВ "Най-добрият човек" бе посветено именно на нея - нещо, което тя заслужава истински заради невероятния талант и чистата душа, които притежава. Макар някои хора да се опитват да омаловажават или пренебрегват нейните постижения и успехи, Мина най-после получи подобаващо внимание и признание. Гордея се, че я познавам и че имам в нейно лице добър и верен приятел. Пожелавам й и занапред да твори със същия замах, стил и вдъхновение и да радва все повече, и повече хора. Нека по пътя си среща само усмивки и положителни емоции и да бъде истински щастлива!
Като близки приятелки на Мина, аз и Ради имахме честта и удоволствието да бъдем нейни специални гости в шоуто. Изживяването бе наистина вълнуващо и дори леко страшничко. Да си призная честно, до самия ден на събитието не изпитвах притеснение, но няколко часа преди ефир сърчицето ми започна да тупка учестено и в стомаха ми запърхаха пеперуди. Предаването се излъчва на живо и право на грешки нямахме. И трите не успяхме да прикрием вълнението си. Ръцете ми така трепереха, че едва успях да направя нещо, приличащо поне малко на мече. Но това няма никакво значение. Важното е, че Мина бе и си остава "Най-добрият човек"!!!!
Запис на предаването можете да видите тук.
А ако все още не сте се докоснали до уникалните творения на Мина, можете да го направите тук.

38 коментара:

  1. Ljuba blagodarja za udovolstvieto da vi vidja na "zivo" i trite;)! Mnogo ste mi interesni i ocenjavam iskrenno talanta vi!
    Pozelavam vi nestihvashto vduhnovenie, idei i tvorchestvo!!

    ОтговорИзтриване
  2. Гледах ви вчера, бяхте ужасно сладки) Поздравления! Стана ми смешно водещата като катурна снежния човек на мъфинчето)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За ужасно сладки не знам, но ужасно притеснени - определено. Водещата много се притесни за гафа с човечето, но и такива неща се случват. Иначе като цяло беше супер вълнуващо и позитивно преживяване и много се радвам, че приех поканата на Мина.

      Изтриване
  3. Бубе, гледах предаването - освен, че правиш прекрасни торти, ти също си прекрасна. Много добре се представи и изглеждаш страхотно. Вълнението и притеснението са напълно нормални за хора, които не излизат често пред камера, но и трите успяхте да ги прикриете и да изглеждате много естествени. Браво!

    Поздрави от цялото ни семейство!

    Ани, Вики и Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря на цялото ви прекрасно семейство! какво ти излизане често пред камера??? Та това ни бе за първи път и на трите! Следващия ще я караме по-спокойно! Хихихихи! Целувки на порасналото ви момче! Чакам снимки от ЧРД да ви видя колко сте готини всички!

      Изтриване
  4. Бубе, благодаря ти, че беше с мен в този вълнуващ и леко страшничък момент! Благодаря ти и за вдъхновението и приятелството ти!
    С обич,
    Мина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря, че ме покани! Беше страхотно изживяване! щастлива съм, че се познаваме и сме приятелки! И аз те обичам!

      Изтриване
  5. Прекрасни дами, желая ви много успехи!Покрай вас и аз получих вдъхновение :). Люба, скоро попаднах на сайта ти и не мога да спра да го разглеждам. Както и творенията на Мина. Възхищавам ви се! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията! А това, че сме вдъхновили и вас е повече от прекрасно!!!

      Изтриване
  6. Здравейте, Поздравления!
    Гледах Ви в Станция Нова и изобщо не Ви личеше притеснението. От известно време следя Вашият Блог и се вдъхновявам от творенията Ви. Въпреки,че се занимавам с картички и рисуване на стъкло Вашите торти ми носят заряд от настроение и положителни емоции!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното! И на вас пожелавам много вдъхновение и творчески заряд! Прекрасно е човек да твори красоти и да радва с тях себе си и хората.

