вторник, 5 октомври 2010 г.

3 в 1

Това е тортата, която Мария ми поръча за своя любим съпруг Тито. В нея трябваше да присъстват три неща - Harley Davidson, ZZ Top и New York.
Една торта, която ми донесе няколко безсънни нощи, неповторимо удоволствие и огромно удовлетворение. Почвам подред.
Безсънните нощи бяха първо в умуване и чудене какво точно да направя, а после от притеснение и нерви дали ще успея да се справя. Е, след като избистрих цялостната концепция в главата си, дойде ред на истинското и неповторимо удоволствие. И представа си нямате колко приятно ми бе да изработя всеки един детайл. 
Моторът - обожавам всичко що е Harley Davidson!!! Още не мога да си избия от главата бебешката количка, която тази велика компания подари за бебето на Памела Андерсън. За жалост не мога да намеря снимка в нета да ви я покажа. Жестока беше - все едно гледаш мотор, преобразен в количка, с всичките му атрибути и отличителни белези на Harley Davidson! Колко съм си мечтала и на мен някой да ми подари такава!!! Ама не! Три момчета родих и нищо...Айде пак се отплеснах с глупости.
Та за мотора - опитах се да пресъздам максимално стила и дизайна. Изрових всички играчки-мотори на децата и свалих куп снимки от нета. Грешката ми е, че от нетърпение да го видя завършен, не оставих гумите достатъчно дълго да съхнат и в последствие от тежестта на мотора те се сплескаха. Стана готин харлей, ама със спукани гуми. Нищо нетипично, между прочем, за нашата мила родина - купуваш си як мотор и завистливите съседи ти нарязват гумите. 
ZZ Top - Мария искаше да направя един от брадатите чичковци, но не можах. И друг път съм ви се оплаквала колко съм зле с моделирането на хора, така че няма смисъл пак да се жалвам. Прецених, че и две китари ще свършат работа. Е, верно, без струни, ама рокерски! Като стана дума за рок - това е моята музика. Ама як, тежък рок!!! По душа и сърце съм заклета металистка, макар визуално отдавна да не ми личи.
New York - тук беше ясно, че без небостъргачи няма да мине, но реших да ги направя максимално стилизирани. Надявам се все пак да си личи, че това са сгради. Мислех и една ябълка с надпис NY да сложа (нали на Ню Йорк галено му викат голямата ябълка), но ми се стори кичозно и я махнах. 
В крайна сметка получи се това, което виждате. И дойде ред на удовлетворението..., онова огромното, за което ви споменах в началото. 
Ето и споделеното от Мария. Направила е и страхотни снимки на тортата, за което й благодаря. 

2 коментара:

  1. И със спукани гуми, беше най-красивият Harley! Рожденикът беше твърдо решен да го опита и го изяде почти целия :-))))
    Поздрави и нямам търпение за следващата торта!:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Голяма красота!

    ОтговорИзтриване