вторник, 1 юли 2014 г.

Честит първи рожден ден, Яни!!!

Ето, че и най-малкото ни момче стана на 1 годинка!!! Просто не мога да повярвам колко бързо лети времето. Помня толкова ясно нощта на 26 юни преди година, когато точно в 0.27 часа на бял свят се появи той - нашият четвърти син, нашето слънчице, нашият мъничък Дамян! С идването си на бял свят той ни направи безумно щастливи, озари душите ни със светлина и изпълни сърцата ни с любов. 
Появявайки се в моя живот, Дамян сбъдна цели три мои мечти. Първата от тях бе да имам четирима сина. Споделяла съм ви как още в девети клас, след един час по история, реших, че някой ден, като порасна, ще имам четири момчета и едно момиче. Втората ми сбъдната мечта бе и аз да изпитам пълна наслада от това да съм бременна. Предишните ми бременности бяха доста кошмарни, съпроводени от куп проблеми, несигурност и страхове. А деветте месеца, в които носех Яни в утробата си, бяха приказни. Третата ми мечта бе Пламен да присъства на раждането. Предишните три пъти той не бе до мен, а така исках да съпреживеем заедно тези така вълнуващи и велики моменти. И ето, че заедно посрещнахме Дамян, заедно чухме как изплака, поехме го в една обща прегръдка, целувахме малката му главичка, целувахме се един друг... Беше наистина вълнуващо и велико!
Точно след една година, малко след полунощ, отново бяхме заедно - гушнати на спалнята с Дамян помежду ни. Той спинкаше сладко, а ние си припомняхме неговото раждане. И пак се държахме за ръце, и пак го целувахме по главицата, и пак се обичахме безумно. 
Само дето онова малко бебоче вече не е чак толкова малко. Пораснало е с цяла една година!!! Да ни е живо и здраво и да ни прави все така щастливи и да продължава да сбъдва мечти - и наши, и свои.
А сега да ви разкажа за самия рожден ден. Знаете, че за мен първият рожден ден е изключително важно и емоционално събитие. Но този път, да си призная, не бе така. Вместо да съм ентусиазирана и да го очаквам с нетърпение, аз бях по-скоро в депресия. Нямах нито желание, нито настроение за празник. Надявах се, че с времето нещата ще се оправят, но датата наближаваше, а аз нямах ни най-малка идея какво да правя. Проблемът бе, че ми се искаше нещо по-специално от празнична вечеря в семеен кръг, а не виждах как да го реализирам. Докато на Пламен не му хрумна гениалната идея "Защо не спретнеш нещо в западен парк?" Е как не се бях сетила?!!? Още на следващата сутрин се изстреляхме към парка с цел да проучим има ли подходящо място. Оказа се, че има - страхотна поляна с беседка и няколко масички и пейки, заобиколени от красиви дървета. Просто перфектно! Докато се приберем вкъщи цялостната концепция за рождения ден на Яни беше налице - градинско парти на морска тематика. Сега пък бях изпаднала в другата крайност - място не можех да си намеря от вълнение и нетърпение. Исках на секундата да се заема с подготовката и организацията на всичко. И тук се появиха трите основни проблема:
Проблем №1 - Дали времето ще е подходящо за празник на открито? Че с тези дъждове...
Проблем №2 - Дали беседката ще е свободна на тази дата? Че мястото се оказа доста популярно.
Проблем №3 - Дали оставащите две седмици ще ми стигнат да реализирам всичко запланувано? Че идеи много, ама само две ръце и 24 часа в денонощие...
Както виждате и трите проблема си бяха бая сериозни, а най-лошото и изнервящото бе, че не зависеха от мен. А така да мразя да съм зависима от нещо, което не зависи от мен...
В крайна сметка реших, че най-добре е вместо да се тръшкам ще го бъде или не, да се залавям за работа, пък каквото стане. 
Тук е мястото да благодаря с цялото си сърце и душа на моя съпруг, който както винаги бе до мен и ме подкрепяше и ми помагаше във всичко и с всички сили. Благодаря ти, любов моя! Без теб съм просто загубена!!!!
Идеята ми за морската или по-точно моряшката тематика дойде от разкошния албум, който Дамян получи като подарък от Вили още в края на април. Щом го видях, в главата ми се прокрадна идеята тортата за първия му рожден ден да е нещо в този стил. Но пък още отпреди това си бях наумила да е с любимото ми зайче Питър от книжките на Беатрикс Потър. И така близо месец и половина везните клоняха ту в полза на морячето, ту в полза на заека. Докато не открихме перфектната поляна. 
Основните цветове, около които се вихреше цялото ми въображение, бяха бяло, синьо и червено. Каквото и да купувахме и подготвяхме, все беше в тая цветова гама. 
Откъм декорация заложих на балони и ленти и въженца с флагчета. Последните реших сама да си ги правя, защото не намерих нищо подходящо по магазините. За целта си купих покривки за еднократна употреба в трите основни цвята и от тях изрязах триъгълничета. Поредното доказателство, че с ножицата съм на "вие". Пламен ме скъса от бъзици, но така беше по-забавно. Ама и много ми помогна момчето. Бяхме си като малка манифактурка - приспим децата и се залавяме за ножиците и телбода. Опасахме апартамента с флагчета на въженца. 
Накупихме и всичко необходимо за празничната почерпка - чашки, чинийки, прибори, салфетки. Естествено, отново всичко в бяло, синьо и червено. 
Подбрахме и менюто. Пламен се зае с кетъринга и пиенето, а аз - с домашноприготвените неща. За всичко запланувано времето не ми стигна, но основното успях да свърша.
И децата имаха задачи покрай подготовката на партито. Денис отговаряше за музикалното оформление и за "резервацията" на беседката. От интернет свали всички готини парчета, сред които и най-любимите на Дамян. Той е голям фен на BOX TV и наистина си има любими песни. А в деня на празника още следобяд организира банда приятели и отидоха в парка да пазят беседката.
Задачата на Давид, който единствен бе във ваканция, беше да се грижи за бебето в напрегнати ситуации, та да мога аз да свърша максимално много работи. А често го пращах и по магазините да ми пазарува това-онова. 
Девин мина най-тънко откъм ангажименти. Единственото, за което го бях помолила, бе да прогнозира какво ще е времето. Ежедневните дъждове и бури направо ме изкарваха извън релси. Бях убедена, че всичко ще се прецака заради лошото време, но Девин постоянно ме успокояваше "Празник ще има! Не се притеснявай!" 
За да не се чувства пренебрегнат, и на Дамян поставих няколко задачки. Исках да се научи да духа свещичка, но единственото, което постигнахме, бе да сумти с нос. Добре, че нямаше хрема. Щеше ми се и да мрънка по-малко, а да спи повечко, но и тук ударихме на камък. 
Неуспех претърпях и в намирането на моряшко костюмче за рожденика. Само в ebay открих такова, каквото исках, но времето за доставка бе прекалено дълго, което не ме устройваше. 
За сметка на това пък аз се сдобих с чудна рокля, която благодарение на приятелката ми Боги доразкрасих и стана точно каквато си я представях. Благодаря ти, Богче!!!
Благодаря и на Вили, която специално за празника изработи 15 благодарствени картички и не позволи да й платя нито лев. 