      Изтриване
  7. Мили момичета,гледах предаването с удоволствие, наистина сте много талантливи.Но,моля ви направете си сладкарски ателиета и цехове и работете законно, защото така не може, не е честно спрямо всички които със зъби и нокти се борят да оцеляват в тези трудни времена.Вие крадете от хляба им, от хляба на техните семейства. Не е редно това което вършите, да не кажа че е престъпно.Работете законно, плащайте си данъците, плащайте си осигуровките и наемите.И тогава ще видим кой е по-добър.Играта трябва да е по правилата. Тя и баба знае от къщи.И още нещо,искам да ви кажа че Агенцията по Храните не спи и вашето време ще удари.Глобите са много сериозни - между 3000 и 5000 лева, че и повече.Глобите на НАП са също големи и накрая ще осъзнаете, че ни си струва криеницата.Не погубвайте таланта си, просто узаконете дейността си.Това искам да кажа.Успех на всички.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията, за информацията и за заплахите! Когато реша да превърна правенето на торти в бизнес, непременно ще си озаконя всичко. Но на този етап нямам никакво намерение да превръщам това мое хоби в професия. И няма закон, който да ми забрани да правя торти за семейството си, за близки и познати. Ако смятате, че по този начин ощетявам вас или когото и да било друг, мисля че е най-малкото нелепо. Това е все едно да ми забраните да каня гости на вечеря, вместо да ги заведа на ресторант. Защото според вашата логика и така най-вероятно крада хляба на ресторантьорите и им ограбвам клиентелата. Или пък съм длъжна да се допитвам до Агенцията по храните и ХЕИ всеки път преди да реша да си поканя гости?
      Не зная защо сте решили, че не спазвам законите и не играя по правилата. Аз съм абсолютно редовен данъкоплатец. Самоосигурявам се, плащам си всички осигуровки и данъци. Ако имате достъп до такава информация, можете да проверите правотата на думите ми. Ако не, се обърнете към НАП, с която така застрашително ме плашите.
      И не аз, а вие си играете на криеница, защото дори името не сте си написали.
      Аз не се срамувам и страхувам от подобни заплахи, защото пред себе си и закона съм чиста. До гуша ми е дошло от "доброжелатели" като вас. Но все пак за ваше успокоение ще кажа, че не трупам пачки от правенето на торти и не тъна в охолство и разкош, докато вие "драпате със зъби и нокти". И за мен времената са не по-малко трудни. Преди време и аз , и съпругът ми бяхме дълго време без работа и с три деца. Но никого не съм обвинила, нито съм се оплаквала и мрънкала. Да, имаше период, в който правех торти и за непознати, защото все с нещо трябваше да издържам и храня децата си. Скъсвах си задника от работа денонощно, за да не допусна семейството ми да мизерства. Не съм крала, не съм мамила, не съм просила, не съм чакала милостиня. Всяка стотинка съм изкарала с труд. И ако за вас това е толкова тежко престъпление, добре! Наречете ме престъпник и ме осъдете. Дано това ви направи по-щастливи!

      Изтриване
    2. Драга Люба,не се крия от никого и от нищо.Казвам се Дора Данева и съм одитор по храни и сертифициране.Като второ образование съм финансов одитор. Никого не съм заплашвала, най-малко смятам да те обиждам за нещо.Защо зае отбранителна позиция? Защото се чувстваш виновна ли?Аз изказах личното си мнение и смятам че то е справедливото в случая.Всички хора имат семейства, имат деца и ги хранят, и не малко от тях също мизерстват. Ако това , което си написала е оправдание пред съвестта ти, остани си със здраве.И за да не оставаш с грешно впечатление, въобще не се занимавам със сладкарство.Просто се срещам с хора, които работят в хранителния бранша и знам колко усилия коства да имаш фирма, да се сертифицираш, да отговаряш на всички европейски стандарти за хигиена и технологично оборудване, да плащаш кредити, заплати и да си издържаш семейството. Имай на предвид, че никак не е лесно.
      Аз ти дадох един добър съвет на теб и на всички момичета, които продават торти по интернет, ти явно не ме разбра или така ти е по-удобно, незнам?Можеш да интерпретираш думите ми както искаш.
      А това дали си самоосигуряваща няма нищо общо с твоите нерегламентирани и необложени доходи от работата ти на черно "под прикритие".Само се моли някой ден да не ти почука на вратата икономическа полиция, че тогава става страшно и неприятно.Защото идват направо вкъщи.С уважение!

