петък, 3 декември 2010 г.

Хайде на къпкейкчетата!


Както вече съм ви споделяла, къпкейкчетата са ми слабост. Е да, на вкус не могат да се мерят с торта, но пък са толкова деликатни, нежни и кокетни, че няма как да не ги забележи човек. Бих ги сравнила с горските ягодки, които също обожавам.



Тази партида правих по поръчка на адвокат Николова. Зад тази така сериозна и делова титла всъщност се крие една млада, симпатична и артистична натура, която за по-кратко ще наричам Дани. Та въпросната дама се свърза с мен с молба да й помогна да зарадва съпруга си Виктор за имения му ден. Искаше да му направя кексче с мечок-адвокат, което да държи Граждански процесуален кодекс (ГПК). За останалите служители в адвокатската кантора също трябваше да има по къпкейкче - с цветенца за дамите и с книжки за господата. Беше ми супер приятно и забавно да декорирам всяко едно, особено това с мечока. Реших, че делови костюм ще му подхожда най-много. Мисля, че се получи веселяшко. 





Почувствах се страхотно когато получих писмо от Дани, че с моите кексчета сме успяли да изненадаме съпруга и служителите й и всички много са им се радвали. Пишеше ми още, че благодарение на нещо толкова малко и толкова красиво човек може да забрави проблемите си и да се усмихне! 







Това кексче пък беше подарък за юбилея на една дама от племеничката й Петя. Желанието й всъщност бе да направя торта, но тъй като имах много поръчки и никакво време, се спряхме на компромисния вариянт с кексчето. Рожденичката е запалена любителка на орхидеи и отглежда десетки в дома си, поради което и кейкчето бе декорирано с орхидея. В действителност цветът й е лилав, но на снимките излиза синя.
Повече снимки може да разгледате тук.

3 коментара:

  1. Страхотни са Бубе :) Чак не мога да реша кое най-много ми харесва от всичките. Поздравления... :) Би ли споделила моля ти се тези "кофички"(приличат ми на тези от киселото мляко което ние си купуваме :)) от къде ги купуваш ?

    ОтговорИзтриване
  2. Бях си ги купила преди година от Метро - щанда с пластмасовите чинийки и чашки.

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестни са! Както винаги! Мечокът адвокат ми е любимец и се смях от сърце като го видях:)

    ОтговорИзтриване