четвъртък, 14 февруари 2013 г.

И това нашето ако не е любов!!!

В този прекрасен ден, в който се преплитат страстта и магията на любовта и виното, искам да ви споделя нещо много лично и истински вълнуващо. 
Помните ли историята с вълшебния камък на Девин? Е, за нас магията проработи!!! Живот и здраве, ще си имаме още едно бебе, а това ме прави най-щастливата жена на света! Стискайте палци всичко да е наред и да бъда благословена да стана майка за четвърти път! 


И тъй като съм сигурна, че вече си задавате куп въпроси, ще се опитам накратко да отговоря на най-често възникващите при такава новина. Нали във всеки сайт си има раздел "Най-често задавани въпроси" (FAQ), та и аз да не остана по-назад. :)
1. Случайно ли стана?
При нас тия работи случайно не стават. Винаги сме действали много отговорно и съзнателно по въпроса. И старателно, разбира се! Няма да се излагаме!!! И това бебче е правено съвсем целенасочено, с много любов и желание. Не е грешка или плод на случайността. 
2. Как се навихте?
Ами хич не ни беше трудно, макар и за нас да бе доста неочаквано. Бяхме се зарекли, че няма да имаме повече деца, на както много хубаво са си го казали хората "Голямо л...о изяж, голяма дума не казвай!" Поводът да променим решението си бе много прозаичен. Тези от вас, които са чели нечовешки дългия ми пътепис "До морето и назад", сигурно си спомнят, че тогава извадих невероятния късмет цикълът ми да закъснее цяла седмица и да ми дойде едва в деня, в който си тръгнахме от морето. Така се оттървах от тези неприятни женски простотии и си изкарах цял месец на плажа хипер яко. Покрай закъснението, разбира се, в главата ми веднага се прокраднаха съмнения дали пък не съм бременна и въображението ми така се развихри. Разочарованието беше огромно, когато илюзиите ми се разбиха на пух и прах. Още по-криво ми стана от реакцията на съпруга ми. Той сякаш си отдъхна, че не съм бременна. Толкова се разстроих, че дори му се разсърдих, но без да му споделям защо. Постъпих по най-коварния и типично женски начин - цупих се с дни без да  казвам нищо. Накрая нервите и на двама ни не издържаха. Ще ви спестя драматичните подробности и директно минавам на резултата от всичко това. Оказа се, че и Пламен не по-малко от мен се е размечтал за още едно бебе. Но не ми го каза, а направо ми го показа. Едва ли мога да ви опиша с думи емоцията, тръпката и щастието, които изпитах в онази вълшебна нощ. Мисля, че никога няма да я забравя. Точно тогава бе закриването на Олимпийските игри в Лондон, а за нас се откри една съвсем нова страница от съвместния ни живот. Впуснахме се в едно вълшебно и романтично приключение. Имахме обща мечта и искахме час по-скоро да я осъществим. Е, не стана като по филмите от раз, но така имахме достатъчно време да се насладим на всеки интимен момент максимално и пълноценно. 
3. Кога разбра, че си бременна?
Подозирах го още от мига, в който чудото се бе случило, но на 100 % сигурна бях в първия ден от закъснението на  цикъла ми. Просто си знаех, че съм бременна. Отидох в близката аптека и помолих фармацевта за един ПОЛОЖИТЕЛЕН тест за бременност. Момчето явно не схвана хумора ми и счете за необходимо най-подробно да ми разясни колко вида тестове предлагат и как се ползват. Грабнах първия, който ми показа и нямах търпение да се прибера. Но аптекарят за по-сигурно още веднъж ми направи пълен инструктаж. Представям си колко невежа, да не кажа тъпа, съм изглеждала в неговите очи, но нямах време да променям мнението му за мен. 
Взех пътя до вкъщи набегом. Спазих инструкциите стриктно (ех, да можеше фармацефтът да ме види!) и последваха онези кошмарно дълги пет минути, в които не само времето, но и сърцето ти сякаш замира. С треперещи ръце взех теста и оооооо, да!!! Двете чертички бяха там! Вече цялата треперех! Бях съвсем самичка и нямаше с кого да споделя радостта си, а ми се искаше да го изкрещя така ,че всички да разберат. Грабнах телефона и написах sms на Пламен "Бременничка съм!". Зачаках реакция. Пет, десет, петнайсет минути - нищо!!! Не издържах и му се обадих "Ей, не ми ли прочете съобщението?!?!?" Имал много работа и не го бил видял. Казах му непременно да му отдели нужното внимание и затворих. Е, само след секунди и той трепереше целият като лист. 
Същият ден отидох да взема Девин от детска градина. Още като ме видя, дойде, вдигна ми блузката и ме целуна по корема, а после ме погледна с една такава усмивка. Сякаш и той вече знаеше, че вътре в мен има нов живот. Бях меко казано изумена, но все пак това е Девин - детето с невероятна интуиция и особени способности. 