      Изтриване
  8. Бубе,в неделя ми се обадиха пет човека да ми кажат ,че те дават по телевизията ;-) Бях навън и докато се прибера предаването беше свършило;-( Благодаря ти ,че си сложила линк за да го гледаме на запис.И трите сте страхотни,изглеждахте чудесно и изобщо не личи притеснение;-)
    Целувки!И успех на трите феи!;-)
    п.с.Цвета на косата ти е прекрасен;-);-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Дани! И се извинявам, че заради мен са ти досаждали с обаждания. хихихи!
      Цвета на косата ми е благодарение на моя фризьор Къци. Много си го обичам и ходя при него повече от 9 години. Само на него имам доверие относно косата ми. А точно сега като бях при него, се заприказвахме и за теб (професионално).
      Целувам те много и те прегръщам силно!

      Изтриване
    2. Прочетох "съветите", които Ви дава Г-жа Данева (одитор по храни и сертифициране)и не мога да се въздържа от коментар. Иска ми се директно да отправя коментара си към нея:
      Г-жо Данева,
      живея в чужбина (да бъда по-точна, в САЩ) и мога да направя разлика между ситуацията в България, която е абсурдна и ненормална (няма нужда да обяснявам защо - корумпирана от всички страни държава) и положението в една страна, в която всичко е много по-добре регламентирано и организирано. Ако Люба или другите момичета правеха конвейрно производство на торти и всеки ден изпълняваха голямо количество поръчки, тогава вие имате правото. Това вашето е истинска заплаха. Вие одиторите и икономическата полиция сте от една и съща категория. Ако икономическата полиция почука на вратата, то това си е чист рекет. Нямам какво друго да кажа. Дълбоко съм възмутена от вашите коментари! Не мисля, че имате място в този блог.
      А вие, момичета, продължавайте да творите със същата страст и да радвате хората, които оценяват КРАСИВОТО!

      Изтриване
    3. Предполагам, че тя ще види коментара ви, Йоана. Аз не искам повече да взимам отношение по темата, защото каквото и да кажа, все съм виновна. Ако си мълча излизам страхливка, която не смее да се обади. Ако изкажа мнение, моментално бивам набедена, че се защитавам, оправдавам и прочие. Затова просто ще си седя и ще чакам икономическа полиция да ми дойде "направо вкъщи".

      Изтриване
  9. Две неща унищожават народа ни - завистта и злобата , която тя поражда.
    Готино му е на българина да "предаде" съседа, че си е сварил ракия в казана, оставен в наследство от прадядото на същия този съсед. А когато трябва да надигне глас срещу несправедливостта/само пример - здравни осигуровки, ама платена болнична помощ+дарение за болницата/, българина си сипва предполагам чашка от ракийката на съседа и псува буйно пред телевизора.Край!За отношението към дребния бизнес в България,въобще не желая да коментирам!!!

    Бяхте много, много сладки!И какво прекрасно френско"Р" имаш.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С две ръце подкрепям позицията ти по въпроса. Абсолютно на същото мнение съм и аз. За жалост не веднъж съм си патила именно от този манталитет на някои хора. Да мрънкаме, недоволстваме и клюкарим сме царе, но когато трябва да се опълчим и да отстояваме позиция и права, ставаме по-дребни от мишки. Жалко е, но това е грозната и пошла действителност.
      А за френското "р" мога да кажа, че явно е доста силно като ген, защото съм го предала и на момчетата. А откъде съм го взела не е ясно. Жалкото е, че не говоря френски, та да ми влезе в употреба, но кой знае. Някой ден може и този език да взема да науча.
      Благодаря ти, че намина!

      Изтриване
    2. Бубе, извади си милионите изпод дюшека и ги прехвърли в бурканите, зарови в градината, че икономическата полиция да не ги намери. Също така брашното и пудра захар те съветвам да не държиш вкъщи, да не би води до пристрастяването, а това е наказуемо!