Но стига само съм писала, ами да взема да ви покажа какво успях да сътворя. 
Най-напред започнах с меденките, че са най-трайни, а и най-пипкави. Замесих двойна доза тесто, изпекох над 10 тави и декорирах 123 бисквитки. Ето ги и тях. 

 Тази серия с лодчиците ми отне най-много време - цял следобяд ги декорирах, но пък станаха много сладурски. И една с една няма еднакви!!! 

 Тези са най-обикновени принторки, но пък са много морски и винтидж и много си ги харесвам.


 И тези са семпли откъм декорация, но пък са веселяшки. 

 Нямаше как да мина без рибки - хем морско, хем сладурско. За жалост имам само една формичка, а ми се щеше да са различни като размер и вид, но ...

 Любимите ми къпкейкчета - подходящи за всякакъв повод и тематика! 


 И тия ги обожавам!!! Толкова бебешорски, и толкова моряшки!!! 

Три дни печене и декориране и един ден снимки. Само да отбележа, че специално за снимките Пламен ми купи два вида ламиниран паркет (да си го ползвам за фон), а тия тънките бели летвички ми ги свали от дървените щори. Мъж мечта, беееееееееееее!!!! Как да не го обичам безумно!?!?
Част от курабиите опаковах в целуфанчета, а останалите просто подредих в един голям кош. 
За тортата вече ви казах - моряшка като дизайн, а на вкус беше Нутела и маскарпоне, какаови блатове с шоколадова заливка и бисквити "Еверест", натопени в капучино.В дизайна няма нищо авторско. Моряшката тема е толкова популярна и експлоатирана, че едва ли може да се измисли нещо ново и невиждано. Аз заложих на изчистена и стилна визия - високи етажи (16 см и 10 см) и преливащи сини нюанси.