4. Кога каза на децата и как го приеха?
Чаках този момент доста дълго време. Исках да минат първите три най-критични месеца и едва тогава да им кажем новината. Една сутрин ги привикахме и им съобщихме, че ще си имаме още едно бебе. Нямах търпение да видя реакциите им. А те бяха просто смразяващи. Денис не обели нито думичка. Давид възкликна "Какво??? Бебе ли???? О, не!", фръцна се и отиде в друга стая. Девин само гледаше и мигаше на парцали. Явно и той беше озадачен от начина, по който реагираха братята му. Пред тях не посмя да се зарадва, но в мига, в който остана само с мен, се хвърли да ме гушка и целува и да говори през корема ми на бебето "Бебенце, аз съм твоят най-малък, но и най-сладък батко - Девин!" Е как да не му стане любимият батко след такова представяне!!! 
Душичката ми беше свита на топка. За Девин бях сигурна, че ще приеме радостно нещата, но за другите двама и в най-песимистичните ми мисли не очаквах да отвърнат с такова безразличие и негативизъм. Нямах представа какво да правя. И докато се чудех как да постъпя, се оказа, че съм драматизирала излишно. Просто на децата им е трябвало малко време да осмислят новината. Само след броени минути Давид дойде при мен и ме зави с едно одеалце. Беше толкова нежен и внимателен. Попитах го защо така се разстрои заради бебето, а той ме скастри "Как ще съм се разстроил?!? Просто ти така ни съобщи новината! За подобна вест трябва да ни подготвяш с дни. " Ех, само ако знаеше, че от месеци го обмислям и пак се провалих!
Съвсем скоро цялото семейство седяхме в хола. Децата задаваха хиляди въпроси, свързани с бебето, ние им отговаряхме и скоро стаята се преизпълни с любов, трепет и вълнение. Имаше толкова много магия! Щастието бе завладяло дома ни. Имахме си нашето Коледно чудо!
Вярвате или не, новината за бебето така сплоти семейството ни. Имам чуството, че никога не съм била по-близка с момчетата. Прекарваме толкова много време заедно, говорим си, споделяме... Усещането е прекрасно! Изобщо не очаквах да проявяват чак такъв интерес към бременността ми, все пак са момчета. Но те са така ентусиазирани!!! Като ги чуя да си говорят помужду си за бебето и ми става толкова мило и приятно. Сигурна съм ,че ще бъдат страхотни батковци, живот и здраве!
5. Знае ли се какво ще е бебето?
Предполагам още от снимките става ясно, че пак ще е момче. Но в началото, докато не знаехме пола, един ден питам децата "Според вас какво ще е бебето?" Девин направо възмутено ми отвръща "Е, как какво? Сладко!!!" Давид саркастично "След три момчета ти какво очакваш? Нали не мислиш, че ще е момиче???" Денис, дипломатично сдържан както винаги, не пожела да прогнозира. 
Няколко дни по-късно Девин се събужда една сутрин и ми казва "Мамо, сънувах най-хубавия си сън! Бебенцето се беше родило. Момченце е и ще има тъмна косичка като Давчо. А най-хубавото е, че няма да  е по-сладко от мен!" Толкова много се смях. Е, за пола се оказа прав. Да видим дали и другите му предсказания ще се окажат верни. 
Аз, естествено, си мечтаех да си имаме и една девойка. Но в мига, в който разбрах, че съм бременна, вече ми беше все едно. Просто исках да е живо и здраво и нищо повече. А и имах вътрешното усещане, че отново е момченце, макар и да таях някаква надежда, че може и да не съм права. Не мисля, че имам право на каквито и да било претенции. Благословена съм да нося живот в себе си, а от това няма нищо по-прекрасно. Моля се един ден да гушкам най-сладкото и разкошно бебе и да го даря с цялата си нежност и любов, на които само една майка е способна. 




