неделя, 31 октомври 2010 г.

HALLOWEEN

И аз да се отчета послучай празника на Вси светии. 
В нашето семейство не му отделяме специално внимание, но това не означава, че го отричаме или не го одобряваме. По отношение на празниците аз твърдо отстоявам максимата, че колкото повече - толкова по-добре. 
Поръчката получих от моя добра приятелка - Мария Пеева. Сигурно неведнъж сте чували или прочитали това име в края на англоговорящ филм, тъй като преводът е бил нейно дело. Освен великолепен преводач, тя е и прекрасна майка на три още по-прекрасни момчета. Та именно за тях ми поръча да направя курабийки и кексчета на хелоуинска тематика. 

Halloween cookies
С изрязването на курабийките имах голям проблем. Тъй като не разполагам с подходящи за празника кътери, реших да си изработя сама формички от картон, около които изрязвах с помощта на малко ножче. Оставям настрана факта, че така рязането  е супер бавно и досадно, но голямата ми драма бе, че тестото ставаше ужясно назъбено по края . За компенсация с декорирането се забавлявах много. След като изстинаха, покрих кукитата с ледена глазура от пудра захар и лимонов сок, с добавка на сладкарски бои за постигане на желаните цветове. Глазурата се нанася с мека четка за рисуване и става доста бързо и лесно. След като засъхна се заех с детайлите. Използвах роял айсинг за контурите, фондан  за апликациите и хранителни маркери за рисунките. Получиха се разнообразни и симпатични бисквитки съвсем в духа на Хелоуин. Имаше тиквени фенери, духчета, паяци, надгробни плочи, вещерски шапки, черепи и кости и какви ли не още уродщини.
Halloween cupcakes
И при кексчетата мотивите бяха същите, но вече в 3Д вариант. Надявам се все пак да са били повече вкусни, отколкото страшни.

10 коментара:

  1. Бубе, Честит Хелоуин!
    Бъдете много смешни и забавни тази вечер и се насладете изцяло на празника.
    Курабийките и кексчетата са прекрасни. Много изпипани и красиви. За съжаление изискват много време, колкото за 1 торта :)

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко е страхотно, но кексчетата ми легнаха много на сърце! Весело изкарване на празника:)

    ОтговорИзтриване
  3. И сладките и кексчетата са прекрасни! Кукита ми грабнаха вниманието с разнообразието си, а кексчетата с 3 Д ефекта! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  4. Много са красиви, разнообразни и страховити, Бубе. Звучи ми като да си си поиграла доста, но крайният резултат си заслужава. Пожелавам ви весело настроение в нощта на Хелуоин!

    ОтговорИзтриване
  5. Както винаги оригинални идеи в прецизно и перфектно изпълнение!

    ОтговорИзтриване
  6. Като малки бижута са. На мен би ми било жал да ги хапна.

    ОтговорИзтриване
  7. Бубе, мъфините и курабийките са невероятно красиви! Сигурна съм,че са и много вкусни.Бих се радвала,ако публикуваш рецептата им.

    ОтговорИзтриване
  8. Мъфините са страшни, и в буквален и в преносен смисъл:-) Добре, че се е оправил проблема със снимките! Поздрави:-)

    ОтговорИзтриване