вторник, 1 ноември 2011 г.

Сватбата на Боби и Наско

Запознайте се с още една влюбена и вече бракувана двойка - Бояна и Атанас!

И по традиция - тяхната любима песен!
За разлика от повечето хора, на които им предстои сватба, те двамата подходиха към всичко без излишно суетене, паника,  дъндании и разправии. Бяха организирали всичко едва ли не в последния момент. Да им завиди човек на спокойствието!!!
След като с Боби си разменихме два-три мейла, се уговорихме и да се видим, за да уточним всички подробности около тортата. Тя ми донесе снимки на няколко модела, които си беше харесала и заедно се спряхме на един от тях. В последствие той ми послужи само като ориентир, защото доста попромених дизайна. Най-отличителното бяха едни стърчащи, спираловидно огънати бели пръчици, подредени в снопчета и забучени тук таме върху отделните етажи на тортата. Аз, обаче, не успях да намеря нищо подобно, а обиколих всички борси и цветарски магазини, за които се сетих. Видях се и с флористката, която щеше да прави цялостната декорация на сватбата, но и пръчиците, които ми даде тя, не успяха да ми свършат работа. В крайна сметка насъбрах няколко наръча клонак, метличина и прочие материали, които така и не използвах. Всичко ми се струваше прекалено грубо и простеещо на фона на нежния и деликатен дизайн. Исках декорацията на тортата да е максимално близка до дантелата на сватбената рокля в цвят екрю. Затова заложих на безброй различни по форма и размер цветчета, които "подредих" по ръбовете на всеки от четирите етажа.  До момента това е най-голямата торта, която съм правила. Като вкус Боби си избра Кармен - най-любимата ми торта! Толкова се зарадвах на избора й, но и представа си нямах каква драма ще се окаже това впоследствие. Сватбата беше на 10 септември - явно период, в който орехите са кът. Обиколих всички квартални плодзеленчуци и сергиите по пазара и никъде не намерих орехи. С мъжът ми се вдигнахме и отидохме на борсата, но и там само на едно място имаше едни умрели от скръб ядки, които за нищо не ставаха. Напарво изпаднах в паника! Добре, че Пламен се сети за Лидл. Калифорнийските орехи, които продават там, се оказаха невероятно качествени, вкусни и перфектно почистени. От многото пакетчета, които прегледах ядка по ядка (както правя винаги когато използвам орехи), не открих нито една черупчица!!! След одисеята с пръчките и с орехите дойде и най-страшното - транспортирането на тортата. Проблемът бе, че освен голяма, беше и доста тежка - близо 10 кг и се притеснявах дали стъклената стойка ще я издържи. За превозването й използвах дървената опора, която Мариян (младоженецът от Костенец) беше напарвил за тяхната торта и после ми я подари. Оказа се невероятно удобна и стабилна. Благодаря ти, Марияне!!! Доставихме тортата без никакви поражения. Към нея имаше и една едноетажна, в случай, че голямата не стигне за всички гости. Щом прекрачих прага на салона, в който щеше да е сватбеното тържество, напарво ахнах. Всичко беше подредено и декорирано така стилно и романтично, сякаш бях в някаква приказа. Имаше толкова финес, красота и класа на едно място!!! 


След като предадох тортата почуствах страхотно облекчение и едва тогава се сетих, че на този ден и родителите ми са отпразнували своята сватба. Обадих им се веднага да им честитя годишнината, а няколко дни по-късно им направих и торта за тържеството, което организираха по повода, но нея ще ви представя в някоя от следващите публикации. 
И на родителите ми, и на Боби и Наско пожелавам дълги и безметежни години на щастлив семеен живот, пълен с много любов, вярност и приятелство!!! 
Боби, Наско, благодаря ви, че ми се доверихте и ме направихте съпричастна към най-вълнуващия ден в живота ви!
Два дни след сватбата, Боби и Наско си направиха и отделна романтична фотосесия в Правец. Автор на сватбената фотография е Камелия Атанасова.

11 коментара:

 1. Бубе,страхотна е !Ти сама описваш излъчването на тази торта още щом я погледнеш :Финес, красота и класа на едно място!!!
  нИЩО НЕ ТИПИЧНО ЗА ТЕБ!пОЖЕЛАВАМ ТИ ОЩЕ МНОГО РОМАНТИЧНИ ТОРТИ!
  Много щастие на младоженците!

  ОтговорИзтриване
 2. Тортата е прекрасна! Нежна, стилна - истински вълшебна, адмирации!

  ОтговорИзтриване
 3. Сякаш гледам дантелата върху роклята на булката, претворена в торта... Разкошно произведение! :) Много, много ми хареса и дано животът им е сладък както страхотната торта, която си им направила!:)

  ОтговорИзтриване
 4. Невероятна торта :) Много ми харесва как винаги съчетаваш тортата с цялостната идея на празниците:) Браво :) Много щастливи мигове за младоженците :)

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотна торта, много нежна и романтична!

  ОтговорИзтриване
 6. Бубе,
  Благодарим ти, че с такава всеотдайност, финес и изящество допринесе за сладкото начало на нашия съвместен живот! Благодарим ти, че сътвори този шедьовър на сладкарското изкуство, който допълни хармонията в сватбения ни ден и направи спомените ни още по-незабравими. Тортите, изработени от теб са перфектно съчетание между вкус, дизайн и стил- доказателство за безспорният ти талант. Още веднъж приеми нашите благодарности за коректността и съпричастността ти към емоцията на този толкова скъп за нас ден!

  от младоженците

  ОтговорИзтриване
 7. Много стилна торта и булка!
  Илияна

  ОтговорИзтриване
 8. Великолепна торта!!!Толкова много подхожда на младоженците, адски е красива!Браво

  ОтговорИзтриване
 9. Уаууу.Тортата е супер,сватбата също.Явно е било красиво,романтично и весело,за което сте допринесли и вие с великолепната си торта.Браво на вас.Жули

  ОтговорИзтриване
 10. Изключителна торта! Как се изяжда такова съвършенство?:))))
  Лили

  ОтговорИзтриване