97 коментара:

  1. Нямам думи, чак се просълзих...страхотна новина, още по-невероятно разказана. Няма начин да не е най-сладкото бебе, защото то ще е твоето бебе. лека бременост и разкоше финал ви желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря! Дано финалът наистина бъде щастлив, а бебето - сладурче!

      Изтриване
  2. Настръхнах :) пожелавам ви много много любов и едно здраве детенце за финал :)Прекрасно, вълшебно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Бубе, направо съм без дъх...
    Няма по-хубава новина от тази, а на днешния ден е като подарък за разума ми.
    Изисква се много, за да споделиш подобно нещо с "хората от интернет пространството", но като слушам каква емоцията те е завладяла, едва ли мислиш точно за това...
    Поздравления! Дано наистина всичко да премине добре, ти и бебчето да сте здрави. И цялото ви семейство, разбира се.
    Обичайте се и бъдете щастливи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щастлива съм, че се радваш и вълнуваш с мен! И аз много пъти съм се замисляла за публичността, която щем не щем ни дава интернет пространството. Но реално погледнато и на улицата като излезем пак сме под прицела на хиляди погледи. важното е човек да не се срамува от това, което е. Тогава няма защо да се крие и притеснява. За мен бременността е нещо прекрасно, което бих искала да споделя с целия свят.
      Много любов и щастие и за вас!

      Изтриване
    2. Честито, Бубе! Толкова хубава новина!!! Пожелавам ти всичко най-хубаво, най-прекрасното бебче и още дълги години да сте така влюбени!
      Дафина

      Изтриване
  4. Поздравления!

    Бъдете живи и здрави и все така задружно, сплотено и любящо семейство! И лека бременност :)

    Поздрави,
    Деница Динева

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дени! Семейството винаги е било на първо място за мен и наистина съм щастлива, че го имам.

      Изтриване
  5. Честито! :) Една прекрасна бременност и здраво бебче на финала!

    ОтговорИзтриване
  6. Честито Бубе!!!!!!Пожелавам ви много здраве,още повече щастие и любов в семейството!!!!Страхотна новина,още веднъж поздравления!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Бубе, мила, толкова се радвам за теб, за таткото, за батковците - за всички! Пожелавам ти много лека бременност, много положителни емоции през цялото време, после леко раждане, а на финала едно здраво и засмяно бебче! Нека еуфорията, топлината и любовта, които царят в дома ви никога не ви напускат! Искрено се радвам за вашето вълшебство, усмихна деня ми :). Освен това изглеждаш невероятно - едно голямо браво за мама ;).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни пожелания, Ани! Благодаря ти от сърце! За комплимента, че изглеждам добре, не съм съгласна. За съжаление не съм от хубавите бременни. Винаги напълнявам много, погрознявам, подпухвам в лице... Но пък вътрешно се чуствам страхотно, а това е много по-важно.

      Изтриване
  8. Бубе, поздравявам те и ви желая любовта винаги да е с вас!
    Целувки, Илияна

    ОтговорИзтриване
  9. Честито Бубе ! Новината е прекрасна ! Красива и спокоина бременност и най-сладкото бебче накрая, разбира се :)


    Поздрави от Варна
    Деница Костадиножа

    ОтговорИзтриване
  10. Отговори
    1. О, любовта със сигурност расте правопропорционално на броя на членовете в семейството! Никога няма да забравя как докато бях бременна с Давид, Денис ме попита дали ще го обичам по-малко като се роди бебето. Според него съм щяла да си разделя любовта на две и така да го обичам наполовина по-малко. Казах му, че ще стане точно оратното. Любовта ми няма да намалее, а ще се удвои. Той толкова се зарадва и успокои. Беше прекрасен момент. За да му унагледя казаното, та да му стане още по-ясно (все пак нямаше четири годинки)взех кутийката с бонбонки, която държеше и извадих едно бонбонче от нея. Попитах го колко обича това бонбонче. Той отвърна много. Извадих още едно "Сега, като имаш две бонбончета, по-малко ли обичаш първото?" Отговорът категорично беше "Не, пак толкова го обичам." Казах му" е, и аз така ще ви обичам - еднакво като две бонбончета!" После той на всеки обесняваше как мама ще обича него и бебето като червеното и зеленото бонбонче - поравно.