      Изтриване
  10. Бубе, пуснах коментар, но не го виждам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не го виждаш, защото излиза чак след като аз го "одобря". Само преди седмица покрай случката с г-жа Лора (по повод на предишната ми публикация) се похвалих, че нямам никаква защита спрямо коментарите и всеки може да напише в блога каквото и когато си поиска. И веднага се намери някакъв "хубавец" да изяви сексуалните си мераци по мой адрес. Написаното бе изключително вулгарно и ценично, а ако има нещо, което мразя отдън душа, то това са подобен род простотии. Нямам нищо против да се отправят каквито и да било критики и негативни коментари към мен, но да се псува и да се пишат цинизми не мога да допусна. Блогът ми се чете от много деца и за нищо на света не бих искала те да виждат подобни неща. Ако някой чак толкова приритва да ме псува или да ми пише мръсотии, може да го направи на личната ми поща.

      Изтриване
  11. Така....!Явно много хора са се жегнали от моите коменатри, значи е имало защо.А вие г-жо Йоанна какво правите в Америка- заминахте за да се оправите там , или те да ви оправят манталитета?Защото съм убедена че в Америка има закони и те се спазват от всички.И по тази причина Америка е на светлинни години преди нас. Докато в България има такива като Вас които мишкуват, и крадат, и нарушават законите,и гледат да прецакат другия, няма да се оправим.
    Аз съм горда, достойна,образована българка и смятам да остана в България с надеждата че такива като Вас след време няма да ги има.
    Дора Данева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Госпожо Данева страшно искам вас да ви няма. Ама знаете ли как си мечтая да ви няма. Цялата пасмина контролиращи лелички с напълнените торби от обектите ви за проверка. Няма толкова нагли, достойни, горди, образовани българки. Никога няма да се оправим точно заради такива крадливи влечуги като вас. Така искам да си допълзите обратно до дупката от която сте изпълзели. И защо ли атаката ви започва след като истината за сладкарница найа излезе наяве. И много ви моля вземете да се гръмнете. По-добро дело от това здраве му кажи. С надежда, че утре няма да ви има. Камен

      Изтриване
    2. Коя истина - вашата ли?Когато се научите да работите по правилата,тогава можете да имате въобще някакви претенции върху каквото и да било.Спазвате закона - имате защита, не спазвате закона - нямате защита.Много простичко правило!Това важи за целият ви отбор от Ванчета, Ганчета, Стасита, Радита и т.н

      Изтриване
    3. Ха-ха,изплюхте,накрая, камъчето,което ви /умишлено държа на малкото "в"/обърна каручката,г-жо "радетел за законност" :)) Проблемът е,не дали тези жени,които вече нападнахте тук след Буболинката, имат или не фирма и цех,а това,че вие НЯМАТЕ ТЕХНИЯ ТАЛАНТ И УСЕТ ЗА КРАСОТА И ЕСТЕТИКА,които,очевадно, са ви изболи очите и са нарушили душевния ви покой /ако някога, изобщо, сте притежавала такъв,понеже подобно нещо не е присъщо на дребни и злобни душици,каквато се показахте/ И,не тези жени "крадат" клиентите и хляба ви с "нелегалния" си бизнес,а вашата бездарност и посредственост не могат да ги привлекат и задържат,каквито и снимки нагло да откраднете за картичка на сладкарницата си. Няма лошо да търсиш попрището си,лошо е,когато нямаш реална преценка, а вашата,явно липсва,за собствените си възможности и умения и да се нахвърляш срещу тези,които не можеш да стигнеш,дори и да тичаш срещу тях,но пък си се възползвал най-безочливо от идеите и творчеството им,за да лъжеш хората,които са избрали да ви се доверят за празника си. Няма лошо и да не си майстор в това,което правиш,за всеки влак си има пътници,лошо е,когато се опитваш да летиш с орлите,а си само врабче и не можеш да си го признаеш.Пожелавам ви да влагате по-малко злоба,в това,с което се занимавате,защото красиви неща се създават с красива и чиста душа.
      Христина

      Изтриване
  12. Ако сутрин казвате на децата си "Кради маме,докато не те хванат ,или щото и другите покрадват", значи сте срам и позор за българската нация!

