четвъртък, 12 април 2018 г.

Великденски празници 2018

Нашите празници в снимки
Започнаха от рано с празничния великденски концерт на групата на Дамянчето в детската градина. Децата се представиха страхотно и беше много хубаво и сладурско. 

цветя за прекрасните ни госпожи Велинова и Шалганова и леля Гришка

Дамян откри тържеството с неговите думички. 


На Цветница само аз, Пламен и Белослава отидохме в църквата. Беше доста хладничко, даже градушка ни валя на тръгване. В колата Бела заспа върху краката ми, а аз я щракнах с върбовите клонки.
Бяла мечка на Цветница
За госпожите в детската градина направих три картички. Изпекох канелени кифлички с орехи. Опаковах ги в пликчета, които направих като зайчета. Опаковах им и по една саксийка с каланхое. Дамянчето ги занесе в четвъртък, последния работен ден. За жалост за госпожата на Девин нищо не направих, защото вече бяха във ваканция.

В петък замесих козунаците. Бях решила да направя само една доза, но ми се стори, че маята не шупва както трябва. Затова разтворих още една. Замесих тесто и с двете. Не само, че втаса, ами дори излезе от купите. Изплетох три големи плитки с пълнеж от орехи, кафява захар и черни и златни стафиди в ром. Изпекох и два кръгли козунака без нищо за децата, защото те стафиди не понасят. Пак за тях направих и любимата им кора от козунак. Преди няколко години Девин ме помоли да му направя козунак, ама без бялата част, само коричка с много захар. Как да му откажа на детето?! Разточих козуначено тесто много на тънко, като за пица, намазах го с белтък и поръсих обилно със захар. Изпекох го и стана чудна коричка. Децата я излапаха да секунди. Та вече Великден без козуначена кора не може!В събота сутринта боядисахме и яйцата. Само Денис не се включи, защото беше извън София със семейството на Габи. Тази година нямах нито едно пукнато яйце при варенето. Всичките 30 бяха абсолютно здрави, въпреки, че бяха бели. Първото яйце боядисах в червено, както си му е редът. С него мацнах децата по челцата, брадичките и бузките - да са ми живи и здрави, весели и засмени. После и момчетата се развихриха с боите. За Белослава това бе първият Великден и гледаше с интерес. След като боядисахме яйцата, излязохме с Бела на разходка. Исках да си откъсна едно цъфнало клонче и да си набера малко жълтурчета, та да снимам яйчицата. 

В неделя, на Великден, още щом станахме, се сборихме с яйцата. И козунак хапнахме (каквото беше останало). После снимах децата. За пореден път се убедих, че да снимаш пет деца накуп си е трудна работа. Към обяд с Пламен, Девин, Дамян и Белослава се качихме в колата и отпрашихме към Пловдив. Решихме да прекараме Великден там. Разхождахме се по главната, децата си играха в парка, запалихме по свещичка в една църква. Беше много хубаво и приятно. Вечерта се прибрахме в София. 
селфи

Христос воскресе!!!

И за финал една великденска фотосесия с Белослава, която спретнах доста по-рано в ателиенцето. Хиляди благодарности на мама и татко за пъна. Истински е и ухае толкова приятно на бор!
2 коментара:

  1. Ах Бубе...докато четях и гледах прекрасните снимки, усмивката не слезе от лицето ми от умиление и радост около всичката тази красота! Всичко, което правиш е едно вълшебство! От децата до сладките! Радвам ви се от цялото си сърце, пу пу, бъдете здрави и все така щастливи!💖💖💖

    ОтговорИзтриване