  
Акцент бяха платноходката и мечето моряк. И ако се чудите защо и как Мечо седи извън лодката, веднага ще ви кажа - просто защото не ми хареса как седи вътре в нея. Колко критики от страна на Пламен обрах само аз си знам - колко било нереалистично, малоумно, тъпо... Поне един пояс да съм му сложела... Но аз се заинатих.


За да прикрия мястото, където се снаждат отделните ленти на гърба на тортата, реших да "спусна" едно въженце с котва. Мисля, че се получи идеално. 

Освен тази торта направих и още две, но едноетажни и без фондан. Само ги измазах с крем и ги декорирах с пръстен от мини захарни перлички в бяло, синьо и червено. На вкус бяха ягодови. Изпекох и 24 ванилови кексчета с пюре от ягоди и кора от лимон. Обожавам колко сочни и ароматни стават! Врътнах и две дузини шоколадови кексчета. Претърсих всички специализирани магазинчета да си купя някакви подходящи хартиени капсулки и топъри за мъфинчета на морска тематика, но нищо не открих. Само пиратски продават. Тотално се бях отчаяла и о, чудо!!! Най-добрата ми приятелка си дойде от Канада и един от подаръците, които ми донесе бе ето този


Без изобщо да знае, че ще правя моряшко парти и че ми трябва точно такъв сет. Е направо полудях от радост!!! Благодаря ти, Вале!!! Имах си и две стойки за къпкейкчетата и бях супер щастлива. 
Толкова се ентусиазирах, че реших да си направя нещо като парти маса - като тия, дето бях виждала из интернет, само ей така, за да си я поснимам. Почнах да гледам разни снимки - ейййййй, ма то едни красоти, едни чудесии!!! Къде съм тръгнала и аз??? Забелязах, че по повечето снимки има високи стъклени буркани, пълни с едноцветни бонбони. Много стилно и готино ми се видя. Сетих се, че и аз имам три бурканчета (е, не такива гъзарски, а от китайците, бях си ги купувала за по 4-5 лв). Бурканчета добре, ама откъде да намеря бонбони в бяло, синьо и червено? Къде ли не търсих - нищо. Накрая реших сама да си направя. Забърках набързо едни бонбони тип "Рафаело" и ги овалях в кокосови стърготини, които собственоръчно боядисах в синьо и червено. Еми чудни ми се получиха - хем вкусни, хем фотогенични. Та ето я и моята парти маса. 
Вече всичко ми беше готово. Оставаше ми едно единствено нещо - да се моля времето да не провали празника. Прогнозите за деня бяха кошмарни - облаци, ветрове, дъждове. Сърчицето ми се беше свило на топка. Представях си как навън се лее дъжд като из ведро, а аз седя вкъщи и лея крокодилски сълзи и нагъвам кексче след кексче или гриза нервно курабии. Но за моя радост времето бе на наша страна - ни дъжд, ни буря. Беше си перфектно за веселба на открито. Тъй че се натоварихме в колата и се изсипахме на поляната. А тя дори бе прясно окосена (какъв късмет!). Дени и приятелите му бяха завардили беседката. Не ми оставаше нищо друго освен да се заловя с украсата и подредбата. Идея си нямате колко много помощници имах!!! По-големите деца ми помогнаха да навържа знаменцата и ми надуха всичките 60 балона. По-малките дечица събираха балоните от поляната и ми ги носеха да ги комплектовам по три и да им вържа панделки. Татковци ги закачаха по беседката и дърветата. Майки подреждаха масите. Хората от кетъринга доставиха храната, появи се аниматорът, заприиждаха гости... Купонът се развихри с пълна сила. 

Забавляваха се малките.


Забавляваха се по-големите.


Забавляваха се и най-големите.Имаше много игри, хапване, пийване, настроение, усмивки, хубава музика и разбира се, снимки, много снимки.


