вторник, 30 август 2011 г.

С дъх на лято и цветя

И докато лятото все още не си е тръгнало, побутнато грубо от есента, представям на вниманието ви няколко торти, окичени с цветя и лятно настроение. 



Тази я правих за имения ден на малката Ния и майка й Ралица (запознавала съм ви с тях покрай бялата торта с червените обувчици за прощъпулника на Ния, тортата за първия й рожден ден и кръщенето, тортата със самолетчето за татко й Тео). Ако се чудите защо тези две имена празнуват имен ден заедно и кога, отговорът е на Цветница, защото Ралица е име на цвете, познато и като делфинариум, а на гръцки Ния означава "венец". Единственото желанието на Рали бе основният цвят на тортата да е жълт. Беше ми пратила снимка на една торта изцяло в жълто и бяло, придружена с обяснението "ако някога си поръчвам торта за мен, то тя ще бъде такава". Тъй като в случая тортата нямаше да е само за нея, реших да запазя цветовата комбинация, но изцяло да променя дизайна. Веднага се спрях на варианта венец от маргаритки - хем венец (Ния), хем в бяло. Мисля, че се получи много нежна и деликатна торта. Дано ви харесва! 




Тази ми я поръча Зори за рождения ден на кумата й. Това всъщност  е третата поред торта, която правя за това семейство и то все по молба на Зорница. Първата бе с овчицата и обувчиците за прощъпулника на  малкия Тони, а втората - двуетажната с джунглата за 9-я рожден ден на кака му Вяра. Ето, че дойде ред и на майка им.  Идеята беше за нещо много пъстро и свежо. Зори ми прати снимки на няколко цветни аранжировки и аз се спрях на тази. Десенът на кошницата страшно ме впечатли и веднага си го представих като основа на тортата. Букетчето отгоре направих доста шарено, за да вмъкна всички любими цветове на рожденичката и най-вече оранжевото. Изработването на цялата торта ми достави невероятно удоволствие и съм много доволна от крайния резултат. 




Тази е двуетажно повторение на синята ми торта с венец от полски цветя, която правих за рождения ден на майката на Ина (една от съфорумките ми в тортената тема към бг мама). Тази торта се превърна в любима за страшно много хора, сред които и Миленка - момичето, което ни направи страхотната фотосесия с децата. Нямаше как да откажа на молбата й да направя такава и за братовчедка й. За да не е съвсем същата, реших да я направя на два етажа, но доста по-мъничка от стандартната големина. Стана много сладурска. Аз принципно си падам по по-миниатюрните неща, стоят ми някак по-нежно и елегантно. Тази торта декорирах късно вечерта до към 3 часа посред нощ, след като се прибрахме от Пловдив. Беше почивен ден и с  Пламен решихме да се натоварим на колата и да разходим децата из Стария град и центъра и си прекарахме страхотно!!! Обожавам Пловдив! През цялото време докато се размотавахме из улиците се оглеждах да видя някой познат клиент, но не видях никого. Правила съм доста торти за Пловдив, част от които още не съм ви показала, но и това ще стане. Но да се върнем на днешната торта. За феновете на статистиката - за декорирането й използвах 196 цветчета и 50 листенца. Това отнема доста време, но за щастие и мъжът ми се включи в творческия процес и много ми помогна. Изрязваше ми цветенцата с формичките, а и ми правеше компания. Обикновено, когато работя по нощите, само телевизорът ми е другарче. Денем пък винаги слушам радио (колкото по- хард и рок, толкова по-добре). До такава степен съм свикнала да работя на музика, че наскоро започнах да правя една торта и усещам, че нещо ми липсва. Прегледах пет пъти абсолютно всичко - блатове, кремове, сиропи, пособия. Уж всичко изрядно, а нещо не ми е като хората! Добре, че беше Давид да ме открехне "Ми не си си пуснала музика, бе мамо!" Цъкна копчето детето и аз се развихрих.




За разнообразие и едно кексче. Поръча ми го Поли като изненада за 18-я рожден ден на приятелката й. 







А за финал и някои от любимите ми снимки на цветя, които съм правила през годините. Обожавам цвятата във всичките им разновидности и винаги се дивя на тяхната изтънчена красота, нежност и деликатност. 










 

 



















11 коментара:

  1. Просто невероятно красиви! Ти си истински творец! Възхищавам ти се!

    ОтговорИзтриване
  2. Оставам без дъх гледайки сътворените от теб красоти!
    Възхищавам се и се прекланям пред твоя талант!
    Приеми моите искени комплименти!
    Прекрасен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Във всеки детайл си вложила толкова много любов, че се усеща даже през монитора! Страхотни!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви! Щастлива съм, че ви харесват!

    ОтговорИзтриване
  5. Тортите ви са страхотни!Попаднах на блога ви, докато търсих торта за дъщеричката ми, която септември става на 1 годинка.Много бих искала първата и торта да е от вас!Стила ви е точно това, което много харесвам!Как мога да се свържа с вас?Поздрави, Илияна

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен, може да ми пишете на lyubaz@abv.bg. Благодаря за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  7. Перфектни във всяко отношение!!! Това е много труд, търпение, старание и любов. Нчма друга като теб! :)
    Обаче много се натъжих, че сте били в Пловдив и не съм знаела :( А можеяе да ми се сбъдне една мечта...

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, Мани! То това беше още в самото начало на май. Тогава още неси беше тук, доколкото си спомням. Иначе щяхме да си праснем една среща. Нищо- някой ден все ще се видим! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни и свежи торти както винаги :) Имате невероятен вкус за стил и дизайн :)) Поздрави,Сиси :)

    ОтговорИзтриване