      Изтриване
  11. Прекрасно! Пожелавам ти дълги, дълги години да се радваш на обичта, сплотеността в твоето семейство! Лека бременност и след някой друг месец да ни зарадваш със снимки на сладкото, пухкаво бебче :) Обзалагам се, че ще мислите дружно за още едно хубаво име с буквичката "Д" :) Да сте живи, здрави и щастливи всички!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Лети! И Девин много държи бебето да е пухкаво, та да му било приятно за гушкане. :))) А за името вече наистина не знам какво да правим. Ако беше момиче със сигурност нямаше да е с Д, но сега. Момчетата много държат пак да е с Д и то да е с пет букви, като тях. Живот и здраве, ще го мислим като му дойде времето.

      Изтриване
  12. Бубе честито! Много се радвам за вас! Историята ти е като приказка!!! Толкова е хубаво, че направо ме просълзи! Всичката тази любов, споделени чувства и нежност....наистина сте благословени!!!
    Поздрави:Вера

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз се чуствам като в приказка, Вера! Дано така е и до края. Благодаря ти, че споделяш нашата голяма радост.

      Изтриване
  13. Бубе, Ч Е С Т И Т О!!!! Безумно щастлива съм от новината, а разказът ти отново е толкова въздействащ, че и аз започнах да се замислям не дали искам още едно бебе (защото ние и двамата искаме), а дали вече не е време :)
    Целувам ви всички! Пожелавам ти лека бременност и още милион хубави моменти с всичките ти прекрасни момчета!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тази публикация имам чуството, че ще повлечем крак на доста семейства. А какво по-хубаво от това! Дерзайта с Денис и скоро и на вас да пожелаваме всички тези прекрасни неща!!! толкова сте красиви и готини, че ще е срамота да се спрете само с две дечица. Както казваше един наш приятел "семето ви се оказа добро, използвайте го по предназначение!" :)))

      Изтриване
    2. Нямах търпение да се върне снощи от работа, за да му кажа хубавата новина и явно някакъв по-особен блясък съм имала в очите, че той веднага: "Айде още малко да го отложим ние" :))) И е прав, разбира се, не е сега моментът, но това не ни пречи да се радваме много за вас!

      Изтриване
  14. Очаквах днес да качиш торта или сладки и нямах търпение отново за нещо прекрасно. Ти направо ни разби. Мисля, че няма нищо по прекрасно от това да разбереш, че ще ставаш майка. Така си го описала, сякаш ти е за първи път.
    Пожелавам ти спокойна бременност. Направи и нашия ден по красив. Късмет на цялото ви семейство.
    Люси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, наистина се чувствам така, сякаш ми е за първи път. Толкова много се вълнувам!!! А в същото време е още по-прекрасно, защото вече съм го изпитвала и се наслаждавам на всеки миг. Бременността е нещо наистина вълшебно!!!

      Изтриване
  15. Честито :) Страхотно е да си толкова богат и да го осъзнаваш :) Страхотно е да го споделиш, за да знаят повече хора, че не е страшно и е нужно основно желание, с другото се оправяш.
    Когато родих третият малък член на семейството ни, голямата ми дъщеря каза "Мамо, нали няма да раждаш повече бебета". Но с временто прие идеята за повече деца и започва вече да се заиграва с по-малките.
    Аотносно предсказанията им и силната интуиция може и да е свързана с така наречените деца Индиго. За моите знам, че и трите са такива и го показват по някакъв начин, нищо, че са много малки.
    Може би малко съжалявам, че не е момиченце, но пък явно имаш нещо специално и си определена за мъжка майка :) Остава надеждата за едни добри снахи някой ден ;-)
    Всичко най-добро и от мен, лека и прекрасна бременност :)
    Мая Стайкова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за споделеното, Мая! да са ти живи и здрави дечицата!!!
      Отношенията между децата в семейството според мен зависят най-вече от самите родители. Наша е задачата да ги възпитаме така, че да се обичат и уважават, да си помагат и да се подкрепят. Естествено, винаги ще има конкуренция и дребни неразбирателства, но ако всяко дете се чувства достатъчно обичано и сигурно в семейството си, то тогава всичко е наред.
      Аз също си мисля, че неслучайно имаме само момчета и щом така ни е писано - така да бъде! Ще се надяваме на страхотни снахи и на много внучки. момчетата са ми обещали по три момиченца от всеки! :)))

      Изтриване
  16. отдавна следя блога ти , зарежда ме . както си го чувала многократно семейството ти е прекрасно.
    днес и аз очаквах поредната торта а ти направо ме просълзи , не те познавам а знам толкова за теб и ти се радвам истински , че има такива жени като теб, такива семейства като твоето, успешен и красив край на твоята бременост ти пожелавам ..и много още торти естесвено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вчера и аз се замислих "Хората са свикнали торти да гледат, а аз бременни кореми им пробутвам!" :)) Мога само да се извиня, че нямах нищо сладко за празника, но откакто съм бременна почти нищо не творя. Много е изтощително и не ми се рискува. за щастие имам още доста непоказвани сладости, сътворени отпреди това.

