вторник, 9 ноември 2010 г.

Малката фея

Ето, че най-после дойде ред да направя торта и за Михаела - каката на най-малката ми и редовна клиентка Калина, която вече всички добре познавате. Поводът беше нейният 8-ми рожден ден. Темата - красива фея с кестенява коса и магическа пръчица. Майка й ме насочи към този фейски сет . Хареса ми невероятно! Исках и тортата да стане приказна като тези рисунки. 

Първото, с което се захванах, е да изработя самата феичка. За жалост, колкото и пъти да се пробвах, все не успявах да направя личицето й по-миловидно и красиво. Когато я рисувах на лист хартия, ставаше прекрасна, но дойдеше ли ред на захарното личице - нещата не се получаваха. Накрая нямах избор, освен да се примиря с резултата. Харесва ми блестящият ефект на крилцата, който успях да постигна. 


Дизайнът на самата торта до последния момент ми беше пълна мъгла - явно магическият прах на толкова много феички беше замъглил съзнанието ми. Единственото, което знаех със сигурност бе, че основните цветове ще са синьо и розово. Щом покрих етажите изведнъж нещата ми се проясниха - и цветенцата поникнаха, и птичките зачуруликаха, и клоните разцъфтяха... Не знам дали можете да си го представите, но често ми се случва, докато правя някоя торта, сякаш да се пренеса в друг свят. И сега имах щастието да изпитам това невероятно вълшебство. Всеки път, щом погледна снимка на тази торта, отново се връщам в приказния свят на феички, потъвам в бледосиньото сияние на вълшебния прашец, усещам сладкия мирис на цъфнало дърво, чувам песента на птичките. Може би и това е една от причините да си обичам тортите толкова много, а изработването им да ми доставя огромно удоволствие.

 



Като притурка към тортата реших да направя и курабийки във вид на вълшебни пръчици. Оцветих ги в синьо и розово и добавих перлен прах за блясък, а панделките им придадоха още по-завършен вид. 
Каква оценка ми постави Мишето? Отговор: "Това е най-красивата торта, която съм виждала!!!" 






Благодаря на Ели (майката на Михаела и Калина), че отново ми се довери. С нея имаме някакъв вид телепатия. Без да знае изобщо какъв е дизайна на тортата, беше подготвила цялостната декорация за партито и фотосесията в същия стил. Когато видях снимките бях направо изумена. Страхотна си ,Ели! А децата ти са щастливи, че имат такава майка.
фотография Ели

6 коментара:

  1. Aууууу красота. Искам и аз да съм на 8г и да празнувам с такава торта :)

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко, което бих казала за тортата е вече написано от теб и казано от Михаела - това е най-красивата торта, която съм виждала!
    Благодаря ти , че предизвика толкова радост за голямата ми дъщеря, за гостите, които уважиха нашия празник и за нас с мъжа ми.
    Самата фея е прекрасна, пазим я в шкафа, докато намеря как по най-подходящ начин да я опаковам и сложа на видно място, за да й се любуваме в детската стая.
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Ето какъв мейл получих:
    Влизам в блога, за да се полюбувам още малко на Нашия автобус 305 и какво да видя - истинска магия! Малко стихчета в рими за начина, по който ми въздейства тази красота - подарявам стихотворението на теб, на щастливата рожденичка и на майка й. Бих желала да го напиша като коментар в блога ти, обаче знаеш, че нямам регистрация.

    В свят на приказки вълшебни
    мой замък ще си изградя
    и вместо със стени враждебни,
    със градина цветна ще го оградя

    В нея ще допусна всеки,
    който е с добро сърце,
    да се разходи по пъстрите пътеки
    и букет омаен да си набере

    Приятелите верни ще зарадвам
    с песента на птичките свободни,
    и всички хора ще дарявам
    с дела, красиви, благородни

    Наистина съм малка фея,
    която прави чудеса,
    ала вълшебствата, които аз умея
    на любовта на мама ги дължа

    Стела Лозанова

    ОтговорИзтриване
  4. Стела, стиховете са невероятни, благодаря ти от сърце!Ще си ги разпечатам и ще ги сложа до фейчката!Утре ще ги покажа и на Михаела!Благодаря ти! Бубе,ти привличаш като магнит все готини хора :)

    ОтговорИзтриване
  5. Е как да не те обича човек?!
    Не стига, че твориш невероятни красоти с ръцете си, ами и тези малки курабийки - звездички са поредното доказателство, че си благороден и страхотен човек.
    Поздравления Бубе!

    ОтговорИзтриване
  6. Вълшебена.......
    Браво Бубе, то човек вече думи няма за комплименти!
    Страхотна рожденничка, да е жива и здрава и страхотни стихове.....
    Много ти се радвам!

    ОтговорИзтриване