Накрая дойде ред и на тортата. Дамянчето толкова си я хареса!!! Докато гледах как свещичката гори и всички пеехме "Happy Birthday" цялата настръхнах - от вълнение, от щастие, от гордост, от любов... Беше наистина страхотно!!! Толкова е хубаво да си майка на едногодишен рожденик!!!!
Дамян така и не успя да духне свещичката, затова се наложи аз да свърша тая работа. Дано поне си е пожелал нещо хубаво. А аз му желая да ми е живичък и здравичък и да е все така сладък, умен и чаровен! Обичам те, мое малко момченце!!! Обичам те безумно!!! Благодаря на абсолютно всички, които бяха с нас в този ден: на моите родители; на сестра ми Рони и племеника ми Криси; на родителите на Пламен; на Валя, Пепи, Никола, София и Калина; на Боги, Бобо и Дани; на Светлето, Ицето, Сами и Боби; на Марги, Иван и Боби; на Дорчето, Иво и Гого; на Вени и Никола; на Иля, Юли и Стоян; на Ради, Теа и Мони; на Александра, Гената, Марти и Тони; на Краси; на Стоян и Нели; на Насето и Йоанка; на Вики; на Наталка, Калоян и Преси; на Джем и Толга; на Гошето; на Стефи и Ади; на Роси, Благо, Еличка и Аси; на Деничка и Нико; на Миленка; на Вени, Вальо и Лора.


Благодаря и на всички, които не успяха да дойдат, но мислено бяха с нас. Благодаря ви за обажданията, за писмата и съобщенията. Благодаря ви за прекрасните пожелания!

Празникът свърши, но споменът за него остана да топли сърцата ни. 
Останаха и цветята.И подаръците... 
Като се събуди и видя толкова много подаръци, Яни направо се ошашави. "Лелеееееее, всичко това за мен ли е????"


А като разбра, че му е позволено и да пипа, се развихри на макс."Я, ама то било хипер яко да си рожденик!"

Яко е и още как! Айде догодина пак, живот и здраве!!!

А след рождения ден заминахме на вилата, където свършихме нещо много важно. Още като гаджета с Пламен си заплюхме една бука за "нашето дърво" и в кората на дънера й издълбахме Л+П=сърце. Като се роди Денис под сърцето добавихме едно "Д" и някак от самосебеси то и сърцето се сляха - нагледна визуализация, че Денис е плод на нашата любов, демек любовта ни прелива в деца. С появата на Давид добавихме още едно "Д", а след раждането на Девин "Д"-тата станаха три. Сега бе ред Пламен да издълбае още едно и за Дамянчето. Докато го дялкаше, племенникът ми констатира: "А, ми че то има място за поне още едно Д!" :) То място има, ама мойте сили и нерви са на привършване. 


А днес, 1 юли, Дамянчето празнува и имен ден! Да му е живо и здраво името и с радост да си го носи!!! Наздраве, Дамяне! :)

49 коментара:

 1. Буболинка, Бубе, Буболинка...не знам какво да кажа, ама наистина, досега само четях и цъках, а мъжа ми се чудеше ли, чудеше...А аз само "чакай", ""чакай" и продължавах да чета и да цъкам, да гледам и да цъкам...От днес вече ще внимавам много с оправданието "нямам време"! Честно - такова удоволствие, такава възхита, такова изумление - отдавна не бях изпитвала!!! Уникална си, разбираш ли! На фона на всеобщото претупване, нищоправене и тюхкане на масата народ - твоето е не геройство, а направо пример за подражание. Такъв ентусиазъм, такива идеи, такова желание да се радват децата, близките, всичко да се обмисли и реализира в детайли...аз не знам някой друг да е способен да го направи...наистина. За жалост се сблъсквам с родители, които казват по повод на 1-вия рожден ден на децета си "А, той(тя) е малък и нищо не разбира...", "да, бе торта, като порасне" и т.н. и т.н. и обикновено рождения ден протича като се почерпят вечерта родителите с по ракия и салата, дразнеики се, че въпросния рожденник им пречи на удоволствието, че понякога се налага и да го напляскат "рожден ден, рождн ден, ама той(тя) прекали. Ето за това си и трябва да бъдеш пример - за съпруга, любима, майка, приятел...човек! Наистиа от все сърце ви желая със съпруга ти и децата да сте живи и здрави и все така нещадящи нито време, нито нерви, нито емоции, нито труд да се обичате и помежду си и да показвате как трябва човек да живее пълноценно! Прекрасни сте!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Само като видях колко букви, кавички и т.н. съм изпуснала и колко грешки съм допуснала горе ме хвана срам...от вълнение е, да знаеш!