      Изтриване
  17. Деяна Демирова14 февруари 2013 г. в 18:21

    Леле колко трепетно ,просто на един дъх изчетох и да си призная,не ми стигна :).Аз имам дъщеря на 14 години и една на 1г. и 2 месеца,второто си дете го чакахме 10 години и напълно разбирам това вълнение с теста и разочарованието от неуспешния :)но вече всичко е наред и ще си имате едно щастливо и обичано човече.Аз съм на 100% сигурна без да познавам лично семейството ви .От всичко прочетено в този блог съм разбрала,че сте едно невероятно семейство и няма как бог да не ви благослови с рожба щом е толкова желана:) Успех и лека бременност

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Деяна! радвам се, че макар и след толкова чакане, си имате своето второ бебче. Да са ви живи и здрави момичетата!!!

      Изтриване
  18. Бубе, прекрасна новина, невероятна публикация! Много ти се радвам, много! Да сте живи и здрави, всички и все така да се обичате!

    ОтговорИзтриване
  19. Бубе, прегръдки за цялото ви страхотно семейство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Ани! Ще ги нагуша всички като се приберат, че сега съм самичка вкъщи. Само бебчо ще намаже едно погалване от твое име. :))) Много се дразни, милото, като тракам по лаптопа и постоянно ритка, а мен това така ме радва! Обожавам да го усещам.

      Изтриване
  20. Дали ще ми повярваш - като те гледах в предаването с Мина и Радина и си помислих, че си бременна. Бързо обаче отхвърлих тази мисъл... Бубе, много се радвам за вас, за теб! Честито! Лека, спокойна, чувствена бременност ти желая! Поздрави и целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си третият човек, който ме е разконспирирал още тогава. Другите две са Валерия и Хриси (булката ми със зелената рокля). Толкова е вълнуващо и хубаво, че сте го усетили - явно имате такива способности! Само не разбирам, защо така с лек аръка си отхвърлила мисълта?!? :))) Чак за толкова луда не си ме мислила явно! :)))Целувки!

      Изтриване
  21. Честита радост! И мен ме докосна разказът ти. Толкова искрен и вълнуващ..:) Желая ти много лека и щастлива бременност и едно живо и здраво братче на момчетата :) Прекрасно семейство сте!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила, Ани! момчетата са толкова нетърпеливи за братчето. Най-вече Девин , разбира се. Нали ще му е за първи път. Мислех си, че на сестричка много повече ще се радват. И аз не знам защо така бях решила. Но те и дума не искаха да чуят за момиченце. Твърдо си държаха на братче и това е.

      Изтриване
  22. Бубееее, от трета точка вече почнах да рева!!! Първо да ви пожелая на цялото огромно прекрасно семейство много любов и разбирателство, второ на теб леко бременеене, трето да помоля да гушнеш Девин от мен, а четвърто - добра фантазия за още едно име с Д. :))))
    Много целувки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ревла! :))))
      Благодаря ти за прекрасните пожелания в четири точки! Девин непременно ще го гушна от теб като се прибере от детска довечера. А за още едно име с Д определено ще ни е нужна фантазия. И най-вече компромис, защото като гледам всеки си иска нещо различно. Много целувки и от мен!

      Изтриване
  23. Бубе,честито!!! Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност! И един пухкав и сладък бебок на края! Много си хубава на снимките ,а разказът ти ме просълзи! Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! От сърце ти желая в най-скоро време и ти да изпиташ всички тези трепети. Много ви обичам с Люси!! Целувки!

      Изтриване
  24. Мерси, Тони! Ако не бях родила Девин, щях много да се зачудя как е възможно едно раждане да е и приятно. Но за щастие знам, че е възможно. Дано и този път всичко мине леко и безпроблемно. Има много време дотогава. Дай боже, да го добутам до термин!

