понеделник, 1 ноември 2010 г.

Торта "Джунгла"

Тази торта направих за една прекрасна госпожица, чиято голяма страст са балетът и животните. Казва се Ина и стана на цели 8 години! Да е жива и здрава и дяволитото пламъче в очите й никога да не угасва!
Майка й искаше дизайнът на тортата да е изненада за рожденичката, а и за самата нея. Единствено ме насочи към любимите животни и цветове на Ина. Зебрата беше най-основният елемент, който задължително трябваше да присъства. Признавам си, това доста ме притесни, защото към момента не бях правила подобно животно от захарно тесто. Идея си нямах как точно да я моделирам. Разгледах снимки на истински зебри и реших все пак да се пробвам. Взе, че се получи от раз. Момчетата ми толкова много я харесаха, а Давид веднага си поръча и за неговия рожден ден на тортата му да има такава зебра. Той и Девин, каквото харесат, веднага искат и за тях да направя същото. Човек ще рече, че имат по 100 пъти рожден ден в годината. 
След като успях със зебрата, цялостният дизайн на тортата веднага ми се избистри. Исках да е максимално изчистена и в същото време достатъчно цветна и весела за детски празник. Много съм щастлива, че фигурките и на останалите животни ми се получиха добре. Ужасно си харесвам и лъвчето, и жирафа, и маймунката. 
Още по-важното е, че и Ина си ги е харесала. Като видяла тортата, просто хлъцнала от изненада. 
Равносметката - още една торта и още едно зарадвано дете! Как да не съм щастлива?!?

5 коментара:

  1. "Хлъц" и от мен :)))
    Много хубаво си стилизирала животните, особено лъва!

    ОтговорИзтриване
  2. И от мен едно 'хлъц!'. Приисква ми се и аз да си поръчам такава торта, само дето рожденият ми ден беше преди една седмица :D

    ОтговорИзтриване
  3. Едва ли има смисъл да казвам, че е невероятна, след като от теб не съм видяла нещо, което да не е перфектно изпипано! Прави впечатление избора на сюжет. Драстично се различава от стандартните за тази възраст розово и натруфенко:)

    ОтговорИзтриване
  4. Зебрата е невероятна.Много ме впечатли!Цялата композиция е страхотна! Има защо са си горда със себе си!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна е тортата бубе, браво :) Много сладки животинки.

    ОтговорИзтриване