   Изтриване
  2. На кой му пука за буквите, кавичките, грешките??? Те са без значение, защото наистина успя да ме просълзиш. Благодаря ти, Веси!!! Напълно споделям твоето мнение - и аз не разбирам хората, които правят или не правят разни неща за децата си под предтекст, че са малки и нищо не разбират.
   Желая ти всичко най-прекрасно и ощ еведнъж ти благодаря за споделената емоция и вълнението!!!

   Изтриване
  3. Първият рожден ден е много важно събитие в живота на едно мъниче независимо дали то е първото дете или поредното.Подкрепям мненията исказани до тук,и се чудя защо много родители предпочитат да си вдигнат парти (или по-точно банкет) за собствен рожден ден а когато детето има рожден ден "ще се обадим на бабите да дойдат че да съберем някой лев".С една дума българска работа -много малко са родителите в днешно време които организират такива весели партита за дечицата си ,а други ги е страх да се набутат за клоун или за торта....Вярно не е никак розово финансовото положение в България ,но за цегарки и кафе намираме парички...И да си дойда на думата Бъдете живи и здрави и се ОБИЧАЙТЕ!

   Изтриване
  4. Благодаря ти, Диди - и за споделеното, и за пожеланията.
   Всеки разбира празника по различен начин и си е прав сам за себе си. Истината е, че понякога и най-грандиозният празник може да не зарадва едно дете, а скромно семейно тържество да го направи истински щастливо. Нещата са много относителни. За мен важното е децата да се чувстват обичани и специални на рождените си дни и въобще на празници, да изпитат вълнението и магията. А начини и средства винаги се намират - стига желание да има.

   Изтриване
 2. Нямам думи просто... КРАСОТА!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте,такива невероятни неща сте сътворили. Уникални са . Прекланям се пред майсторството Ви. Къде е това прекрасно място ?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ви! А мястото е една от поляните в Западен парк. Намира се в ляво от втората чешмичка на главната алея. Най-лесно се стига до там през Гевгелийския - минава се през жп релсите.

   Изтриване
 4. Страхотни сте! Пожелавам още една буквичка на дървото с цялото си сърце! Все пак първата мечта трябва да се сбъдне напълно! Възхищавам се на таланта ти и чувството, което влагаш във всичко, което правиш!

  ОтговорИзтриване
 5. Наистина възхитително! За енергията, за идеите, за въображението, за усета към красотата, за сръчността, за отдадеността! Да сте живи и здрави, Господ да ви закриля!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много благодаря! Да сме живи и здрави всички! това е най-важното!

   Изтриване
 6. Бубе, сърдечно те поздравявам за всичко! Редовно те чета, дори понякога препрочитам, защото ми доставя удоволствие и истинска възхита от това да гледам не само разкошните ти творения, но и цялото ти семейство - задружни, щастливи и обичащи се. Благодаря, че Ви има и се превърнахте в мой пример за семейство, което бих искала някога да имам. Бъдете живи и здрави! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много мило. Благодаря! От сърце ти пожелавам един ден и ти да създадеш твоето голямо и хубаво семейство! Нужни са само малко късмет и много любов. :)

   Изтриване
 7. Бубе, думи нямам! Просто невероятно парти си направила, толкова много красота, разкош, любов и щастие лъха отвсякъде. Прекрасни сте и сте ми много мили. Бъдете все така щастливи, влюбени и задружни. Честит рожден ден на малкия бонбон, да расте здрав, щастлив и обграден с любимите си хора! Целувам ви!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз те целувам, Дани! Благодаря ти за хубавите думи и пожелания.

   Изтриване
 8. Да ти здрав рожденика и всички около него! Щастливо детство на него, а на вас спокойни мигове ; ))) Жесток купон се е получил! Всичко комбинирано и с мисъл..... Моряшките бодита ми станаха любими от всички безбройни красотииии. Аз все не успявам да стигна до момента, в който имам време за снимки, а за да се поднесе под този красив начин, си изисква време и фантазия!Поздравления, поздравления, поздравленияяяя!!!! И не бъди критична към масата - чудна ти е!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Петя! Бодитата и аз много си ги харесвам - хем бебешорски, хем моряшки. А за снимането си абсолютно права. В предишната публикация в коментарите точно по тоя въпрос писах. Понякога ми е по-трудно да спретна фотосесия на курабиите, отколкото да ги направя. Едно, че изисква много време, второ, че трябват и идеи и инвентар. Всеки път ми се иска да измисля нещо различно, интересно, ефектно. Понякога успявам, друг път - не. Но пък е забавно. Много държа на снимките, защото в крайна сметка само те остават.