    ОтговорИзтриване
  25. Ангелина Присадашка15 февруари 2013 г. в 14:14

    Това се казва чудесна новина. Магията на вашето семейство е невероятна. Заразителна, силна и здрава. Бъдете винаги усмихнати и щастливи.
    Поздрави Ангелина Присадашка

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте Люба, единствената ни кореспонденция беше по имейл, не съм ви писала в блога. Пожелавам ви цялата бременност да е лека и безпроблемна и да се роди още едно прекрасно момченце, което да ви радва всяка секунда. Имате страхотно семейство и ви пожелавам единствено и само хубави неща.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мило, Нели! Благодаря ти! И на теб всичко най-хубаво!

      Изтриване
  27. Честито! Пожелавам ти една прекрасна изпълнена с положителни емоции бременност и едно здраво бебче, което да донесе още радост в голямото ви страхотно семейство! Възхищаваме ви се сърдечно! Бъдете здрави и щастливи! :) Поздравления!

    П.П. Дано има повече млади български семейства като вас! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря! Дано наистина повече семейства имат щастието домовете им да са пълни с дечица.

      Изтриване
  28. Честито, Бубе :) ! Лека бременност и още по -леко и приятно раждане :) ! И 6та точка - Мислили ли сте за име, и пак ли ще е с Д :)))?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Стела! За име мислим, ама още не сме го обсъждали сериозно. Като му дойде времето. Девин преди време излезе с уникалното предложение бебето да се казва Дамило. Обеснявам му, че такова име няма, а той "Бе, как да няма? Постоянно го рекламират по телевизията!" Оказа се, че като гледа анонсите на сериалчето "Да, мило" решил, че това е името на бебето от филма. И понеже и то е момченце, а пък името е с Д, преценил, че е идеално и за нашето бебе.

      Изтриване
  29. Честита бременност с пожелания за спокойното и протичане,до колкото е възможно с тримата батковци,и леко раждане.Ох от много време чета блогът ти и винаги със сълзи в очите но днес направо се разплаках.Наложи се и да обяснявам на колегите защо рева като магаре хихихих.От радост и умиление разбира се.Аз имам един син и живот и здраве плануваме и второ.Все се притеснявах дали ще имам късмет да е момиченце.Но от както чета за теб и семейството ти с прекраасните момчета вече не се тревожа.Виждам колко е хубаво да си обградена от твоите мъже.От малка вярвам че едно семейство може да е всичко което му е нужно на един човек и от скромния ми опит като съпруга и майка вече го знам със сигурност.А когато всичкото това щастие е подплатено и с толкова много красота.Ти си ми вдъхновение и подкрепа.От скоро правя торти и то само за моите близки но се надъхвам от твоите творения и после задължително всички са доволни.Благодаря ти че те има.Още веднъж леко бременеене прекрасно раждане и много здраве на цялото семейство.И едно голямо извинявай за дългия пост но толкова се развълнувах и като започнах писах ли писах.Много прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, върна ми го! И аз се разплаках от написаното от теб. Много мило, лично и вълнуващо. Пожелавам ти от все сърце да си имате още едно детенце. А полът мисля, че изобщо не е от значение. Аз наистина съм безкрайно щастлива и горда с моите момчета и не бих заменила нито едно от тях дори за най-прекрасното момиченце на света. А за семейството си абсолютно права! Когато го имаш и то е здраво и стабилно, това ти дава сили и опора, чустваш се сигурна, обичана, желана, подкрепяна. Знаеш, че каквото и да ти се изпречи по пътя, ще го преодолееш, защото семейството е до теб и ще ти помага.
      За тортите мога само да се радвам ,че съм ти вдъхновение. Наистина е прекрасно да можеш да зарадваш някого с нещо, направено от теб самата с много желание и любов.
      Прегръдки и от мен!
      А за големия пост изобщо няма защо да се извиняваш! Чудесно е ,че споделяш всичко това. Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване
  30. Бубе, желая ти лека и спокойна бременност, безпроблемно раждане и здраво и усмихнато бебче! Нямам и грам съмнение, че ще е обичано и щастливо, бъдете все така задружни и обичащи се :)

    ОтговорИзтриване
  31. Любе, пожелавам ти лека бременност и пухкаво и здраво бебче, което ти, Пламен и момчетата да дарите с много любов.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Пепи! За тоновете любов, които ще получи бебето, можеш да си сигурна! Децата още отсега така са му се наточили. :))) А аз нямам търпение да запълним малката дупчица между мен и Пламен на спалнята. Така сме свикнали да спи дете между нас, че сега от няколко месеца, откакто Девин най-после се премести да спи в детската стая при батковците, ни е някак нетипично да сме си само двамата. Но пък голямо гушкане пада!!!