    ОтговорИзтриване
  13. Към Госпожата финансов одитор:

    Не са ме жегнали коментарите Ви. Просто езикът, който използвате е двуличен (уж са ви "драги и мили", а ги осъждате, уж давате "добър съвет", а заплашвате...), заядлив, жлъчен и няма място в този толкова искрен, чист и красив блог.
    Ще Ви отговоря на въпроса, който ми задавате и приключвам, защото нямам намерение да влизам в подобни жалки интриги.
    В Америка съм, защото семейството ми е тук и се чувствам добре. Щастлива съм, че съм далече от този жалък манталитет - да гледаш в чуждата чиния и да даваш "добри" съвети, без никои да ти ги иска, да злорадстваш, когато някой е паднал и т.н. т.н., не ми се изброява, защото ми става тъжно, че подобни негативни чувства може да направят някого да се почувства добре. Жалко, много жалко...
    Вие - гордата, достойна, образована (между другото, коментарите Ви са пълни с елементарни правописни грешки), си останете в България,защото много добре пасвате там, а ние скромните, недостойните и необразовани българи ще отидем там, където този балкански манталитет е чужд.

    Желая на всички вас само положителни и красиви чувства!

    А ти, Люба, не спирай да обновяваш блога си. Съвсем скоро попаднах на него, разглеждам го, чета написаното от теб и въпреки че не те познавам, мога да кажа, че ти си една чиста душа, прекрасен човек, талант, чудесна майка и съпруга, приятелка и т.н.

    С най-добри чувства,
    Йоана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Г-жо Йоана, аз също смятам да приключа с Вас.
      Само ще Ви кажа - стойте си в Америка, моля Ви, въобще не се връщайте в България, тъкмо сте се култивирали там.....!
      С неуважение, Данева

      Изтриване
  14. Вижте това, моля, и ще разберете кой е крадеца:
    Това е файсбук страницата, която харесва Г-жа Данева!
    http://www.facebook.com/home.php#!/naiabg/photos_stream

    ОтговорИзтриване
  15. Госпожо Дора Данева или госпожо Торти Найя! Не стига че крадете най-безцеремонно и нагло снимките на Бубето и ги представяте за ваши, ами я нападате и обиждате в собственото и местенце и то не само нея, ами и собствените и деца. Омразата ви е базирана на завистта към един голям талант, който явно не притежавате, но за сметка на това сте решили да печелите от него. Съжалявам, че превърнахте отзивите за една силно положително и приятно преживяване в грозна и недостойна разправия.

    ОтговорИзтриване
  16. Kak Ще се обосновете, Г-жо Данева? Коя е ИСТИНАТА?

    ОтговорИзтриване
  17. Ха, госпожа Данева се оказа най-големия почитател на тортите на Бубето, щом в сайта и е пълно с торти на Буболинката, безсрамно надписани с логото на нейната сладкарница!
    Каква я мислехме, какво стана!
    След всички високопарни думи за чест, гордост и достойнство, брей!
    Истината винаги излиза на яве, ето ви сега кисело грозде, щото е високо!
    А колко по-достойно е, когато човек сбърка, да се извини и да поправи тихичко грешката си, но не, сладкарница Ная трие постове във фейсбук и напада, заплашва и обижда! Жалко!
    Бубе, имаш моята пълна подкрепа и приятелство! Ти си голям творец и заслужаваш само добро отношение!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  18. Нали знаете, че и в Рая е имало Змията! В рая на тортите - името й е Найя!

    ОтговорИзтриване
  19. Струва ми се, че протича някакво полицейско разследване тук.Само да ви кажа че не ползвам фейсбук и нямам профил там.Виждам че имате някакъв проблем, то тогава има съответните институции, където тези неща се решават.

    ОтговорИзтриване
  20. Я благодарю г-на Педро за помощь в приобретении ипотечной ссуды VA. Было здорово получить ссуду в размере 900 000 долларов США от этого кредитора. Меня зовут Красимир Тодор, я бельгиец. Я получил ссуду от этого авторитетного кредитора 20 ноября 2019 года, и я хочу быстро использовать это средство, чтобы сообщить всем здесь, что вы можете получить любой ссуду у этой надежной кредитной компании. Найти ссудодателя VA непросто, и он должен быть рекомендован Департаментом по делам ветеранов. Г-н Педро предоставит вам ссуды под низкие проценты в размере 2% и очень быстро. Получите кредиты по электронной почте: pedroloanss@gmail.com /
    Текст в WhatsApp: +18632310632

    ОтговорИзтриване