   Изтриване
  2. Ти всеки път успяваш! Само ти знаеш колко ти коства това, но правиш щастливи всички нас - които те следим и с усмивка се наслаждаваме на всяка снимка. : ))) Това само организиран човек може да го постигне! хиихи ; )))

   Изтриване
  3. Да ти кажа честно, май точно организираността е онова нещо, благодарение на което успявам в повечето случаи. Но хване ли ме мързелът, става страшно. Тогава ни организация, ни чудо е в състояние да ме спаси. :) За щастие рядко ме домързява.

   Изтриване
 9. Оооо, Бубе, всичко е станало перфектно! А няма как да бъде иначе, при цялата мисъл, радост и вълнение, които си вложила... Радвам се, че макар и индиректно, бях част от вашия прекрасен празник :) Бъдете всички живи, здрави и много щастливи!
  P. S. А зайчето Питър не е проблем, просто ми напомни за него догодина през пролетта <3

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ти беше част от празника много повече от "индиректно", Вили! Всъщност бих казала, че с теб започна и с теб завърши всичко. Цялостната идея за тематичността на партито тръгна от твоя албум и завърши с благодарствените картички. За малко бой да стане за тях, ама който се уредил, уредил. :) Благодаря ти още веднъж за всичко!!!

   Изтриване
 10. Люба, честит рожден ден на малкото момче! Да сте живи и здрави всички, да се обичате все така силно! Възхитително е всичко, което си сътворила за празника!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Радост! Истината е, че исках да сътворя много повече, но времето просто не ми стигна. Но сама съм си виновна- като се мотах до последно. Най-важното е, че малкото човече вече е на една. И че бяхме всички заедно в този прекрасен ден. Какво повече мога да искам?!?

   Изтриване
 11. Бубенце, иска ми се да притежавам поне мъничко от твоя усет за стил, естетика и красота! Ей така, щипчица само. За пореден път стоях и гледах снимките, занемяла от купищата обич, които струи от всяка една от тях!
  Пожелавам на Дамянчето здраво и щастливо детство, а на теб и семейството ти - всичката обич, която едно сърце е способно да побере!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ех, Вики! Аз не мисля, че ти липсва усет за тия неща! :)
   Благодаря ти за прекрасните думи и пожелания!
   И аз те прегръщам!

   Изтриване
 12. Красива енергия! Щедра и заразителна!
  Много е мил моментът с канадския сет от приятелката... и този с Дъ-тата върху кората на дървото... и всеотдайното участие на всички... снимките, цветовете, лакомствата... всичко е вълшебно. Бъдете благословени цялото семейство!

  ОтговорИзтриване
 13. Просто нямам думи...разкошен разказ, разкошни сладки, разкошна торта, разкошно семейство...!
  Да ви е жив и здрав Дамян, заобиколен от толкова любов ще расте със сигурност много щастлив!
  Изобщо нямам представа как успяваш да сътвориш всеки един празник по този начин! И снимките и тортите...че до последният детайл всичко с вкус, а ти го имаш определено! Адмирации!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря, Алби! Толкова си мила!
   Като каза за вкус се сетих как преди време някой пък точно обратното ми беше писал - че нямам никакъв вкус. :) Да се чуди човек на кого да вярва! Хихихихих!

   Изтриване
 14. Бубе, не знам откъде и как да започна с възхвалите! Прекрасно, приказно, красиво... И декорациите, и снимките, и сладките, и тортата, но най-слакък е Яни!:) Да е жив и здрав, благословен и вие с него! Огромно удоволствие е да чета блога ти!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хей, така се радвам, че с еотбиваш тук, Дани! И че ти е удоволствие.
   А Яни естествено, че е най-сладък от всичко! Особено Девин ако питаш. За него дамян е най-сладкото и хубавото бебе. Толкова да му се радва и да си го обича!!! Много са готини двамата заедно. Дано цял живот са идин да друг и да се подкрепят и д аси помагат.