      Изтриване
  32. Честито бъдете много щастлива и обичана .

    ОтговорИзтриване
  33. Бубе,избра наистина чудесен празник да вдигнеш завесата и да споделиш новината :):):) Пожелавам ти леки месеци до термин,да ти носят само положителни емоции и да минеш през едно спокойно и неусетно раждане към което след време, да се връщаш само с усмивка . Не се и съмнявам,че любовта ще е винаги около вас,защото я носите в себе си и, защото така възпитавате и децата си.
    Целувки, Хриси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каква завеса, бе Хриси! Само потничето вдигнах и пуф - коремчето се разкри!!! :)))) Дано любовта помежду ни винаги е жива и нека става все по-силна и голяма! И аз си го пожелавам от все сърце. Целувки!

      Изтриване
  34. Бубе, честито! :)
    Всичко ще е наред, да си жива и здрава и ти и всичките ти "бонбончета"!

    Happymammy - Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, колко мило това с "бонбончетата". Предполагам си прочела един от по-горните ми коментари.
      Много ти благодаря, Мими!

      Изтриване
  35. Ох, Бубее.....
    Аз влизам да видя какви красоти си сътворила за празника на любовта, а ти ....ни изненадваш с най-прекрасното нещо, което може да се сътвори на този свят!!!
    Прекрасно е, вълнувашо, дори само да те чете човек....а не мога да си представя дори от колко любов, обич и внимание си заобиколена.
    Спокойна и успешна бременност ти желая.Леко раждане и ...чакаме снимки на юнака! :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами такава съм си аз! Ако не правя торти, ще правя деца. Хихихиххи!
      Благодаря ти за милите думи и прекрасните пожелания! А за снимка ще трябва да почакаш още доста.

      Изтриване
  36. Каква прекрасна новина :) Искрено в се радвам на цялото семейство и ви се възхищавам на решението да отгледате четтвърто дете. Имаш три невероятно сладки и симпатични момчета, така, че и четвъртият няма да им отстъпва :) Желая ти здраве, търпение и сила! Безпроблемна бременност и нека, когато настъпи момента, всичко да мине с лекота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря, Катя! Честно да си призная, много ми е любопитно как ще изглежда бебето. Дали ще е беличко и със светли очи и коса като Дени и Деви, или пък ще е тъмно като Давид. И по характер какво ще е??? Но, живот и здраве, един ден ще си отговоря на всички тези въпроси.

      Изтриване
  37. Ооо, Бубе, прекрасна новина! Искрено ви се радвам и възхищавам за куража! Честно, аз нямам такъв и се ограничих само до две момчета! Много трогателен разказ и още по-нежни снимки. Сигурна съм, че най-красивото сиьо вързопче ще бъде обградено от много, много любов...а ти, с толкова мъже край теб, ще си като истинска богиня - заслужаваш го!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Мариета! То и ние се бяхме "ограничили" уж до три, ама виж какво стана!!!
      За богинята малко се съмнявам! Освен, ако няма богиня на чистотатата и домакинската работа! :))) Но аз и тези си задължения ги върша с кеф, тъй че няма проблем. Е, на моменти яхвам метлата и тогава от божествен се превръщам в приказен персонаж (визирам Баба Яга), но и моите нервички и сили си имат предел. Не знам с момичета как е, но момчетата са толкова разхвърляни и дори мърляви. но въпреки това с иги обичам, и то много!!!

      Изтриване
  38. Честито!!!!Не мога да се въждъpжа и да не се пpисъединя към всички хубави пожелания за бебето и цялото ти семейство! Бъдете здpави, щастливи, усмихнати и положителни!
    Пpегpъщам ви:Кpаси Петpова

    ОтговорИзтриване
  39. Честито! Така сладко ме разплака тази сутрин, че просто не мога да не ти пожелая най- леката и безпроблемна бременност на света. Наистина си благословена и много, много смела! Пожелавам ви много щастие :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! Като ми споделяте, че съм ви разплакала и на мен очите ми се насълзяват. Прекрасно е, че все още можем да се трогваме и радваме до сълзи. Понякога си мисля, че хората са станали прекалено материални и безсърдечни, но явно не е така. Или поне не всички. А това ми дава надежда и оптимизъм, че човещината няма да умре никога.
      Пожелавам и на теб много щастие и още много сълзи от радост!!!

