петък, 5 ноември 2010 г.

Автобус 305

Признавам си, това е една от най-забавните и най-предизвикателни поръчки, които съм получавала. Всичко започна, както обикновено, с един мейл, относно запитване за торта, но не каква да е, а торта-автобус и то не друг, а точно 305. Оказа се, че малкият рожденик Ники (5 г.) е невероятен фен на това не чак толкова невероятно превозно средство. Все пак и градският транспорт си има своите привърженици. Нямаше как да откажа подобно предизвикателство, още повече, че напълно влязох в положението на майка му Стела. Знам какво е детето ти да е направо обсебено от нещо. От няколко месеца най-малкият ми син Девин се е вманиачил на тема трактор. Всеки божи ден ни врънка да му купим един, ама не играчка, а истински. Искал да си го паркира до колата на паркинга. Вечер не си ляга преди да разгледаме снимките на трактори в интернет и да си си набележим най-яките.  Ходи обяснявай на един тригодишен фърфалак, че покупката на трактор е далееееееееееч над възможностите ни . Сега надеждата му е в Дядо Коледа (като не случи на родители, милото). 
Е, на Ники не му се наложи да чака чак до Коледа, за да му се изпълни желанието. Запретнах ръкави и екшънът започна. Самата торта я направих изцяло шоколадова, измазах я с маслен крем и като стегна добре, дойде ред на едно безкрайно мерене, кроене и лепене. Към 2 часа след полунощ автопаркът на "Софийски градски транспорт" се сдоби с чисто нов автобус мерцедес по линия 305. Далеч съм от мисълта, че стана перфектен, но със сигурност изглеждаше доста по-добре от повечето си събратя по столичните булеварди. Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност към Стела, която много ми помогна със снимков материал. Беше направила цяла фотосесия на един от истинските автобуси, което ме улесни максимално при изработката на детайлите. Стела, благодаря ти и за прекрасното цвете, което ми подари - много мил жест!
А дали успяхме да зарадваме Ники? Ами то е повече от ясно. Но пък разстроих моите Девин и Давид, защото не искаха да се разделят с автобуса и естествено си пожелаха и те по един такъв за рождените им дни.

торта автобус № 305
А това е стихчето, което майка му е съчинила на тема автобус 305!


Любимата ми кола не е ферари, нито шевролет,
от всички МПС-та най-много обичм 305,
за някои е чудно моето влечение,
но то следва логично обяснение

 305 има три големи врати,
разполага с места за педесетина глави
и на него мога да кача
цялата детска тайфа

Той преминава през кръстовища опасни,
с натоварен трафик и скорости бясни,
но минава и през уличките на квартала,
покрай люлките и покрай дома на баба

С него се стига до детскта градина,
до най-добрия ми приятел,
и до някой друг роднина

Отивам до парка и
до влакчетата на Централна гара,
ала най-обичам с него да пристигам
 у дома при татко и при мама

9 коментара:

  1. стана ми толкова мило! Тортата е невероятна направо! Поздравления и на така отдадената мама Стела за идеята за торта автобус и за прекрасното стихотворение.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, а изпълнението не се нуждае от коментар! :)
    Представям се колко се изненада и зарадва рожденникът! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много е хубав Бубе. Едва ли рожденикът е дал някой да му разреже рейса :)

    ОтговорИзтриване
  4. прекрасно изпълнение,чудесен е автобуса!

    ОтговорИзтриване
  5. Много се забавлявах и на публикацията и на тортата и на стихчето:) Страхотна торта! Може ли да ме осиновиш и мен:)Аз обещавам много да ти помагам:)

    ОтговорИзтриване
  6. Бубе,
    разсмя ме с тази публикация. Представям си колко е подскачал малкия Ники покрай тортата и най-вероятно не е искал да я режат. А твоя Девин е толкова сладък...
    Автобусът е станал страхотен, изпипала си го до най-малкия детайл!

    ОтговорИзтриване
  7. Браво!!! И аз съм впечатлена!

    ОтговорИзтриване
  8. Бубе, поздравления и за теб и за майката на детенцето, за усилията да го зарадвате. Изпълнението е впечатляващо. Имаш още време до Коледа да мислиш за трактора :)

    ОтговорИзтриване
  9. За тортата - че е страхотна, е слабо казано. Невероятна изработка, както всичките ти торти, поздравления!
    Рожденника сигурно е бил на седмото небе :)
    Поздрави за него и за майката, която пък е възпяла любимия автобус в стихотворение.

    ОтговорИзтриване