   Изтриване
 15. Уаууууууу,Бубе! Не мога да се оплача,че ми липсва дар-слово,отделно си знам,че от теб трябва да очаквам неочакваното, но ти всеки път надминаваш всичките ми очаквания и ме оставяш без думи! Фантастичен празник си направила на Сладурко,с толкова много любов,красота,цветове и детайли. Весела е написала всичко това,което и аз си мислех,докато гледах снимките. Само мога да добавя, дай, Боже, повече деца в България да растат в семейства,като вашето, сред толкова обич,внимание и уважение , за да се научат и те самите,след време,да дават толкова обич,внимание и уважение и да бъдат щастливи хора.Сладките са ...........разкошни!Уникални! Различни,колоритни,живи и веселяшки! (очаквам с нетърпение "репликите",хи-хи :)) И,въпреки че морската тема е толкова въртяна,дори "семплата" ти торта е униклана,в твой си стил. Декорациите и снимките ....и,те са един път!!!
  Благодарна съм на съдбата,че ме запозна с човек,като теб :) :),земна и истинска, с безкрайно въображение ,талант(как пък не мога да си щипна поне мъъъничко от тях :(),естетика и усет, дори към най-дребните нещица.
  Много целувки!....и се връщам отново нагоре да се потопя в атмосферата на прекрасния ви празник :) Хриси

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Виж какво! На тая история с оставянето без думи няма да ти се вържа! Точно ти безмълвна - моля ти се!!! :)
   Благодаря ти за всичко написано, Хриси! мога само да съжалявам, че и вие не успяхте да сте част от всичко.
   и аз съм не по-малко благодарна на съдбата за срещата ми с теб. Убедена съм, че случайни неща в тоя живот няма.
   А репликите мисля, че няма да ги чакаме дълго. :)
   Целувки!

   Изтриване
 16. Бубе, да ти е здравичко малкото съкровище, да те радва винаги и да не спира да мечтае! Да сте здрави и ти, и всичките ти обични хора, няма по-важно. Всичко най-добро ти желая! И скоро не планини, а светове ще преместиш, защото го можеш - чудесно си се справила отново!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ааааааа, в подредбата на галактиката не се меся аз!!! :) Световете са си добре така. Аз само до местене на диваните в хола съм се ограничила (като чистя с прахосмукачка).
   Благодаря ти, Гери, за прекрасните пожелания! Дано се сбъдват!

   Изтриване
 17. Бубееее, видях те днес пак, за втори път значи ми се случва, третия може де се престраша и да те заговоря. Днес беше в компанията на други мами в градинката на "Света Троица", черквата, и с две от дечицата ти или поне аз видях две. Малкия лазеше по земята. Леле, ама каква си слабичка и фина - кой би помислил, че си родила четири деца...Ние бяхме с мъжа ми и със зълвата с 2 годишното и хлапе...Малко като папарак се почувствах:))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Еееееееее, айде - третия път вече се надявам да се престрашиш. Три за щастие, дето се вика. Хихиххи! Иначе ставаш за папарак - правилно се забелязала, че съм само с две от децата. Бях с Девин и Дамян, но и двамата бяха кисели. Особено бебето. Ма то принципно си е такова. А Девин като се прибрахме, се оказа че е с температура. Та в момента и четирите ми деца са болни и ми е бая криво и гадно. Ама какво да се прави.
   Надявам се следващия път наистина да ми се обадиш.

   Изтриване
 18. След толкова мил ответ - със игурност ще го сторя, макар че съм толкова впечатлена от теб и респектирана, че сигурно ще стоя и се дзверя, като идиот:))
  Желая бързо оздравяване на дечицата, явно някой вирус са прихванали...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз съм си най-обикновена и нормална жена. Макар че за последното може да се поспори. :) Ако ще ти е по-комфортно, и аз ще се дзверя като идиот. :) Ще е забавно със сигурност. Хихихих! Даже вече чакам с нетърпение тая наша среща.

   Изтриване
 19. Здравейте, имам дъщеричка която на 13 Август ще направи 1годинка, съвсем случайно попаднах на вашия блог в който се влюбих на мига, особено в курабийките и кексчетата начина по който ги украсявате това си е чист дар. Както разбрахте дъщеря ми скоро ще стане на 1годинка а аз да не казвам че от толкова, но повече от 6месеца се чудя как да организирам първия рожден ден на моето малко зайче, затова кажете ми моля, дали правите поръчки и ако не правите дали имате представа от къде мога да си поръчам. Много ще съм ви благодарна за помощта.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. За жалост виждам, че съм закъсняла с отговора, защото днес е рожденият ден на вашето момиченце. Но пък това не ми пречи да я поздравя и да й пожелая да расте здрава и усмихната. А на вас всичко най-добро!
   Съжалявам, че не съм отговорила навреме, но бях си дала цял месец почивка - без лаптопи, телефони и почти без телевизия.
   Извинявам се още веднъж, че не съм успяла да ви помогна.