      Изтриване
  40. Честито! Бубе, пожелавам ти сладка бременност! Радост и щастие на цялото ти семейство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Вилини! Определението "сладка" е съвсем на място. Това е първата ми бременност, при която ми се яде сладко и то непрекъснато. Само разни торти и сладости са ми в главата. С предишните бебета дори ми се повръщаше при мисълта за шоколад, например. А сега е точно обратното. Изобщо тая история с хранителните предпочитания когато жената е бременна е много забавна и странна. Цял ферман по темата мога да изпиша, ама няма. :))

      Изтриване
  41. Божееее, как ти се радвам! Майсторка във всичко, чак благородно ти завиждам. Ние сколасахме с една красавица и към момента с четири домашни любимци-мъжки. Малко ми е късничко за компенсация, но с удоволствие и най-светли чувства се радвам на твоето голямо семейство. Целувки от далечния Русе. Роси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Роси! Точно в правенето на деца едва ли съм майсторка. Тук заслугата е на таткото по-скоро. :))) Или поне така разправят хората. Макар че къде са 10-15 минути на фона на цели девет месеца, ама айде!
      Ти с една девойка и четири мъжки животинки, а аз май обратното трябва да предприема. Поне някакво женско животинче да си вземем, че да не съм сама. :)

      Изтриване
  42. O, waw! Страхотна новина, Бубе! Поздравления! Много се радвам за вас и вашата магия! Възхищавам ти се! Желая ти лека бременност и едно здраво и сладичко бебче на финала!
    Поздрави,
    Йоана

    ОтговорИзтриване
  43. Освен да ви завидя благородно и да ви честитя...друго не виждам...А да - може да пратите камъка насам ;-)

    Да сте живи и здрави всички, и все така сплотени :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооооо, аз ако знам, че камъкът ще проработи и при вас и всички други, които мечтаят за бебе, веднага бих го пуснала в обръщение. Това би била най-великата магия на света! Стискам палци и ви го желая от сърце!

      Изтриване
  44. Много хубава вест! Желая Ви сладко здраво бебче,браво че има хора като вас да се решат на такава голяма стъпка!

    ОтговорИзтриване
  45. Бубе, страхотен пост - толкова мило ми стане, че си поревах от първите редове, че чак до последните :)
    За сетен път се убеждавам, че твориш прекрасни красоти - както си го казала ако не са торти, то ще са деца.
    Желая ти прекрасна и спокойна бременност! Ще следя новините около нея, защото блогът ти ми е едно много любимо място.
    Поздравления на цялото семейство по случай тази прекрасна новина.
    Стасu

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мило, Стаси! И ти ме разчуства с този коментар. радвам се, че блогът ми ти е любимо местенце! Винаги си добре дошла!

      Изтриване
  46. Поздравления на цялото семейство за хубавата новина! Ще се радвате на снахи! Два пъти прочетох историята и ме разчувства и двата пъти.Пожелавам Ви много позитивни емоции през цялата бременност и красиви споделени моменти на цялото Ви прекрасно семейство!
    Ина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Ина!!! Дано пожеланията ви се превърнат в реалност. Всичко най-добро и на вас!!!

      Изтриване
  47. Здравей и от мен! Направо ме просълзи. Радвам се много когато има толкова смели майки. Пожелавам ти от все сърце всичко да мине по мед и масло и да сте много щастливи. Всички много да ти помагат. Как се организиращ с всичко, не смея и да питам ;-) Успех и стискаме палци, а каквото и да е бебето, важното е да е здраво и да има много късмет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Деси! За организацията винаги съм казвала, че има една много хубава българска поговорка "Баба знае две и двеста!" Та и при мен е така. Гледам да се справям с всичко без излишна паника и тръшкане. Пък ако ми се отдаде възможност за почивка и удоволствие - добре дошли!!! Важно е човек винаги да е позитивно настроен.
      Дано бебчо ни е жив и здрав и наистина да има много късмет в живота. Вече нямам търпение да го видя и да си го гушна, но остава още време, така че ще съм търпелива.

      Изтриване
  48. Ще ми се да има повече семейства като вашето!Светът щеше да е по-хубав!
    Честито!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мило! Благодаря ти! И нашето далеч не е перфектно, ама поне се стараем. :)))

      Изтриване