   Изтриване
 20. Буболинка, на един дъх прочетох публикацията ти! Ах, какъв прекрасен разказ. Все едно прочетох приказката на приказките. Толкова вълнуващо. Какво има по-прекрасно на този свят е да си майка. Нима има по -важно нещо на света от това за една жена?..Възхищавам се и малко завиждам на щастието ви. Цял живот мечтая да изживея този миг на върховното щастие да прегърнеш своето дете, но съдбата към мен не е толкова благосклона. Винаги когато прочитам нещо подобно, радвам се за някой, който има този шанс.
  Понякога сидя и си мечтая и си представям как бих празнувала аз, какво бих направила за своето съкровище...Но уви времето си отива и надеждата заедно с нея...Но аз се радвам, че на света има такива хора като вас, благословени от съдбата да бъдат истински родители. Желая ви много много здраве, любов, късмет и още едно малко момиченце, една малка принцеска приличаща на майка си. Поздрави от Баку! Възхищавам се на вас...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Толкова ме разчувствахте и разстроихте със споделеното от вас! Винаги ужасно страдам заедно с момичета като вас. Все се чудя, защо съдбата е толкова жестока и несправедлива понякога. Защо някои жени забременяват, износват и раждат деца без проблем и след това ги захвърлят, а други цял живот копнеят да станат майки и никога не им се дава това щастие??? Място не мога да си намеря като мисля по този въпрос. В същото време се чувствам и виновно, задето аз имам цели четири деца, а някои си нямат нито едничко. Дори не искам да си представя каква болка, празнина и отчаяние изпитвате. Всъщност мога да си представя частично, защото преди да забременея с първия ми син, няколко месеца нищо не се получаваше и бях толкова изплашена и нещастна. А това бяха само няколко месеца! Ами години наред???? Ами цял живот???? Наистина е жестоко и несправедливо!!!
   Единственото, което мога да направя, е да се моля за хора като вас - и на вас щастието да се усмихне и да сбъднете най-съкровената си мечта! Желая ви го от все сърце и душа!

   Изтриване
 21. Неуморна си,Бубе-радвам ти се от сърце!Да е здрав и щастлив най-малкият рожденник!
  Бъдете все толкова готини всички от семейството!

  ОтговорИзтриване
 22. Здравей, Бу, гледах си твоите рецепти и снимки и попаднах на тези от рожденния ден на най-малкия ти син Яни - да ви е здрав, щастлив и много много усмихнат !!!
  Имам една молба - можете ли да споделите как правите тези прекрасни бисквитки с украса отгоре, моят син има рожден ден януари, става на 2 години и смятам да се пробвам да направя нещо и аз, ако успея :))) Ако не е възможно, приемам всякакъв вид идеи за организиране на свежа и красива декорация за партито на младежа :)))) Благодаря предварително ! Деляна

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, Деляна! Благодаря за пожеланията!
   А за бисквитките ще се опитам накратко да обесня. На страничката с рецепти съм дала всички рецепти за бисквити и курабии, подходящи за декориране - ванилени, канелени, меденки. Изберете си коя ви допада най-много като вкус. За декорирането ще са ви нужни захарно тесто и роял айсинг, оцветени в нужните ви цветове. Всичко можете да си закупите от специализираните магазини за сладкарски консумативи - Хитрини, Аромасхаус, Куки-Буки, Ксеркс и още много други. Захарното тесто се разточва тънко и с формичките се режат съответните фигурки. Лепят се върху изпечените курабийки или бисквити. С роял айсинг се правят по-детайлните декорации. Някои от сладките са декорирани с принтове върху фонданена хартия. Нея можете да си закупите отново от изброените по-горе магазини. Ако пък не ви се занимава, можете да се обърнете за съдействие към момичетата или сладкарниците, които изработват подобни неща. на какъвто и вариант да се спрете, пожелавам един прекрасен рожден ден на малкото ви съкровище! да расте жив и здрав!
   Всичко най-добро!

   Изтриване